son dönemlerde dikkat ediyorum da;
alfawings ( alparslan kuzucan) adlı kullanıcıya ait başlıklardaki konulara sürekli günübirlik eleştirel tenkitler dozajını arttırarak geliyor.
şunu söyleyebilirim;
Alparslan Bey bize tecrübelerini aktarıyor, zorla bunu yapacaksınız demiyor.
ama eleştirenler sanki böyle deniliyormuş gibi sertçe karşı çıkıyor.
ve Alfa bizden bir tek kuruş para istemiyor, ama bu işten para kazananlar ya da kazanaların arkadaşları sürekli buralarda geziniyor. hadi başka konulara katılım gösterip de burada da iki satır yazsa birşey demicem ama neden hep bu başlıkların altındalar?
yoksa ben mi öküz altında buzağı arıyorum yoksa ben paranoyak mıyım?
burada ben taraf tutmuyorum, yanlış bilgi ölümlere sebep verir.
bu ciddiyeti yazan da, okuyan da biliyor. araştırmak en güzelidir.
bir tavsiye veya tecrübe yazısı okuduysak buna kanmayalım, başka teorik bilgilgileri de bulup okuyalım. doğru olanı ararken pek çok bilgiyi de bulabilip öğrenmemiz de mümkün.
ama şunu da söylemeliyim, yaklaşık 2 sene önce ülkemizde ne kadar motosiklet eğitim kurumları varsa fax numarasına ulaşabildiklerime defalarca fax çektim, hatta bir kaç tanesine de telefon açtım ve internette reklamı geçen "eğitim cd'lerinden ücreti karşılığında " talep ettim. Bir tek kişi bile ne dönüş yaptı, ne faxıma cevap geldi ne de herhangi bir şey olmadı.
ben faxlarımı tekrarlayarak bunu mersin MT ve kahramanmaraş MT üyeler için talep ettiğimi bildirdim ama yaklaşık 1 aylık kovalamam boşa gitti.
şimdi bu kurumlarda eğitim alanlar ve bazı eğitmenler bedelsizce eğitim yazıları yazıp resimler ekleyen insanların emeklerini karalıyor.
neden?
para ile olan doğru veya daha doğru diye mi?
dedim ya, ben bir paranoyak olabilirim ama bu yazıyı okuyup da hak verenler de benim gibi olabilir mi?
neyse ki tek avuntum internette bazı motosiklet eğitim videoları, alparslan abi ve reşat Bey'in ücretsiz yayınladıklarıdır.
eğitim kurumlarına da şunu söylemek istiyorum;
benim eğitim alacak maddi imkanım yok,
zamanım yok,
yaşadığım şehirde de bu imkan yok.
yanlış veya eksik biliyorum diye ölmeli miyim veya sakat mı kalmalıyım?
doğrusunu biliyorsanız
-CD hazırlayıp ücretli dağıtımı yapın,
-ücreti karşılığında kitaplar yayınlayın.
( ya da bazı bilgiler sadece sizin hakimiyetinizde kalsın ve parayı veren kontrayı bassın )
bir de, bir yazıda Halil bey
( Halil KAYA - RoSPA insturactor I.A.M üyesi -T.C M.E.B sürüş eğitmeni )
bir yorumda bulunmuş; "karpal tünel sendromu"ndan bahsetmiş.
( http://www.motosiklet.net/forum/alpa...#ixzz1BWuJ794e )
ne anladınız bundan?
hadi ben sağlıkçıyım, anlıyorum ama sağlıkçı olmayanlar?
madem ki açık olmamakla, anlaşılmamakla ve eksik tamamlamakla ikaz ediyorsun / eleştiriyorsun, o vakit sen aynı şeyi yapmayacak ve "halk dilinde" yazacaksın.
nacizane fikrimdir.
haddimi aştıysam affola,
ustalar varken bana söz düşmez ama ben aklımdan geçenleri paylaştım.
SAYGILARIMLA
YÜREKÇEKALIN...
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/alpa...#ixzz1BWuJ794e