Benzin alırken motordan inelim
Reklamlar
-
22 Ağustos 2009, 00:43
Bu aksam eve dönerken girdiğim benzincide pompacının şu soru ve uyarılarıyla karşılaştım:
• iyi akşamlar efendim,
• 95 oktan mı?
cevap : evet
• ne kadar?
cevap: 30 TL
• kapağı açın ve şimdi motosikletten inelim lütfen, güvenlik açısından.
cevap: ?? yok ki.
2 saniye sonraki cevap: anlamadım, niye iniyorum?
• efendim güvenlik açısından (bu sırada parmakla tabelayı gösterdi)
Tabelaya baktım: cep telefonu kapalı işareti, ateşle yaklaşma işareti, sigara içme işareti ve oda ne bir motor ve motorun üstünde oturan bir adam, pompa şekli ve üzeri çarpı işareti (motordan aşağı in diyor)
tekrar cevap: bu kadar senedir binerim motora ilk defa benzin alırken motordan in diyen sensin.
• efendim sürtünme-elektriklenme v.s. oluyor, tehlikeli ve bu yeni bir uygulama değil.
haydee dedim içimden, ama biraz mantıklı geldi, herhangi bir tehlike durumunda motorun üzerinde olmamak gerekir diye düşündüm.
motosikletin üzerinden indim ve benzinimi öyle aldım, teşekkür edip ayrıldım.
Şimdi,
Bu uygulama yenimidir, eskiyse bilen var mı, benim daha yeni haberim oldu?
Güvenlik açısından ne kadar faydalıdır?
Motorun üstünden inmemek ne kadar zaralıdır?
veya başka düşünceleri olanlar var mıdır? Hadi buyrun.
Reklamlar
-
22 Ağustos 2009, 00:45
DEpoyu fulletip kaçmasınlar diyedir bence
-
22 Ağustos 2009, 00:46
Bu ne ya şakamı?
zaten telefon kapatmak kadar saçma bişey var,bu da yeni çıkmış heralde
[B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]
-
22 Ağustos 2009, 00:47
bu uygulama eskidir, ilk "motordan inermisiniz" dediklerinde tırsmıştım arkasından "ellerini araca yasla, sakın ani bir hareket yapma" diyecekler sanmıştım.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
Depo kapağı selenin altında olduğundan benzin alırken motordan inmek zorundayım =) aylardır bu benim kendi kuralım zaten.
-
çok iyi düşünce yaa.
bak bu hiç aklıma gelmemisti, gayette mantıklı
-
PANDERMOS adlı üyeden alıntı
kesinlikle hayır !!!
geçtiğimiz haftalarda :
yabancı bir ülkede benzin doldururken motor alev alıyor ve üzerindeki elemanda yanıyor bunu önlemek amaçlı
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
-
22 Ağustos 2009, 00:49
statik elektrik tehlikesi olabilir.kadının biri arabasına benzin alırken tutuşmuştu.http://www.youtube.com/watch?v=C7gOmz5jsm8 video
-
22 Ağustos 2009, 00:49
bir kemer tokası,anahtarlık,metal pantalon düğmesi,motorcu montunun çıtçıtı,fermuar kıvılcım çıkarma olasılığı olan metallerdir uygulama doğrudur
MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
CENGOMOTO
-
22 Ağustos 2009, 00:50
çok iyi düşünce yaa.
bak bu hiç aklıma gelmemisti, gayette mantıklı
-
22 Ağustos 2009, 00:51
uygulama eski fekat heryerde uygulamıyolardı.
iki bacağınız arasındaki deponun alev alması vahim sonuçlar doğuracaktır elbet.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
22 Ağustos 2009, 00:53
canercamalan adlı üyeden alıntı
kesinlikle hayır !!!
geçtiğimiz haftalarda :
yabancı bir ülkede benzin doldururken motor alev alıyor ve üzerindeki elemanda yanıyor bunu önlemek amaçlı
vallahi bu benim de aklıma gelen ilk sey oldu ve bu yüzden mantıklı geldi. artık motordan inerek benzin almayı düşünüyorum
-
22 Ağustos 2009, 00:54
Doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Küçük de olsa bir risk var.
Fakat;
Motosikletten inip yan ayağa aldığınızda motosikletin eğimi dolayısıyla depo ağzına kadar doldurulamayacak.
Hele eğer motorunuz çok yatıyorsa , 2/3 benzinle yetinmek veya elle dik tutmak zorunda kalacaksınız.
Bu da başka bir dava.
-
22 Ağustos 2009, 00:55
hatta bu uygulama yüzünden bi pompacıyla münakaşa eden bir MT üyesi vardı bir zamanlar
BAŞKALARINI SIK SIK AFFEDİN, AMA KENDİNİZİ ASLA
-
22 Ağustos 2009, 00:55
APV41 adlı üyeden alıntı
bir kemer tokası,anahtarlık,metal pantalon düğmesi,motorcu montunun çıtçıtı,fermuar kıvılcım çıkarma olasılığı olan metallerdir uygulama doğrudur
çok doğru.
hemen aklıma başka bir sey geliyor, o pompacı arkadaşlar içinde böyle önlemler var mı aceba? kıyafetleri v.s. için, hiçde alıcı gözle dikkat etmedim bugüne kadar
-
22 Ağustos 2009, 00:56
Gayet mantıklı.Burası Türkiye.Ben de bir internet kafeci olarak bi ara açık hesap açamaz olmuştum.Adam 5 saat oturuyo.Sonra bi sigara iççem diye dışarı çıkıyo.Topuk.....
Bi de dükkanda güv. kameraları var.Milletin dünya umrunda değil.
-
22 Ağustos 2009, 00:58
GorkeM adlı üyeden alıntı
Doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Küçük de olsa bir risk var.
Fakat;
Motosikletten inip yan ayağa aldığınızda motosikletin eğimi dolayısıyla depo ağzına kadar doldurulamayacak.
Hele eğer motorunuz çok yatıyorsa , 2/3 benzinle yetinmek veya elle dik tutmak zorunda kalacaksınız.
Bu da başka bir dava.
evet işte ben hep bu yüzden motordan inmedim bugüne kadar, ama şanslı bir tarafım var, motoru orta sehpaya alma lüksüne sahibim.
-
22 Ağustos 2009, 01:14
statik elktrik dediğimz olay evet olurmu olur.
-
22 Ağustos 2009, 01:15
printman adlı üyeden alıntı
vallahi bu benim de aklıma gelen ilk sey oldu ve bu yüzden mantıklı geldi. artık motordan inerek benzin almayı düşünüyorum
banada bygrm (görkem) arkadaşım söylemişti sağolsun
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
-
22 Ağustos 2009, 01:15
Doğrudur, ne tür bir güvenlik önlemi nedeniyle bilemem ama inmenizi söylüyorlar. Fakat tanıdık benzinciler iltimas geçiyor.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler