http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...81393852/detay
Motorsikletimin ilani
ilgililere duyrulur
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...81393852/detay
Motorsikletimin ilani
ilgililere duyrulur
Arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır forma yazmıyordum, ama sürekli takip ediyorum, yazamıyorum çünkü sizinle paylaşacağım güncel konularım olmuyordu şimdi çantadan konu açılmışken bende sizin kullandığınız çantadan aldım bir tane bu konuda Rıdvan ve Armağan kardeşlerim bana yardımcı oldu sağolsunlar.
Ben bu çantayı süspansiyondan uzak tutacak kendimce ufak bir aparat düzenledim, ama deneme sürecinde şuan için ve Armağan arkadaşımlada paylaştım oda yapıp denesin, birkaç düzeltme var süspansiyona deyen kısmın aşınmaması için düzeltmeler onları halletmeye çalışacağız, eğer halledemezsek sizlerle paylaşırız hep birden çözüm buluruz, yakında bu aparatın resimlerini Armağan kardeşimizle birlikte paylaşacağız.
Herkese Saygılarımla.
Yılın Muhtelif Aylarında Kapsama Alanı Dışındayım
Tekrar hayırlı olsun.
Genellikle asıl takılma amacı estetik oluyor ama gündüz farı olarak bayağı faydalı bir şey.
Yarım kask yerine kapalı ya da çene açılır tavsiye etsek?
Tamamen bütçe ve senin keyfinle alakalı bir durum. Ama sıfır aldığında istediğin aksesuarla göre en az 500 TL daha harcayacağını unutma.
Biz motoru olmayanları dikkate almıyoruz. Evi taşıdığını biliyorum, dolayısıyla internete girememeni de tahmin ediyordum.
Fotoğrafları ben çektim ya ondandır.
O bir yere kaybolamaz.
LS2'nin kaskları da genelde 4 yıldız almış. Carberg'in garip dediğin kaskı Trip, bir harfle kaçırmışsın. Hatta Murat'ta var.
Aldığın çantanın da alt tarafı amortisöre çarpıp zamanla kırılacak. Kırılmaması için yapman gereken de önceden yazıldığı gibi ufak bir modifiye. Çantayla gelen bağlantı demirinin aşağı doğru uzanan, çantanın motora fazla yaklaşmaması için çantaya yaslanan bir uzantısı var. Ama bu parça hem biraz kısa, hem de çantanın amortisörlere çarpmasını engelleyecek kadar motordan uzak tutamıyor. Bu parçayı biraz uzatıp biraz da motordan dışarıya doğru bükersen sorun büyük ölçüde çözülmüş oluyor. Ama bu haliyle de kesin çözüm değil. Çantaları tıka basa doldurup, biraz fazla yol yapınca, yollarımızın da kusursuz olmaması sebebiyle normalde çantanın çarpmasını engelleyecek kadar modifiye ettiğimiz parça uzun süre fazla ağırlık ve bozuk yola maruz kalınca esneme yaparak yine çantanın ufaktan kırılmasına sebep oluyor. Ama bu haliyle çok fazla yüklemezsen yeterli oluyor.
Kuralkan'da sadece yedek parça var, aksesuar yok. Yedek parçalar da genel olarak hyosungsource'dan biraz pahalı ama aralarında çok fazla fark yok. Yani 1-2 yedek parça için hyosungsoruce yerine servisleri tercih etmek daha mantıklı.
Bu güzel olur ama çok fazla ümidim yok. Bulunduğu ülkede (Güney Kore) daha ucuz posta hizmeti sağlanıyor olsaydı onu da seçenek olarak sunardı diye düşünüyorum. Mesela benim İngiltere'den 2-3 sterlin (6-9 TL) kargo parasıyla ufak tefek araba parçaları aldığım oldu ama aynı paketi İngiltere'ye bizdeki en ucuz kargoyla (Ptt) geri göndermeye kalkarsam 58 TL kargo ücreti ödemem gerekiyor. Aynı şekilde Amerika'da da kargo ücretleri yüksek.
slayerr teşekkür ediyorum sanada motor kullanmak çok zevkli yaaa ) kask yarım düşünüyorum.tam kask var arkadaşta beni boğuyomuş gibime geliyor. ls2 kasklar bütçeme uygun gibi..kullanan varmı acaba nasıldır.
Haha, Grip yazmışım. Valla uçanla kaçan dicem ama, onlar bile kurtulamıyordur elinden
Çinliler koca koca aletleri bedava kargo ile gönderebiliyorlar valla. Gerçi en az bir ay beklemek gerekiyor ama boşver, ne varsa bu Çinlilerde var Bay Lee'ye verecek olduğu cevabı bekleyen bir sürü insanın olduğunu söylersen belki baskı altına alabiliriz adamı
Arkadaşlar öncelikle ilk mesajımı buraya yazdığım için herkesten özür diliyorum fakat epey araştırmama rağmen (belki de doğru yerlere bakmadım) gv 250 nin egzozunu açmak yada bu tarz bir konuya rastlayamadım. daha doğrusu istediğim bilgiyi elde edememiştim. ses nasıl olur olur mu olmaz mı çok mu olur az mı olur egzoz nasıl açılır gibi. dün gv 250 nin çift egzozlu olan modelinin egzozunu kendim açmış bulunmaktayım. yapmak isteyen arkadaşlarada burdan nasıl yapıldığını ve sonuçlarını söylemek istedim.
öncelikle çift egzozlu olan gv 250 lerde, gördüğüm üzre egzoz çift susturuculu. ilk susturucu egzozun hemen dışında gözle gördüğünüz 3 perçinle sabitlenmiş parça. uzunluğu yaklaşık 7 8 cm civarında egzozun ağzı genişliğinde fitil gibi bir parça.. ben çok fazla ses istemediğim için sadece sesi biraz daha tok ve güzel çıksın istediğim için yalnızca bu öndeki susturucuyu çıkarttım. içeri parmağımı soktuğumda aynı çıkardığım susturucuya benzer, yine bir parmak genişliğinde çıkışı olan aynı tarzda bir susturucu daha olduğunu farkettim. ama ona dokunmadım. öncelikle bu işlem kesinlikle geri dönüşümlü. 3 adet perçini isterseniz ortalarından matkapla delerek sökebiliyorsunuz. isterseniz benim gibi yandan düz ağızlı tornavida dayayarak arkasına çekiç pense ne bulursanız vurup kırarak çıkartıyorsunuz. 3 perçinide çıkardıktan sonra pense yardımıyla bir iki çevirdiğinizde bahsettiğim fitil gibi parçayı çekip çıkarabiliyorsunuz. bukadar basit. eğer sesi beğenmezseniz perçin tabancasıyla ve perçinle tabiki ( perçin tabancası ve perçin en fazla 15 tl tutar) hemen çıkardığınız parçaları yerine geri monte edebilirsiniz.
öncelikle ses nasıl değişti diye sorarsanız.. siz insanların yanından geçerken insanları rahatsız edecek bir ses çıkmıyor. yani komple egzozu boruyla değiştiren arkadaşların motorlarındaki gibi cırtlak bir ses çıkmıyor. aksine ses çok hoş bi tonla çıkıyor. hecelemek gerekirse önceden çıpıçıpıçıpıçıpı diye çıkan ses horohorohorohoro diye çıkmaya başlıyor bayır aşağı kompresöre bindirdiğinizde pata pata pata yapıyor ama paatt kütt şeklinde değil. çok hoş bir tonda patırdıyor. düşük sesli fakat çok güzel. bazı arkadşlar bukadar yazacağına bir video ekleseydin demişlerdir yarın ekleyeceğim inşallah. yazmak geç aklıma geldiği için bu saatte çekemedim. bildiğimiz üzre gv 250 nin motoru tam olarak chopper motoru olmadığından, egzozu açtığımdan beri motoru 5.5 6 bin devir üzerine çıkartmıyorum. sırf o 3 bin 4 bin devirdeki hafif gaz verdiğinizdeki chopper sesini duymak için. eğer sizde benim gibi motoru sağa sola giderken yada gezilerinizde düşük devirlerde keyifle kullanıyorsanız ses çok hoşunuza gidecek. motora yeniden aşık oldum diyebilirim çok farketti
video yu ve çıkardığım parçanın resimlerini yarın ekleyeceğim. iyi geceler
Evvet sayın gv ciler herkese halk otobüsünden saygılar sevgiler vede günaydin istanbulda hava serin yerler islak ve kaygan Dikkat edin yada Benim gibi yapın bırakın motoru Otobus takılın
Mertcebi videoyu merakla bekliyorum
Günaydın abi. Aslında şimdi günaydın diyorum ama sen kesin içinden, yuh bu saatte günaydın mı olur ya diyorsundur.
@mertcebi, güle güle kullan yeni egzozunu. Harika bir giriş yapmışsın. Aslında mesajın başında söylediğin, "ilk mesajı buraya mı yazmalıydım bilemedim" e ve mesajın uzunluğuna bakınca, ooo kim yanıt verecek bu kadar soruya demiştim
Bence bu mesajı resimlerle destekleyip yeni bir başlık haline getirirsen benim gibi bu işe merakı olan pek çok kişiye yol göstermiş olursun. Çünkü inan bu mesajının yerini bir hafta sonra sen bile bulamayacaksın. Bizim başlık çok hareketli Videoyu da merakla bekliyorum.
Herkese tünaydın;
Korkunç kötü bir perşembe günü ve inanılmaz yoğun bir haftasonu geçirdim. Pek giremedim foruma ama maşallah forumumuz pek bi hareketli
Başka kimsede yok zannediyordum şuan 2 kişi olduk, @mertcebi benim egzozumda açık, gerçekten bende düşük devirdeki sesini çok seviyorum ama genelde 5000-8000 arası sürüyorum motorumu.
Murat motorun çok hoş olmuş, güle güle kullan, motorumu ilk aldığımda sendeki fren pedalına bende yan yan baktım bir süre ama sonra vezgeçtim, şimde sendeki resimlere bakınca anladım ki pek de iyi yapmamışım
İlker taşınmak zor iş bir süredir yazmıyorsun farkındayım, taşınmana vermiştim ki öyleymiş hadi daha aktif katılım bekliyoruz senden arasıra ufaklığın resimlerinide ekle
Eren (rnks) ben yakın sayılırım sana ama yazdıklarını daha yeni okudum istersen önümüzdeki haftasonu gezeriz.
Çanta ile ilgili yazışmalar olmuş bende bu haftasonu çantalarımı yenilemek zorunda kaldım
bende herkezde bulunan standart çantadan aldım, evet suspansiyona çarpma olayı var, benim aklıma çantanın demir aparatı ile sisybarın demiri arasına kalın kalın pullar sıkıştırmak geldi, bu sayede biraz daha uzaklaştırabilirim diye düşündüm. tam ilgilenemedim ama bu hafta içi o işi tam çözücem. içine biraz yüklenince yollar nedeniyle süspansiyona çarpmaya devam edecektir, belki çantanın süspansiyona değen kısmına bişi montelemek işe yarayabilir.
Gelelim perşembe günüme;
Sabah 7:30 da kalkacağıma alarmı ertele tuşu yerine kapata bastığım için 8:30 da kalkabildim. Acele giyindim çıktım falan derken sağından geçtiğim bir halk otobüsünün(normalde hiç yapmam korkarım) kapısından boşalan insanlardan birini az daha eziyordum, ayaklarına vurdum ön lastikle
akşam çıkışta lastiğimin patladığını fark ettim, benzinimde bitmişti çektim shell e adam tam doldurmaya başlıcaktı ki cüzdanımı iş yerinde unuttuğumu anladım
adam acıdı halime 10 liralık benzin attıda lastiği şişirip yola çıktım, ablamlara gittim. Yemek ye sohbet falan dedim ben eve gidiyim, 15-20 dk yoldan sonra evdeyim ve aklıma evin anahtarlarının cüzdanımda olduğu geldi
mecbur geri döndüm anahtar aldım yola çıkarken beton saksıya sağ çantayı vurdum paramparça oldu
o sinirle yola çıktım gene ve yolda 2 taksici beni altına alıyordu bariz 2 kere ölümden döndüm
eve gidip şükür namazı kıldım
emre ne perşembeymiş yaw baya atraksiyonlu olmuş.şaka bi yana geçmiş olsun.
arkadaşlar çıkardığım parçanın resimlerini çektim. video da elimden geldiğince çekmeye çalıştım fakat 2. video nun sonuna doğru benzinim bittiği için idarelik birşey oldu
@Dr.Aequitas teşekkür ederim evet girişimin farkındayım ama benim gibi arayıpta bulamayan arkadaşlarla bir an önce paylaşmak için hemen olaya giriyim dedim şuan sınavlarım var pek vaktim yok ama söylediğiniz gibi boş bir zamanda konu olarak açsak daha iyi olur haklısın burda bulmak biraz zorlaşabilir
@TwisTeD evet aslında bende o civarlarda kullanıyorum ama şuan şehir içi okula gidip geldiğimden çok hız yapacak yerim olmuyor haliyle 5. vites düz yolda 4000 5000 devir yetiyor hız olarak. e benimde işime geliyor tabi ses açısından )
egzozdan çıkan ilk susturucunun resimleri :
aslında parçanın dış kısmı bukadar çizik ve yamuk değildi. çizikleri perçinleri düz ağızlı tornavidayla sökmeye çalışırken yaptım. matkapla perçinleri ortasından delerek sökerseniz çizmeden çıkarmış olursunuz. yuvarlak çıkıştaki yamukluk ise, perçinlerin kafasını kopardıktan sonra parçanın artık çıkması gerek diyerekten penseyle asılmam sonucu öyle bir yamulma oldu sonra anladım ki perçinlerin kafaları kopsada yan kısımlar parçayı belli bir güçle tutuyor. perçinleri çiviyle vurarak delikten tamamen çıkardıktan sonra parça çok rahat bir şekilde penseyle çektiğim gibi geldi.
motor dururken çektiğim videonun linki : http://youtu.be/AylqysNxXGE
bulduğum boş yolda benzinim bitene kadar yukarı aşağı gidip gelirken çektiğim video : http://youtu.be/sZNWsbe2NN8
2. videoyu kesemediğim için sesin duyulduğu yerleri yazıyorum..
00:34 - 00:52
01:17 - 01:33
02:02(duvarın üzerindeki telefonu farketmeyen adam )
02:13 - benzin bitene kadar )
Emre öncelikle geçmiş olsun. Maceralı bir perşembe olmuş. Benim de cumartesim ona benziyordu biraz kız arkadaşım telefonunu unutur koşturur döner onu alırım gecenin bir yarısı yollarda. Tam giderken öküzün teki kırmızı ışıkta geçti yolun ortasında durdu, ona çarpıyordum da neyse. Sonra toprak yolda motorcuyla karşı karşıya tos vuruyorduk ondan da kurtardım öyle enteresan bir cumartesiydi benim de. sonra telefonu aldım götürdüm eve geldim baktım çanta parçalanmış alt taraftan.
O fren pedalı gayet güzel ve rahat oldu aparatı takınca. Üzerinde yeşil bir lastik tabaka vardı da saçma bişey olduğuna karar verip o kısmı çıkardım. Bu haliyle çok çok rahat oldu ama, araba freni gibi neredeyse. Herkese tavsiye edebilirim.
Çanta konusunda da kaynak yaptırırım çoğunluk gibi ama tam çözüm olmaz sanki. Toprak moprak paldır küldür gidiyorum. İç tarafa alüminyum sac gibi bişey yapıştırsak kırmızı contayla çözüm olabilir mi ki? Aklıma öyle bişey geldi.
Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.
Sağolasın ya ucuz atlattık
Sağolasın, sanada geçmiş olsun, evet senin gününde benimkine benziyor. Şimdi sen üzerinde yeşil tabaka var diyince aklıma geldi, ben o pedalı rengi yüzünden almamıştım, demek üzerindeki yeşil lastik çıkabiliyormuş, iyiymiş
Benim aklıma birde süspansiyon vidasını bir şekilde kaplamak geldi. Kalın bir lastik conta ile mesela. Ben şimdilik kalın pullar ile demir aparatı motordan uzaklaştırıp demiride bükerek çantayı korumayı denicem bakalım ne kadar gidecek.
Arkadaşlar ben hala mont ve bot alamadım. Bana yazlık ve uzun yol için mont tavsiye edebilir misin? Mecburen şehir içi için yazlık bir mont daha alacağım.
Max 400e kadar. Dış görünüş olarak çok gösterişli olmayan sade bir şey arıyorum. Her ne kadar deri daha güvenli olsada tekstil mont bana cazip geliyor.
Bot olarak yazlık terletmeyen ama güvenli bir bot arıyorum. max 200'e kadar.
Ben de bu hafta içi çanta geldikten sonra bişeyler yapacağım ama yapınca sen de fotoğraf koyarsan sevinirim. Pedal açıkçası peglerle birlikte eşantiyon geldi kırmızı yeşil renkler hakikaten kötü ama o lastiği çıkarınca gayet güzel oldu hoş ve rahat oldu. İyi ki eşantiyon yollamışlar.
Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.
Emre geçmiş olsun ucuz atlatmışsın Allah büyük kaza göstermesin.
Mont benim kullandığım venom marka yazlık montu tavsiye edebilirim hem şehiriçi hem uzun yolda kullanılabilir yaz sıcaklarında çok iyi püfür püfür esiyor üzerinde yok gibi bahar aylarında da içliği takılıp giyilebiliyor.
http://www.feyizoglu.com/Dynamic-Fil...t_46027.html#0
herkese iyi akşamlar..
mustafa öncelikle iyi düşüncelerin için teşekkür ederim..ben her zaman söylemişimdir,buradaki ortam gerçekten çok farklı,belki de çoğumuzun ilk göz ağrı olmasından kaynaklanıyor da olabilir.ama burada istanbul tayfası ve istisnalar hariç görüşemesek de sanki yıllardır birbirimizi tanıyormuşuz gibi hissediyorum.ben çok takdir ediyorum bu sayfayı ve bu yüzden hangi motor alırsam alayım bu ortamı bırakmayı düşünmüyorum.yani motor olarak bir sene daha motorsuz takılmayı müteakip abs li ikinci el dl650 almaya karar verdim.ama o anki durum elvermezse xl650 olacak..kısmet bakalım..
hakan hocam,teşekkür ederim.ben birgün bir yerlerde karşılaşacağımız ihtimaline inanıyorum.motor olarak enduro tarzını seçtim ve enduro olarak bakacağım artık.aslında cruiser tarz olarak beni karşılıyor ama işte arada bir yeşillik arazi havası da çok cezbediyor.bunları gv250 ile sağlıklı bir şekilde yapmak biraz sıkıntı o yüzden enduroda karar kıldım.
hüseyincim teşekkür ederim dostum..ayazın sağlıklı bir şekilde büyümesi için motoru daha yukarıda bahsettiğim gibi bir sezon erteleyeceğiz artık.şuan için öyle karar verdik.
ben biliyordum zaten öküz ölünce ortaklığını biteceğini
emre eyvallah..katılacaz artık işlerim hafifledi biraz.imageshack de problem var çözer çözmez yeğeninizin bir fotosunu ekleyeceğim..bu arada kabus gibi perşembe günün için çok geçmiş olsun..
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
Arkadaşlar , Motor kullanırken zihin tamamen motorkullanmaya şartlanmaz ise her türlü aksilik anında burnumuzun önünde çok kere tecrübe etmişim
kafamda başka bir şey düşündüğün an tehlike ile yüz yüze geldim. En tehlikeside virajda karşı şeride geçmek oldu.. Yani kafamızda düşünce ve gönlümüzde sıkıntı varsa motoru bir
kenara bırakmakta fayda var.. bir de ben nazara inanırım ve her gün motor abinmeden mutlaka duasını okurum..maddi korumalrın yanında manevi korumada lazım diye inanalardanım..
İlker bey, geçen tam ilker beyde bu limadan ayrıldı diye düşünmüştümki hemen bir yorum yazmışsın .. Memurluğun en berbat yönü ev taşıma ve stresi.. İnsan bir ay kendine gelemiyor..yeni mekanında uzun soluklu ve huzurlu bir yaşam diliyorum..
Diğer arkadaşlarada saygı ve selamlar..
vessselam..
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
mithat hocam iyi dilekleriniz için teşekkürler..öncelikle limandan ayrılacak bir aracım yok henüz o yüzden mahsur kaldım şimdilik
size tamamen katılıyorum,motor binmeden önce zihni boşaltmak ve manevi olarak rahatlamak adına dua okumakta fayda var..yani bu konu tartışılır ama ben genelde ayet el kürsi (yanlış yazmış olabilirim) okurum.
bu arada o kadar çok yeni arkadaşımız katılmış ki aramıza giderek nüfusumuz artıyor.sevindirici bir olay...hepinize katılımcı olmanız dileğiyle,kazasız belasız günler diliyorum.
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
Şu an bu konu içerisinde 63 kullanıcı var. (0 üye ve 63 misafir)