Arkadaşlar benzin fiyatları malum tavan yapdı ben öyle cimri biri değilimdir yakıttanda kaçmam kaçsam 3.5 motorlu lpg siz araba sürmem 750cc lik motora binmem ama uzun zamandır artık olayın parasında değilim soyulduğumu enayi yerine konulduğumu düşünür oldum..
uzun zamandır ciddi kafamda ekonomi yapabiliceğim bir araç tasarlamakdaydım.. ustalarımlada istişare halindeydim.. işde bir piaggio triportör dizel 800cc lik motoru alıp motora uyarlamakdan tutda elektirkli motor yada hho hidrojen kitli bir motor yapmak bunların çoğu masraflı maliyetli şeyler ve ikmali dizel dışındakilerinde zor..
En son karar Lpg de kıldık aslında buna en büyük etken malum ocakda yeni yasa çıkdı eğer aracınızdaki lpg yi ruhsata işletirseniz artık sızdırmazlık testine girmenize gerek yok direk eskisi gibi muayeneye girip çıkıyorsunuz sadece hafif kusurlu geçiyor.. birde motorun yakışının epey azalıcağını hesap ediyorum..
Lpg işleri yapan samimi bir aile dostumuzlada konuşdum hatta atikerin bölge sorumlusu kendisi hani ben tepkiliyim böyle şeylere ne arabama takmışım ne başka bir şeye altımızda patlamasın falan dedim bana dediği orjinal motorsiklet için olan lpg kitini getirtir isen onlar bizde yok dedi hiç bir şey olmaz gayette güvenlidir dedi.. hatta bmw motorlara 2 kişi orjinal kitini getirtip projesinide yaptırtıp taktırmış türkiyede..
Şimdi sorun şu bu proje için maksi scooter epey büyük eski bir burgman 400 tarzı bir motormu kullansam yoksa chopper mı kullansam.. onda kararsızım..
şimdi araştırmadayım bulduğum kitler yurtdışı menşei li çoğuda ingiltere.. bu arada çinliler baya baya bir lpg li motorsikletler fabrikasyon üretmeye başlamışlar..
http://www.youtube.com/watch?v=upxNTlE0kOQ
Buda benzinde ve lpg de yakıt farkı tablosu..
Yakında buna Dönücez :D :D