Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Altın Elbiseli Adam 13: Başlangıç Motoru

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Ybr
    Çok güzel ve anlamlı bir video

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı Carl Gustav adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Başlangıç motoru ne alayım?" sorusunu sorana yollanabilecek bir videodur:

http://www.vimeo.com/23289139

Slmlr,
    Brkn
    abi yine üslubunla bitirdin beni ya çok doğru
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    abi öldüm gülmekten ya helal olsun altın elbiseli dayıya
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Bu vatandaşa soruda sorulmaz adamı döver vallaha koptum ve on numara diyorum....

victorist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150
    Egsoz sesini duyduğu andaki bakışları

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı acun0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    başlangıç scooter denmiş ama vitesli küçük cc bir şey dense daha iyi olurdu. vites debriyaj alışkanlığı kazanımı konusunda daha faydalı olurdu.
    Vitesliyle başlayıp trafiğe löp diye atlamayını kastetmiş. Herkezin yeteneği farklı. Sen vitesliyle 3-5 gün boş alanda calışıp trafikte viteslerde debriyajda herhangi bi sorun yaşamassın başka biri bi türlü alışamaz sürekli dikkatinin çoğu debriyaj fren vites üçlüsünde olur hataya davetiye çıkarır. Motosiklete meraklı bi okadarda yeteneksiz olan insan var. Bınlar trafik akışını okuyamaz panik yapıp işeri çıkmaza sokabilir

Önce trafikte motorlu olmanın ne demek olduğunu hissedin demiş. Ama çoğu kişi bi scooter alıyım sonra 125 vitesli sonra istediğim motoru alırım.. Bu alsatları çoğunluk göze alamaz. Ama bütçesi müsait bi çok insan kendini gereksiz tehlikelere atıyor her sezon başı

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    katılmadığım nokta skutırla başlama tavsiyesi...çok göreceli bir kavram...Türk gençliğinin 15 ila 20 li yaşlar arasında kendi motoru olamasa da bu tecrübeyi çoğunlukla emanet makinalarla veya bir şekilde kazanıyorlar...yani maddi güçlüğü ve genelde ilk makinayı baba parasıyla aldığını varsayarsak bu tecrübeyi edinmek için cup motor veya vitesli düşük cc de alınabilir...

600 lük makinayı 35 inden sonra genelde kimse göremiyor... videoda bahsedilen örnekler extrem...forumdaki 600 lemi başlayım 1000 lemi başlayım muhabbetlerini zaten çok ciddiye almıyorum...evinde interneti olmayan velet net kafeden babasının harclığıyla girip 600 RR alayım mı diye konu açıyor...kıçından uydurduğunu hepimiz anlıyoruz...

yetenek ve özgüveni bazı insanların erken gelişir...bu kişiler istisnadır istediği cc ile başlayabilirler...onları bu kategorilerden ayrı tutalım...

dediğim gibi maddi güc zayıflığı zaten bu gencliği 600 kullanmaktan men eder...hayal kurarlar ilerde bir şekilde ulaşırlar ama piyasada motosikletden anlayan çok çok kişi yok...bu forum bizim için birer nimet...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Espiri anlatımınız gerçekten çok çok güzel.

Hyosung Gt250R yada Comet testi yapmanız mümkün mü?

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    katılmadığım nokta skutırla başlama tavsiyesi...çok göreceli bir kavram...Türk gençliğinin 15 ila 20 li yaşlar arasında kendi motoru olamasa da bu tecrübeyi çoğunlukla emanet makinalarla veya bir şekilde kazanıyorlar...yani maddi güçlüğü ve genelde ilk makinayı baba parasıyla aldığını varsayarsak bu tecrübeyi edinmek için cup motor veya vitesli düşük cc de alınabilir....
    Dikkatli dinlersen eğer küçük hacimli ufak bir motosiklet ile yada skuter ile başlayın diyor ve ardından skuteri daha çok tavsiye ediyoruz diyor.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    '78 Honda XL50, T1, '68 Simson Schwalbe, '91 Honda
    Yorumlar için teşekkürler.

Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Carl Gustav videonun ilk saniyelerinde Z750R gördüm. Onun test videosu ne zaman yayınlanıyor?

Bu arada paylaşım için tşk
    Hocam, "Piston'dayım" başlığındaki 9. Bölüm videosunda var ki o zaten.

Slmlr
    Brkn

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dikkatli dinlersen eğer küçük hacimli ufak bir motosiklet ile yada skuter ile başlayın diyor ve ardından skuteri daha çok tavsiye ediyoruz diyor.
    öylemi...pardon o zaman...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:35 ----------

Slmlr
    Brkn
    ben sizden ybr tvs ve cbfnin aynı anda test edildiği bir paylaşım bekliyorum...

ama suya sabuna değen sağlam yorumlar olmalı...3 markanında 2011 modelleri mevcut...markalar test için motor vermezse kullanıcılardan ricayla sağlayabilirim ...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS

Slmlr
    Brkn
    Evet arkadaş sagolsun linkini atmış izledim. Z 750R''ın test videosuda güzeldi

Yıllar yılı Amerikan/İngiliz menşeili otomobil/motosiklet test/yorum programlarını izlerken her zaman özenmiş ve kendime sormuşumdur: Neden Türkiye'de böyle hem eğitici, hem bilgilendirici, hem de esprili yaklaşım ile sunulan programlar çekilemiyor?
    Cevabımı aldım, çekilebiliyormuş =]
    Çok büyük ihtiyacımız olan bilinçli motosiklet kullanımı konusunda çok güzel çalışmalar gerçekten.
    Tebrik ediyor ve nice programlara diyorum!!
    Golden Fork

Motosikleti
    Keeway Cruiser 250
    kendine özgü bi anlatımla çok güzel ve en ince detaya kadar anlatmış,motora yeni başlayan arkadaşlara bu ve bu tarz konuların çok yararlı olacağını düşünüyorum.Fakat scooter ve vitesli motor arasında dağlar kadar fark var.daha önce hiç motor kullanmayıpta scooter la başlayıp sonra vitesli motora geçen bir kişi belli bir zaman zorluk ve alışma evresi geçirecek,ben motorsiklet e başlayacak bir kişinin 125cc bir aletle başlamasını daha faydalı görüyorum tabi bu kişiye göre yada görüşüne göre değişebilir.

Çok yararlı bir video olmuş yapımda emeği geçen herkeze teşekkürü borç bilirim.forza altın elbiseli adam
    Gül nedir ki ? Solup gider. Gün nedir ki ? Gelip geçer. Ateş nedir ki ? Söner biter. Sana olan sevgim sonsuzdur ancak mezarda biter…

Motosikleti
    Suzuki İnazuma
    Yeni başlıyacak yeni motor alıcak birisi olarak, videoyu ve uslubu çok beğendim. Ama ben kimseye kendimi anlatamıyorum o na üzülüyorum. =)
    Ben kilolu birisiyim (fazlaca) 24 yaşımdayım, öyle fazlada hız merakım yok. scutter veya 250r gibi makinalar benim ağırlığımdaki kiloyu ne yazıkki kaldırmıyor. 3 gün sonra amortisör diye birşey kalmıyor. Motosiklet tecrübem, en fazla 5km ile sınırlıdır. Racing almayı istiyorum. Evet başlangıç motoru olarakta 600f düşünüyorum. Sakat mı? Fazlasıyla ama daha alt motorlarım hacmi ve kuvveti benim ağırlığımı kaldırmıyacak nitelikte.. Beyin nakli lazım mı bana? Belki =)
    Tüm renkler aynı anda kirlenmeye başladı. Birinciliği beyaz'a verdiler...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı Brs. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kilolu birisiyim (fazlaca) 24 yaşımdayım, öyle fazlada hız merakım yok. scutter veya 250r gibi makinalar benim ağırlığımdaki kiloyu ne yazıkki kaldırmıyor.
    Scooterı anlarım da gt250r seni nasıl kaldırmıyor. En kötü ihtimalle artçı almazsın. Mondial mct250'nin bile 150+70 kg taşıdığına şahit olduktan sonra ilginç geldi.

Motosikleti
    Suzuki İnazuma
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Scooterı anlarım da gt250r seni nasıl kaldırmıyor. En kötü ihtimalle artçı almazsın. Mondial mct250'nin bile 150+70 kg taşıdığına şahit olduktan sonra ilginç geldi.

Kulaktan dolma bilgiler. Demeişliğim oturmuşluğum yok. Ne yazıkki. ss de bindiğim tek motor R1 oda artçı olarak
    Tüm renkler aynı anda kirlenmeye başladı. Birinciliği beyaz'a verdiler...

remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Tek kelime ile harika...
    Carl Gustav hayranim sana..
    Anlatim tarzin süper...
    Biraz asagilici olacak belki ama.. Tam yurdum insani agzindan anlatmissin..
    Tek kelime ile

Tek begenmedigim videonun basinda o makas atilmalari..
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

ramizan83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speed150 mc150 kuba125-12d wolf125 yenidenMC-X
    güzel bir video hazırlanmış hazırlayan ve de forumda konmasında emegi geçenlere tşk,,,
    Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.

Alper41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500
    bende 4 sene önce scooterla basladım ama şimdiki aklım olsa küçük cc bir vitesli motosiklet ile başlardım .
    Fikirlere Kurşun İşlemez .

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)