Orjinali olsa bu kadar güzel olmazdı. Eline sağlık yine çok güzel bir çalışma olmuş.
Orjinali olsa bu kadar güzel olmazdı. Eline sağlık yine çok güzel bir çalışma olmuş.
İrfan abi yaşadığın durumun bi benzerini ben de yaşadım ancak sen çok delikanlı, ağır başlı, olgun bi abimizsin. ben senin kadar soğuk kanlı ve sabırlı olamamıştım
ayrıca panel güzel olmuş ancak yanındaki lastikleri keşke daha ince çerçeveli yapsaydınız. eline sağlık
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
bugünde buluşacaktı irfanla kısmet olmadı..
kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...
[QUOTE=piyanist_irf;2559845](ole) markasını ben beğeniyorum mekaniği sağlam tofaş parçacıları satar genelde ): en azından bizim burada , mekanik yada elektironik olması bir fark yaratmaz biri karedir biri silindir çeklindedir yalmız değişik markalar var 3 ayaklı olanlardan herhangi birini alabilirsin hepsi kaldırır sorun olmaz...
---------- Post added at 08:14 ---------- Previous post was at 08:11 ----------
tesekkurler cok mesgul ettim sizi ama son soru=)
araba veya motor icin diye farketmiyo dimi bunlar otoparcacidan herhangi bi 3 ayakli role alsam oluyo yani dimi? 3. ayagi nereye baglicaz sasiyemi cunku benimki 2 ayakli
kaç tane var ahmet ? bana kafadan varsa 3 tane ayır şekerim benimkiler dökülmeye başladı
---------- Post added at 09:12 ---------- Previous post was at 09:10 ----------
sağolasın arda dostum sanada yapalım
---------- Post added at 09:14 ---------- Previous post was at 09:12 ----------
sağolasın özgürcüm olduğu kadar be kardeşim sıkıntı yok evet fitil olayında bende senle hemfikirim ancak uygun fitil bulmadık çevrede...
diğer konuya gelince , aslında çok sabırlıyım haddinden fazla , fakat sinirim için aynı şeyi söyleyemem sabırlı bir insanın öfkesinden kaçının !
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
valla kankam 1.5 ta seni aradıktan sonra eşimi kayınvalidemin yanına bırakıp biraz hava almaya çıktım fakat benim elife tembihlemiştik dayısına gitdsin diye , şayet akşama 5 e yetişemezsek bu arada dersaneye gidiyor dayısınında işi çıkıp gitmesi gerektiği için , elif dışarda kalmasın diye yardırmak zorunda kaldık , sen beni aradığında motür tepesindeydim duydum ama yağmur yağmaya başladı açmadım telefonu
nasip şekerim iş güç işte ne yapacaksın inşallah başka zamana çok istedim ama kısmet olmadı
---------- Post added at 09:22 ---------- Previous post was at 09:18 ----------
[QUOTE=Djnkt;2560810]
orjinal sinyaline hiç dokunmadan yeni bir flaşörle de yapabilirsin buradaki mantık 3 ayaklı bir düğme kullanmak buna dikkat etmen gerek herhangi oto parçacıdan 3 ayaklı flaşör almak biri( x) itir bir ayağı (L) Diğer ayakta (-) dir eksiye zayen şasiden yada başka bir yerden akım alıyorsun, sinyal lambalarının sağlı sollu olmak üzre her ikisindende (+ artıyı) paralel filaşöre kadar kablo çekip bir hat kuruyorsun.
daha sonra düğmenin bastığında akım gelecek iki ayağına sağlı sollu bu çektiğin sinyal kablolarını bağlıyorsun yani düğmeyi açtığında her iki tarafada akım gidecek şekilde buraya kadar kolay
sonrası daha kolay flaşörün üzerinde yazar zaten (-) akım bağlıyorsun burada yanlışlık yapabilirim deneme yanılma yöntemi ve kontrol kalemiyle yaparsın (L) diye bahsettiğim ayaktan açma kapama düğmesinin sonuncu 3 . ayağına bağlıyorsun bazı düğmeler 4 ayaklıdır farketmez paralel köprü yapıp teke düşürmen kolay iş yani illa 3 ayaklı açma kapama düğmesi alacağım diye kendini parçalama
geriye x ayağı kalıyor onada (+) akım veriyorsun yada bağlıyorsun neyse burada dikkat edeceğin şey eğer kontak kapalıykende yakmak istiyorsanki normalde tavsiye ederim sürekli akım olan herhangi bir motosikletinin kablosundan akım alabilirsin, altarnatif çok yada direkt aküden çekebilirsin ,
ama aküden çekersen araya bir sigorta koyman mantıklı olur tavsiye ederim , 10 amper yeterlidir .
fakat şenol abinin dediği sistemde mantıklı olandır ancak filaşör genelde gidondan uzak olduğu için bizim motorlarda sele altında yanda oradan taaa ön tarafa kablo çekmek hem uğraştırır, hemde kablo kirliliği fazlalığı söz konusu olabilir ben kafada işi bitirmeyi ve orjinal flaşörüne dokunup işi uzatmayı sevmediğim için bu yöntemi yaptım sonuçta olmaz diye bir şey yok yapınca oluyor anlamadım dersen şemada çizerim ... kolay gelsin...
---------- Post added at 09:24 ---------- Previous post was at 09:22 ----------
bişey olmaz şekerim ben nasılsa yapıştırdım eğer bana diyosan günaydın gelsene hava çok güzel burda tam motürlük
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
tamam şekerim.. biraz sonra gelirim.. özelden mesajımı aldın mı
İrfanım Koray'ı ne zaman nüfusuna alıyorsun? :D
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
çok güzel olmuş abi yeri sitili on numara
eyvallah fatihim.. irfan aga sağolsun
batman a benzedi
elimde şablon var isteyen olursa yardımcı olabilirim..
irfan aga eşliğinde
---------- Post added at 14:30 ---------- Previous post was at 14:20 ----------
abi üst tarafta ki fitil boyunca yapabileceğim aydınlarma var mı..örneğin plaka aydınlatması gibi
---------- Post added at 14:38 ---------- Previous post was at 14:30 ----------
---------- Post added at 14:45 ---------- Previous post was at 14:38 ----------
mesela tam bu işaretlediğim yere
irfan korayın ön panel varya bende isterem bende isterem şaka şaka neyse düğmelere aydınlatma istiyorya gerçi YBR sayfasına attım ama konu burada olduğu için buraya at abi dedi düğmelerin üzerlerine şöyle led ve üzerinede füme şeffaf pleksi koysan güzelolur hatta 4lü düğmesinin üzerine ikitane yan yana led ve pleksiyi altan çıkmaz kalem ile boyayarak sağa sola ok şeklindede yapabilirsin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)