Coldkillers sport içlik almayı düşünüyorum motomaxtan. Fiyatı uygun.Gunluk kullanımda rahat olurmu.Kullanan yasa bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.
Coldkillers sport içlik almayı düşünüyorum motomaxtan. Fiyatı uygun.Gunluk kullanımda rahat olurmu.Kullanan yasa bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.
cold killers alt içliği yok bildiğim kadarıyla.ben thermoform takım aldım.şu an için gayet rahat ve sıcak tutuyor.tabi çok daha soğuklarda nasıl olur bilmiyorum.
http://www.motomaxonlineshop.com/mai...nt-pmu669.html
Bu ürünü düşünüyorum. Revit ile yarıyarıya fiyat farkı var. Günlük kullanımda rahatlıkta önemli.
THERMOFORM (Heavy) içlik kullanıyorum.
Mesleğim gereği dağda bayırda çalışıyorum. Bugün burası -2 derece.
Bütün elemanlarıma da aynısı aldırttım. alt üst takım 40TL
numarasını hatırlayamadığım bir ISO korumasını sağlıyor. Hareket halinde -19, sabit dururken -8 dereceye kadar.
ek olarak, kışlık motosiklet pantolonu ve thermoform içlik ile, gece yarısı saat 2 den sonra, -10 derecede ankara eskişehir yaptım geçen sene.
100km'nin altına düşmedim. en ufak bir üşüme veya ürperme olmadı.
Son 3 yıldır hem işte hem motorda kullanıyorum tavsiye ediyorum...
HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...
Ben kullanıyorum, 1 hafta felan oldu alalı. Gayet memnunum. Alt içlikler üst içliklerden biraz farklı oluyor. Çünkü üstte mont var ve rüzgarı tamamen kesiyor. O yüzden rüzgar kesici özellikli bir içlik almak gerekmeyebilir. Sadece ısıtıcı bir içlik yeterli olur üst için. Yün olur, pamuk olur, termal felan fistan ne istersen olur. Ben mesela üste içlik giymiyorum çünkü mont fazlasıyla sıcak tutuyor.
Alt taraf ise tamamen farklı çünkü bacaklar ve dizler doğrudan soğuğa ve rüzgara maruz kalıyor(motor pantolonu giymiyorsanız). Bu sebeple rüzgar kesici özellikli bir içlik çok önem kazanıyor. Ben ilk kullandığımda çok çok memnun kaldım, çünkü rüzgarı geçirmiyor. Ancak gece soğuğunda sıradan bir pantolon altında tek başına yetersiz kalıyor. Çünkü Ankarada geceleri fena soğuk oluyor. O yüzden bu coldkillerın içine de askerde giydiğimiz pamuklu içliklerden giyiyorum. Sonuç çok çok başarılı. İster revit ister başka bir marka olsun, tek başına günlük pantolonun altında ısıtmak için yeterli olmuyor. Ben sadece coldkiller'ı giydiğimde hava 5~10 arası idi ve beni gayet idare etmişti.
Eğer motosiklet pantolonu altına bişeyler düşünüyorsanız cold killer gereksiz. Çünkü motor pantolonları rüzgarı tamamen kesiyor(normalde benim denediğim hepsi kesti) ve gerek dış gerekse iç katmanları ile yeterince de ısıtıyorlar. Bulunduğunuz yerdeki iklim ankara kadar sert değilse günlük pantolonun altına coldkiller tek başına yeter size.
Ben anlamadım bahsettiğiniz içliği neyin altına giyiyorsunuz? Motor pantolonunun altına giyiyorsanız o ayrı. Yok normal pantolonun altına giyip -10 derecelerde +100 km/h hız yapıyorsanız inanılmaz bişeymiş...
#sürenadam
Evet tam anlayamamışım Pantolonu içliksiz giydiğinizde üşüme oluyor mu peki? Bence pantolon az çok kaliteli ve kalın bir ürün ise içlik olmasa da olur gibi geliyor bana. Tabi -18lerden felan bahsetmişsiniz, ozaman fark edebilir. Ancak normal şehir içi kullanımlarda ~0 derece hava sıcaklığında bir pantolon denemiştim(maç sonrası, terli terli, şort üstüne) eve sıcacık geldim. Pantolon da öyle ahım şahım bişey değildi. Condura kumaş rüzgarı iyi kesiyor, içinde de biraz kalın bir içliği varsa pantolon kendi kendine yetiyor. Ama dediğim gibi, hiç -15 te felan denemedim
#sürenadam
bi yerlerde donald Duck'ın hava sıcaklıkları ile ilgili tablosu vardı kitabından alıntı. Sanırım -10 derece -30lara falan denk geliyor o hızlarda.
100km ve üzerinde 1 saatten fazla gittiğin zaman, gerçekten serin akşam havası bile kaskatı ediyor adamı.
Ben o gece dönmek zorundaydım ve döndüm. Umduğumdan iyi de döndüm. Normal zamanlarda soğuk havada pantolon hiç sorun yaratmaz.
Ama eminim o gece içlik olmasaydı donardım. Hatta şöyle diyeyim. Tam kışlık (termak+polar+koruma) eldiven ve tam kışlık (-20termal + fiberkarbon burun koruma) botlar ile,
el ve ayak parmaklarım donmuştu o gece. 1 saat sonra mola verip, ellerimi ve ayaklarımı ısıtmak zorunda kalmıştım.
ancak termal alt üst iç, tam kışlık korumalı pantolon ve ceket + polar sweatshirt + polar buff + thermal balaklava ile..
tek üşüyen yerlerim parmaklarım olmuştu...
Yahu sen öyle bir giyinmişsin ki.... Ama lazım tabi, o soğukta bende olsam aynen giyinirdim. Bu arada fiberkarbon burunlu bot iyiymiş... fibercarbon'un soğuğa karşı + olarak etkisi var mı? Marka nedir acaba? Benim botlar diadora, gayet memnunum fiyatına göre. Ancak epey set oldukları için ayağımı ve parmaklarımı çok rahat hareket ettiremiyorum ve sanırım bazen parmaklarım üşüyor. Ama tam emin olamıyorum, çünkü alçıda gibiler.
Düzeltme; fiberkarbon belkide karbonfiber olmalıydı...
#sürenadam
Burun koruması fibercarbon olması tamamen soğuğa karşı zaten.
Burnu demir korumalı olan botlar, soğuk havada demirin soğuğu çekmesi ve ve soğuk kalması yüzünden parmakları resmen morartıyor.
Karlı buzlu havalarda yürürken, veya motorda soğuk havada metal burun korumalı botu uzun süre giyersen parmaklarından olursun.
Fibercarbon burun koruması ısı iletkenliği çok kötü olduğu için ayağının ısısını ememiyor, bunun yanında dışardaki soğuğuda ememiyor.
O yüzden soğukta birerbir. Botun markası COFRA... Ayrıca burun ve bilek korumaları (benim bot için) ayağı mükemmel koruyor. Ben son kazamı yaptığımda ayağımda bu botlar olmasa,
en az bir bileğim ve bir kaç parmağıma elveda demiştim. Ama botlar kurtardı.
Bu arada, deneme için botun üzerinden kamyon geçirttim şantiyede bi şey olmadı. :D
Giyinme konusunda ise... abi o akşam nasıl karar verdim dönmeye.. nasıl çıktım bilemiyorum.
Dönmek zorundayım dedim. Başladım giyinmeye. Bütün kıyafetlerimi test etmiş oldum o sayede :D
Eldivenler sınıfta kaldı mesela. Bir daha öyle bir havada motora binmek zorunda kalırsam, başka bir eldiven var elimde şu anda.
Onu içe, üste kendi eldivenimi giyecem...
NOT: COFRA BERING
diye aratırsan görürsün benim botları.
http://www.shoestoboot.com/images/cofra/bering.jpg
Hımmmm.... Biz de seviniyorduk bot olmasa üşüycez diye. Gerçi kısa mesafede gayet iyiler. Ve şimdi test ettim benimkiler demir yada metal uçlu değiller. Baya sert bir plastik/lastik tarzı bişey bunlar.
Eldivenleri test et, ama elcik koruması da çok faydalı. Şu croscular için olan plastikler bile rüzgarın eline direk çarpmasını engelliyor. Baya baya önemli bir etken, ön cam takmışsın gibi oluyor. Yada sırf uzun yollar için şöyle abartı olmayan bir scooter elciği alabilirsin. yolculuk için Tak çıkar yaparsın
Ayakkabıya da baktım. Gayet güzel. Ancak kaval koruması olmayan ayakkabıları almak istemiyorum. Yani tam boy kross çizmesinden bahsetmiyorum, dizliğin bıraktığı yerden başlayan botlardan yanayım...
#sürenadam
benim elcik koruması var, ona rağmen donmuştu parmaklar :D
Bota gelecek olursak, zaten metal uçlu botlar motorda kesinlikle tavsiye edilmiyor. Çünkü metal dayanabileceğinden daha fazla basınç altına eğiliyor ve yerinden çıkıp parmakları giyotin gibi kesebiliyor. Örneğini gördüm. Fibercarbon veya plastik korumalar, basınç altında dayanamadıkları anda parçalanıyorlar ve tehlike oluşturmuyor bu açıdan.
Kaval koruması bakımından, benim dizlikler uzun. bayağı bir aşağı iniyor. Botlar ile dizlikler arasında 2 - 3 parmak yer kalıyor en fazla..
Ben izmirdeyim.Peki revite o kadar fark vermeye değermi?
revit den mucize bekleyenlerden biri bendim,balaklava aldım 50 tl ye % 70 faydası var ama genede cansıkıcı noktaları da var,balaklavayı içeriye doğru giyersem hava kanalı gibi boşluk oluyor soğuk direkt olarak göğüsüme geliyor,dışarıda bırakırsam buseferde sağdan ve soldan boğazıma soğuk vuruyor,ve ensemden de aşağıya inen iğrenç bir soğuk var günlerdir boynum tutuk.
http://www.motosikletim.com.tr/KMDef...028&brnd=REVIT
benim balaklavam bu,içeri dışarı dediğim yer ise altındaki göğüse kadar inen parçayı montun içine ve montun dışına gidiğimde.
bu arada bende içlik alıcam ama ne alsam bitürlü bulamadım,fiyatlar da çok pahalı,yün falan giyiyim dedim kaşınmaktan 2 km bile gidemedim,napam ben bana da bi içlik önerin
yün içlik+ dane svendborg mont + kurye elciği+ diz örtüsü+ dizlik malatya ayazında gayet yeterli oluyor. günde 50+ km yapıyorum. bence yeterli. gene de bi pantolon alabilirim kışın ortasında.
Nası 2 derece? izmirin neresi orası? daha yeni konuştum bizimkilerle.. 10 derecenin altına düşmedi daha izmir..
Ha merkezde değilsen onu bilemeyecem...
Herkese aynı içliği öneriyorum. ThermoFORM Heavy... 40 TL civarı alt üst takım... yukarlarda bayağı bi detaylı konuşmuştuk. Konunun tepesine doğru bir inceleyin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)