Merhaba arkadaslar.
Cumartesi arabama carptilar. Dunde motordan dustum :(
Sitede hep ilk dusuleri okurdun ve cok merak edirdim benimkisi nasil olucak, sakatlanmadan olacak mi diye, ilk dusus diye nihayet oldu. Henuz dusmeyen arkadaslar, sari sülonun dedigi gibi "hepinizin sonu boyle olacak"
Motorun akuyu sarj ettirmistim, dun (3 haftadir binmiyodum). Bide 2 saat ugrasip grenaji yeni takmistim (ruzgardan devrilmisti, catlaklari yapmistim), dedimki gezmeden eve gitmicem inat ettim, yagmur da basladi. Saat 18.00 falan hava karanlik. Ciktim en fazla 10 km yapip donucem. Tam su ilerden U yapip donuyum artik diyodum (sapanca tren istasyonu yolu gidis gelis yol, TIR da gecer kamyonda, otobuste), 2. vitesdeyim hiz 30~40 falan, frenleride bi kontrol ediyim pasi gitsin dedim, arka frene basmamla motorun yani benim yanima geldi, vıjjjjjjjjjjjjjjjtttt, (filim seriti akmaya basladi basrollerde ben) , direksiyon vs (araba mi len bu bu, yapacak bi halt yok) hebeleeeeeeeeeeeeeee, aneeeeeeeeeeeey !!!, ciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu gummmmmmmMMM, vijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjtt ttt iste bu son efekt supermen modu oldugum an (ama yerde), kollar eller ilerde yerde karsiya bakarak surukleniyorum, bayagi bi gittim. Motor beni azgin boga gibi ustunden firlatti, o kendi bulundugum seride, yeni tamir etip taktigim grenaj tarafina dustu….Suruklenmeler durdu, derin bi sessizlik, etraftan milletin bana dogru yaklasan sesleri…….........................................
yavas yavas ayaga kalktim, beynim kisa devre yapti bi 5 sn, nerdeyim kimim, hay a…., hsttt… nooldu lan. Millet basima toplandi, arabalardan indiler falan. Ben Adapazari sapanca yolunu kapatmis vaziyette malak malak etrafa baktim. Neyse sonra iyiyim dedim millete. Yolu acmak icin motoru 3 kisi kaldirdik, geri cekmeye calistim kenara almak icin hic kimildamiyo, debrijayda elim yine yok, bostada yine gitmiyo. Yana bi baktim, arka fren pedal bolgesi sizlere omur olmus katlanip takilmis biyere. Neyse onu cikardim hareket etti. Yagmur sagnaga cevirdi. Millete tesekkur ettim tama saolun siz gidin. Dedim. Bastim motor calismiyo. Anoooooyyyyyy. Zictim dedim. Bisklet diilki bu elimde goturuyum 175kg motor. Cok rica ettim motorumdan dedim ki “ben okuzluk ettim dustuk, sen etme ne olur calis sana cok iyi bakicam “, bide normal dua ettim……….
sonra bastim, calisti parka cektim.
Hasar:
- sag on sinyal,
- sag on ayna
- arka fren pedal bolgesi
- grenaj cizik icinde
- Ufak tefek bisiler daha olabilir gunduz gozuyle bakmadim.
Bendeki hasar,
- Gogsum ustune inis yaptigim icin biraz sizliyo ama turp gibiyim, mont kask bot vardi.
Artik tam motorcu oldum. Dusmeden olunmazmis derler