motorlara takilan cakmak soketi hakkinda sorum var
Reklamlar
-
merhaba arkadaslar ufak yavru scooter uma otomobil cakmak soketi takmak istiyorum cep telefonu mp3 sarj etmek icin falan. sorum su benim motorun akusu 4 amperlik tablet aku bu cakmak soketine arabalardaki bildigimiz cakmagi taksak kaldirmaz dimi 4 amperlik aku? cep telefonu sarj etmeye yeter ama heralde... birde, kac amperlik sigorta takmaliyim bu devreye?
Reklamlar
-
1 amperlik sigorta yatarli olacaktır.
-
ben elk. elektronik eğitimi aldım şimdi şöyle
4ah akü 4 amper çekersen 1 saatte tamamen biter anlamındadır bu aküden 40A de çekersin mesela ancak 6 dk dayanır ve biter akülerin genelde kısadevre akımları ah değerinin 10 katınında üzerinde çıkar bu akımları anlık asılabilirsin ve kalitesine göre anlık verebileceği akım artar
gecenlerde görmüştüm arac akülerinde 70Ah akünün 680A gibi bir kısadevre gücü oldugunu yazılıydı bazı akülerde bu yazabiliyor
sonuç olarak küçük akü çalıştırmaz dye düşünmemek lazım haddini çok çok aşmadıktan sonra çalıştırır ama çabuk biter çakmaklıklarda sanıyorum 100W destekliydi buda 8.3A eder 12V için düşünürsek 10A lik bir sigorta takabilirsin ve ek bilgi 8A civarında bişey çekersen senin aküm 30dk da tamamen boşalır marş basabilmen için de belli bi güce ihtiyacın olacağı için çok uzun süre kullanma çakmaklık girişini.
12V şarj sistemlerin en fazla 0.1A civarında akım çekerler onlarda sorun yok kullanırsın rahatlıkla.
-
X-Fi adlı üyeden alıntı
ben elk. elektronik eğitimi aldım şimdi şöyle
4ah akü 4 amper çekersen 1 saatte tamamen biter anlamındadır bu aküden 40A de çekersin mesela ancak 6 dk dayanır ve biter
akülerin genelde kısadevre akımları ah değerinin 10 katınında üzerinde çıkar bu akımları anlık asılabilirsin ve kalitesine göre anlık verebileceği akım artar
gecenlerde görmüştüm arac akülerinde 70Ah akünün 680A gibi bir kısadevre gücü oldugunu yazılıydı bazı akülerde bu yazabiliyor
sonuç olarak küçük akü çalıştırmaz dye düşünmemek lazım haddini çok çok aşmadıktan sonra çalıştırır ama çabuk biter çakmaklıklarda sanıyorum 100W destekliydi buda 8.3A eder 12V için düşünürsek 10A lik bir sigorta takabilirsin ve ek bilgi 8A civarında bişey çekersen senin aküm 30dk da tamamen boşalır marş basabilmen için de belli bi güce ihtiyacın olacağı için çok uzun süre kullanma çakmaklık girişini.
12V şarj sistemlerin en fazla 0.1A civarında akım çekerler onlarda sorun yok kullanırsın rahatlıkla.
iste bende bunu merak ediyordum. cok aciklayici anlatmissin arkadasim cok tesekkur ederim. simdi biyerde okuduguma gore cakmagin kendisi 6amper cekiyormus yani zor durumda kalindiginda cakmakta kullanilir gibi. Aku bosalirsa en kotusu ayaktan calistiririz artik. Montaji yapayim fotograflari eklerim siteye.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)