merhaba,
üye olmadan öncede takip ettiğim forumda genelde insanların tecrübelerinden faydalanmak amacıyla rastgele başliklar seçip okumayı tercih ediyorum ancak 1 hafta sonra çıkacağım bir gezinin baskisini daha şimdiden yaşamaya başladiğim için düşüncelerimi paylaşıp sizlerden tavsiye almak istedim.
abim ve ben (2 motor 3 kişi) istanbul - turgutreis seyahatine çıkacağız, aşağı yukarı 620km. daha önce 19 mayısta birlikte 4 motor bir geziye çıkmıştık ve yaklaşık 13 saat motor üzerindeydik. yapım aşamasındaki tozlu ve mıcırlı yollar oldukça hızımızı kestiğinden dolayı 440km civarında yol yapmıştık. istanbul - şile - ağva (sahil yolundan) - kerpe - kefken - izmit (umut tepe) eski istanbul yolu üzerinden tekrar ağva ve dağ yolundan - şile'ye ulaşarak tekrar istanbul'a dönmüştük. fakat bu rotada trafik ile fazla iç içe değildik. sadece ağva dağ yolundan dönerken arabalar çok yakın bir takip mesafesinde surekli bizi sıkıştırıyordu.
Bodrum, annem orada yaşadığından dolayı, her yıl gittiğim bir yer. yolları iyi bildiğimi söyleyebilirim. daha önce arabaylada çok fazla uzun yol yaptım, bırakın kazayı, henüz trafik cezası bile almadım fakat bütün bu uzun yol tecrübelerimde hiçbir zaman yalnız olmamıştım. istanbul - bodrum seyahatinde ise bana baskı yapan şey dönüş yolunda tek başıma olacak olmam. son günlerde ise gitmekten vazgeçmeyi düşünmeye başladım.
bir yandan diğer insanların gezilerini okuyup onlardan cesaret alırken diğer yandan ise dönüş yolunda tek başıma olcak olmanın piskolojisi beni korkutuyor.
size bu tür bir psikoloji ile yola çıkmak doğru mu..?