Kaç zamandır, ön çamurluk egzost trafından erimiş idi, geçen günler ameliyat ettim, şu sıralar hava yağışlı değil, aksi tesir edermi bilemiyorum, zaten acıcık ucundan sünnetledim .
Ekmek piçağu ilem daldım
Daha ferah püfür püfür, egzos daha rahat soğur artık
Dün ise İskenderun dönüşü, motor soğuduktan sonra bizim Mehmet ustaya bakım için götüreyim dedim, hatta biraz rölantide sıkıntı vardı ve gaz tepkisi düşük gibime geliyordu, daha evvelki gün tam benzin istasyonunda, karbüratör sanki kusuyor gibi benzin boşaltmıştı durduk yerde, pek düşünmeden uzun yolada çıkmıştım yine verilmiş sadajkamız varmış.
Meğer karbüratör şamandrası toplarından biri nasıl olmuş ise benzini içerisine almış garip vakaa
Neyseki kardeşi elektronikçi 2 dkk uğrayıp lehimi ödünç kullandım ve kapattığımı sanıyorum, umarım yine tekrarlamaz.
Olmaya oldu klingrit contayı yenileyeyim dedik, o yenilendiki, ne görelim yine kaynak noktasından hafif açılma vardı, bu iş böyle olmaz diyerek adam akıllı kaynattıralım dedik, sanıyorum bu defa güzelce kaynadı, ha unutmadan yazlık subab ayarınıda yaptırmış oldum motor ilk günlerdeki kompresyona geri kavuştu sanki.
Herkese tekrardan merhaba başlığı en başından beri takip etmekteyim. Daha önceleri sticker hakkında bir sorum olmuştu.Bugün 17hplik bir apachi bakmaya gidicez.Size sormak istediğim motoru alırken nelere dikat etmeliyim.Sakarya'da bulunduğumdan yedek parca konusunda sıkıntı yaşar miyim?Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.Herkese tesekkürler.Bu arada motorun fiyatı diğerlerine göre daha cazip açıklamada acil olduğu için ucuz olduğundan bahsedilmis.
Merhaba, motor bloğu hakkında bilgim yok malesef, ancak tekerlek rulmanlarının sağlıklı olup olmadığına, zincir+dişli sıhhatine, saşide herhangi kusur/burkulma/yamulma/kırık/kaynak/pas olup olmadığına.
Motor çalışma sesinde tuhaflık zırıltı olup olmadığına, elektrik tesisatı+far+sinyal grubunun çalışıp çalışmadığına, motor startı kolaymı tek marşta, yada kolay çalışıp çalışmadığına, amortisör/süspansiyon grubuna (üstüne binip yüklendğinizde, nerdeyse çamurluğa kadar kolayca kapanıyor ve aşırı yumuşak yada aniden çöküyorsa)
Rölantide/gaz tepkimesinde kesiklik gaz yememe, durumuna bakabilirsiniz, bunlardan birinin olması demek, motor kötü anlamına gelmesede bakıma ihtiyacı olduğunun/parça değişmesinin gerekliliğinin işareti olabilir
Motorun ucuza satışı olması motorun kötü olduğuna yorulmamalı belkide hakikaten ihtiyaç aciliyet sebebi ile satılıktır bilemiyorum, 17'lik versiyon hakkında malesef bilgim yok aklıma glenleri yazdım.
Yanınızda güvendiğiniz motordan/lardan iyi anlayan birini mutlaka götürün.
OLURDA NASİB OLUP ALIR İSENİZ LÜTFEN BURAYA RESİMLER+ DEĞERLENDİRMELER ŞEKLİNDE YAZINIZ BENDE ÇOK MERAKTAYIM.
You should look page 36
Çok teşekkür ederim.İnşallah hayırlısı olur
Rica ederim, yedek parça hususunda ellerinde olanı aynı gün yolluyorlar('dı ,enson teker takımında durum bu idi) şuan nedir ne değildir bilemiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:22 ----------
Moruk pazar günü ne düşünüyonuz varmı Yücel abi ile program gezi vs? burada elektrik kesilecekmiş bakımdan dolayı
Walla gorusmedim yucel abi ile. Motora ust kapak siparisi gectim bugun yarin elime gececek olursa takarim nereye derseniz oraya sureriz
Kırılan cıvata yeri içindi galiba, en temizini yapmışsın, bileydim sipariş geçeceğini, banada km müşürü ve 2x 13 ön diş rica ederdim senden benim yıldızım barışık değil herifler ile.
İnternet listesini ne zaman yayına koyarlarsa belki o zaman barışırım
Internete fiyat listesini koymamislar ancak yedek parca talep formunu koymuslar. Tabi talep formu gecip beni ararlar nede olsa diye bekleyemiyorsun.
Once arayip fiyat öğreniyor sonra internetten talep formu geciyor daha sonra kredi karti ile odeme yapacaksan mail order formu doldurup gonderiyor sonrada tekrar arayip teyit ediyorsun ki ben teyit icin aradogimda mail order formunun kendilerine ulasmadigini bu yuzden kredi kartindan cekim yapmadiklarindan bahsetmisti telefonda kart numarami vererek islem yaptirdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------
Evet kirilan civatadan sonra en son ust kapagin ustundeki motor sabitleme kismi kenarlarindan catlayarak yag atmaya basladi. Celik macun surdum yag atmasini durdurdum ama ust sabitlemeyide baglayamadim. Malum yuke binerse catlak buyuyerek devam edecektir. Sonrasinda vibrasyonda artis gozlemledim ve siparis gecmenin en mantiklisi olduguna karar verdim
[QUOTE=yunusus;3336432]Internete fiyat listesini koymamislar ancak yedek parca talep formunu koymuslar. Tabi talep formu gecip beni ararlar nede olsa diye bekleyemiyorsun.
Once arayip fiyat öğreniyor sonra internetten talep formu geciyor daha sonra kredi karti ile odeme yapacaksan mail order formu doldurup gonderiyor sonrada tekrar arayip teyit ediyorsun ki ben teyit icin aradogimda mail order formunun kendilerine ulasmadigini bu yuzden kredi kartindan cekim yapmadiklarindan bahsetmisti telefonda kart numarami vererek islem yaptirdim.[COLOR="Silver"]
Zinciri maşadan ayrı tutan plastik hikayesi+ ve makara için adamlara telefonda tarif edene değin bkum çıktı, her soruşumda siz talep formu doldurun dediler o yetmedi, doldurdum hatta ek olaarak paint ile parçaların yeri işaretleyip resimledim, o'da yetmedi herhal e-postama yanıt dahi gelmemiş.
Halbuki kontak kurar iken mulayim davranan bir kimseyim, sinirli olsam'da "beşeri münasebet, adab-ı muaşerete" sadık kalmaya çalışırım, buna rağmen iletişim kazası oluyor bazı durumlarda.
Hasılı kelam tekrar yedek parça numara/resim listesi tekrar yayına alınır, o zaman arar hall etmeye çalışırım değilse bende burnumun dikine giderim, her ne kadar burnum yere sürtecek olsada
İmza nevi şahsına münhasır adem'in biri.
Selamın aleyküm
XZ250RM modelini almayı düşünüyorum bu modele plaka çıkartıla biliyor mu ?
A.s bu bahsettiginiz rm serisi onroad ve ofroad olarak 2 modeli var. ve adindan da anlasilacagi uzere trafige acik alanda sürüş icin olani yani plaka cikabileni onroad modelidir. Sifir olarak satisi yok offroadlara da plaka cikmiyor
XZ250RM diye kodlanan zaten trafiğe çıkışı olan, plaka alabileceğiniz bizim kullandığımız model oluyorlar ta kendsiler.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)