Arkadaşlar farkedilirlik açısından motosikletlerin di diit olan o sevimli kornalarının değiştirilmesi gerekliliğini vurgulamak için bu başlığı açıyorum..
Bilhassa şehiriçi trafiğinde özellikle de yayalara karşı çok etkin bir yöntem korna modifiyesi..
Yüksek süratte veya otoyolda pek işlevi olmayabilir ama dediğim gibi şehiriçi için özellikle de uyarı için ara gaz veremeyen scooterlar için bence kornaların araba kornasıyla değiştirilmesi şart..
Dün yaşadığım bir olayı aktarayım;
Kadıköy'ün dar sokaklarında son derece düşük bir hızla ilerlerken bir anda elinde cep telefonu ile havaya bakmakta olan birisinin çevresine duyarsız, otlayan bir inek misali yola çıktığını gördüm..
Dursam dururdum sanırım ama riske girmeden acil frenleme yerine sert bir frenle birlikte kornaya asılmamla adamın durduğu yerde 2 ayağı birden yerden kesilerek geriye sırt üstü takla atarak düşmesi bir oldu
Ciddiyim adam bu akrobasiyi yaptı kadıköyün ortasında..Ben çarpmadım he adam kendi kendini geriye fırlattı
Neyse ben cıkcık yaparak yoluma devam etmeye hazırlanıyorken adam arkamdan laf etti hızlı geliyordun vs. (YALAN) bende durdum iki ayağım yerde üst baş full koruma adamın küfretmesini bekliyorum..NEyse ki etmedi
Dedimki bakın beyefendi elinizde cep telefonu, yola bakmadan konuşa konuşa yola çıktınız ve hızım ise neredeyse yürüyüş hızı..
Neyse adam suçun kendinde olduğunu fark ettiğinden beni de izbandut gibi görünce karşısında pek uzatmadı tam herkes memnun yola devam edeceğiz oradan bir kadın çıkageldi böyle yaşlıca, sarışın, tombul, kısa boylu bir şirret kadıköy teyzesi (bu tipleri bilenler bilir - tanımım meclisten dışarı)
Başladı yok burası yayayolu (!), dünyanın neresinde olursa olsun yayalar her zaman önceliklidir bana bar bar bağırıyor..
Diyorum; Bakın burası KARAYOLU ve beyefendi de elinde telefonla havaya bakarak yola çıktı vs.
Tam ben bunları anlatıyorum solumdan bir amcacağız geldi ve "Yahu motosikletli ne yapsın adam yola bakmadan elinde telle caddeye atladı"
vay sen misin beni savunan
Teyze bu amcaya döndü bu sefer bir kalayı basıyor göreceksiniz..
Sen kimsin, senin ağzını yırtarım, pis herif, dili sarkık vb. Amcanın ağzı bir karış açık önce biraz laf yetiştirmeye çalıştı baktı olmayacak oda uzaklaşmaya çalışıyor ama teyze o kadar laf sokuyor ki amcaya ister istemez erkekliğe laf ettirmemek için ayrılamıyor
Teyze biraz tatlı tabii..
Neyse etraf tam kalabalıklaşmaya başlamıştı ki havaya zıplayan adama baktım ortalıkta yok ben de aradan süzüldüm bu ikisini de arkamda bıraktım artık sonrasında ne oldu bilemem
Velhasıl farkedilmek ve gününüzü şenlendirmek açısından kornalarınızı değiştirin