Resimlerle Derbi Fabrikası
Not : Fotoğraflar yurtdışı sitelerinden derlenmiştir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:31 ----------
DEVAMI..
Resimlerle Derbi Fabrikası
Not : Fotoğraflar yurtdışı sitelerinden derlenmiştir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:31 ----------
DEVAMI..
[COLOR="Red"]Ѻ[/COLOR] [COLOR="Red"]яedline[/COLOR]...the line between [COLOR="Green"]life ::fool:: [/COLOR]and [COLOR="Red"]death [/COLOR]::156::
Paylaşım için teşekkürler.
Emeğinize sağlık.
Çok hoş kareler hakkaten.
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
paylaşım için tşk. yorumsuz bırakmamak lazım böle güzel paylaşımları...
şeytan icadının seri imalatı, allah affetsin!
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
gerçekten güzeldi...
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
güzel paylaşım...
teşekkürler anasını satayım şu kanuni de bu adamlar gibi ciddi bişiler yapsa da biz de kullansak motoru yamaha-honda vsvs patatentli olsun ama bizim olsun çinden demonte getirmesinler artık
ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
Gerçekten harika bir paylaşım bence, ellerine sağlık, Bakınca insanın suratına mutlaka tatlı bir tebessüm geliyor.
"Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972
dikkat ederseniz bütün fotoğraflar montaj hattından zaten.
yeni nesil fabrikasyon mantığı parçaları konusunda uzmanlaşmış tedarikçilere yaptırmak ve bünyesinde sadece arge-tasarım-montaj ve kalite kontrol birimlerini tutmak.
demem o ki sanayide topyekün bir devrim zaten türk otomobil ve motosikletlerinide beraberinde getirecektir.
keyfi işler değil bunlar, herkes para kazanmak için girer bu işlere, büyük paralar kazanamazsanız büyük yatırımlarda yapmazsınız.
teşvik yok, yatırım yok, kalifiye eleman yok, devlet köstek, kanuni ne yapsın??
Derbi de doğru yolu bulmuş,arkada bir ton Aprilia RS125 var nedense
Avrupanın bir çok ülkesinde motosiklet ehliyeti konusudaki düzenlemeler bizdeki gibi degil.Bizde bugün ehliyet alıp yarın 1000 cc ile başlayabilirken avrupaki birçok ülkede başlangıç motosikleti için 20-30 hp gibi bir sınırlama var yani seve seve belli bir süre (1-2 yıl sanırım ) düşük güçte motosiklet kullanmak gerekiyor.Hal böyle olunca RS125 gibi motorlara mecburi talep oluyor
Bu arada avrupadaki bazı ülkelerde gerekli yaşa geldikten sonra 125 -250 cc ile ugraşmak istemiyorsanız sizin yüksek hp üreten motorlara geçmeniz için açık kapı bırakıyorlar ama bu kapının baya zor açıldıgını söyleyen arkadaşlar varÖss den beter diyorlar
Yurt dışında olan arkadaşlar daha saglıklı bilgi verebilir ...
Paylaşım için teşekkürler.
Yolver gitsin .
hepsine eywallah çok doğru da şu kalifiye eleman olayı yanlış sadece. devlet kendi eli yetiştirdiği kalifiye elemanların üzerine üniversiteye girdikten sonra resmen sifon çekiyor. neyse iş siyasete gelip varcak zaten nefret ederim siyasetten ne geldiyse başımıza siyasetten geldi
imza : teknik öğrtemenliği bırakıp mühendisliğe geçen bir kalifiye eleman
ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
derbi
Ya Tozu Dumana Katarsın, Ya da Tozu Dumanı Yutarsın
Haberim var yurtdışındaki ehliyet uygulamalarından,ve yanılmıyorsam dediğiniz gibi ilk başladığınız motorun 15hp olması lazım.Daha sonra 30 küsür hp güçlü motorlara geçebiliyorsunuz,bu isterseniz 250cc olabilir,isterseniz gücü sınırlandırılmış 600cc-1000cc'lik motorlar olabilir.Ama benim asıl aklımı kurcalayan,
Neden Derbi'nin fabrikasında sürü sürü Aprilia var?
Edit büdüt:Biraz araştırdım ve sonuç olarak bu fabrikanın Piaggio'nun fabrikası olduğunu buldum.Derbi'de Aprilia'da Piaggio bünyesinde üretilen markalar olduğu için aynı yerde üretiliyorlarmış.
bende makine mühendisiyim, mezun olalı 12 sene oldu. hangi okuldan çıkan ne bilir az çok bilirim.
abicim kimse kusura bakmasın; teknik lise bitiren adam çıraktır, üniversite bitiren adam mesleksizdir.
eğitim sistemi bu minvalde.
mezunların derdi devlete memur olmak.
herkes vole peşinde.
kim ne derse desin, bu memlekette işini iyi yapan, yetişmiş, kalifiye adam azdır.
honda vs markalarıda beklıyoruz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)