CBF150 Motorda Kesiklik Konusunda İyileştirme
Reklamlar
-
Sayın Bayilerimiz,
Yeni CBF150 kullanan müşterilerimizden sabit hızda motorun kesiklik yaptığı
doğrultusunda şikayetler alındığı bilinmektedir. Bu konuda HTR tarafından
Japonya Honda kalite departmanına yollanan motosiklet üzerinde yapılan
analizler doğrultusunda sorunun belirli koşullar altında karbüratör tahliye
hortumunda araç hızı ve rüzgar etkisi ile oluşan vakum nedeniyle
karbüratörün yanma odasına yeteri kadar yakıt besleyemediği ve bunun
sonucunda da fakirleşen karışım nedeniyle yanma veriminin düşerek motorun
çalışmasında tekleme şeklinde soruna neden olduğu şeklinde belirlenmiştir.
Yapılan testler sonucunda sorunun çözümü gerçekleştirilmiş ve bu konuda HM
tarafından bilglendirme yapılmıştır. İnceleme sonucu tahliye hortumu iç
çapının 1.5 mmye düşürülmesi ile karburatör sisteminin hava akımından
etkilenmeden işlevini sorunsuz yerine getirdiği görülmüştür. Konu hakkında
detaylı bilgi ektedir. Kalıcı çözüm için Honda tarafından tasarlanan
iyileştirilmiş hortum, Honda Çin fabrikasında üretilen motosikletlere çok
yakında takılmaya başlanacaktır.
KAYNAK:http://www.motordelisi.com/forum/mot...ilestirme.html
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
Reklamlar
-
cbf kullanıcıları rahatlamıştır artık hayırlısı olsun umarım bi daha böyle sorunlarla karşılaşılmaz
-
-
CBF'im olmamasına rağmen bu sorun benide baya meraklandırmıştı. peki daha önceki cbflerde bu hortumlar olması gerektiği gibimiymiş?
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
-
Ne hondaymış be..bunlar üretim sonrası testlerden geçmiyormu ki,sonradan kullanıcılar uyandırıyor mevzuyu..
Tanrı İradesini Hakim Kılmak İçin Yeryüzündeki İyi İnsanları Kullanır.Yeryüzündeki Kötü İnsanlar ise Kendi İradelerini Hakim kılmak İçin Tanrıyı Kullanırlar..
-
şok şok; Honda, Türkiye'deki 15.321 adet motosikletini geri çağırdı Karbüratör sistemindeki bir 1,5 mm bir sapma dolayısı ile oluaşan can sıkıcı durumu düzelmek için çağırdığı hondalardan hiçbiri gelmedi. Bu durum Tusunami etkisi yarattı. Honda A.ş. de gergin bekleyiş sürüyor.
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
-
htmetin adlı üyeden alıntı
şok şok; Honda, Türkiye'deki 15.321 adet motosikletini geri çağırdı
Karbüratör sistemindeki bir 1,5 mm bir sapma dolayısı ile oluaşan can sıkıcı durumu düzelmek için çağırdığı hondalardan hiçbiri gelmedi. Bu durum Tusunami etkisi yarattı. Honda A.ş. de gergin bekleyiş sürüyor.
sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün kardeşim.
TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU
-
htmetin adlı üyeden alıntı
şok şok; Honda, Türkiye'deki 15.321 adet motosikletini geri çağırdı
Karbüratör sistemindeki bir 1,5 mm bir sapma dolayısı ile oluaşan can sıkıcı durumu düzelmek için çağırdığı hondalardan hiçbiri gelmedi. Bu durum Tusunami etkisi yarattı. Honda A.ş. de gergin bekleyiş sürüyor.
Gerçek şoku ben yazayım bari. Neredeyse bütün motosiklet forumlarında konu ile ilgili başlıklar açıp ortalığı ayağa kaldıran, Fethiye, Kuşadası, İstanbul'daki yetkili servislere başvurup çözüm isteyen, tekleme şikayetini ve D&B Honda Ümraniye yetkili servisi ile ilgili şikayetini Honda Türkiye ve Gebze'deki ilgililere iletmiş olan bana bile konu ile ilgili bilgi vermeye tenezzül etmediler. Bu sayfalardan okuyarak bilgi sahibi oldum. Motorumu servise çağırmadıklarını ise söylemeye gerek yok sanırım.
-
Neydi yaw
?
Dur Aklıma geldi
HONDA- Çap Onda Şimdiden Bütün cbf ci arkadaşlara hayırlı olsun ...
Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
Kanuni Breton _Mavi Ejder_
Vedalar Zamansız olur...
-
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
mete_han adlı üyeden alıntı
güncel............
Sendedemi mete abi D:
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
TATLIHIZ adlı üyeden alıntı
Sendedemi mete abi D:
bizim Abuzer Kadayıf mücahit_89 bunu yaşamış da ona dikkat için güncelledim...deposu hava yapmış demişler uyandırayım dedim
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
-
bizim Abuzer Kadayıf mücahit_89 bunu yaşamış da ona dikkat için güncelledim...deposu hava yapmış demişler uyandırayım dedim
bende cbf aldım..artık bende yolda kalmaya başlarım.. ybr ybr diye dövünürüm...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
Dövünme abi cbf daha iyi..
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
ah be ganga her güzelin bir kusuru vardır...sen var ya senn ybr verseler bu kuryelik işini yapmazsın...sağ gösterip sol vuruyon ganganstar
-
ah be ganga her güzelin bir kusuru vardır...sen var ya senn ybr verseler bu kuryelik işini yapmazsın...sağ gösterip sol vuruyon ganganstar
soğukta çalışmıyor bu gavur.. bu gün 5 sefer vurdurdum.... ybr nin marş motoruna kurban olsun ...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
soğukta çalışmıyor bu gavur.. bu gün 5 sefer vurdurdum.... ybr nin marş motoruna kurban olsun ...
nazlanıyor o...naz yapmasa kıymetimi olur...
-
nazlanıyor o...naz yapmasa kıymetimi olur...
kar videom dan da anlaşıldığı üzere karda, kışta, yağmurda ve çamurda tekleyerek yada itekleyerek şuan cbf sırtındayım....
-
-
konuyu hortlatalım. bu sıkıntıyı benim gibi hala yaşayanlar vardır. bu konu hakkında ne yapabilirim. hondanın yetkili servisine gitsem hortum çapını 1.5mm ye düşürürmü ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)