TEM'de sagnak yagmura yakalaninca..
Reklamlar
-
29 Haziran 2009, 00:24
Merhaba arkadaslar. Bugun yasadigim tecrubeyi paylasmak isterim.
Bugun, istanbuldan sakarya'ya gelirken (istanbul günesliydi) gebzeden sonra deli gibi sagnaga yakalandim. (motor tecrubem henuz 3000km) Yagmur o kadar siddetlendi ki arabalar bile 4 lulerini yakip sis farlarini actilar.Yani bu kadar yusufladigimi pek hatirlamiyorum. Dilovasi ve hereke guzergaginda (TEM) ruzgar max oldu. goz gozu gormuyo, yagmura yakalandiktan sonra ne benzinci var ne park alani, mecburen daha fazla gözum yemedi ve herekeden ciktim ve ilk koprunun altina siginip yagmurun azalmasini bekledim.. yaklasik 1 saat. Sonra devam ettim ve ilk benzinciye girip bi cay molasi, baktim beklemeyle durucak gibi degil yagmur, oradan karton buldum ve montumun icine gogsume yerlestirim devam etiim.Yagmur ancak sapanca civarinda durdu, yani yaklasik 90km asagidaki kosullarda surdum. Yasadiklarimi asagiya ozetliyim
1- donuna kadar islaniyosun
2- usuyosun
3- bisi gormuyosun (vizore o kadar cok damla dusuyokiiiii , göruş alani "0")
4- yol islaktan ote yolda su tabakasi var, hatta dere, motor yola tutunmuyo,
5- seve seve hizini dusuruyosun ama sen 40-50 ile otobanda giderken arkadan kaptirip gelen bi kamyon beni biçmez diye dua ediyosun.
6- deli gibi ruzgar seni bi bariyere, bi obur seride atiyo
7- Benzinci yada park alani ariyosun, en gerektigi anda cikmiyo karsina,
8- bunlarin hepsi olurken bide gumbur gumbur gok gurluyo, artik psikolojin bozuluyo, ya yildirim kafama duserse diye bide ona tirsiyosun
9- İlk sapaktan kacip siginiyosun, ve dusunuyosun ya yagmur durmadan gece boyunca devam ederse, (bu arada tir tir titriyosun ve dua ediyosun)
Tam bi kabus gibiydi...ama cok sukur kazasiz belasiz geldim. Ama inanilmaz bi tecrubeydi.
Reklamlar
-
29 Haziran 2009, 00:28
Allah'ın takdiri.Geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmez elimizden.
-
29 Haziran 2009, 00:29
güzel bi tecrübe olmuş kazasız belasız atlatmışsın geçmiş olsun...
[B][COLOR="Black"]LAUBALİLİKTEN HOŞLANMAM, CİDDİYETİ SEVERİM, DİSİPLİNE HAYRANIM[/COLOR][/B]
-
29 Haziran 2009, 00:31
bu gün yağmur yağarken düşünmüştüm acaba motorla böyle şiddetli bi yağmura yakalansam ne olur diye saol sen çok iyi özetlemişsin çok şükür sağ salim atlatmışın geçmiş olsun
-
29 Haziran 2009, 00:32
sağ sağlim evindesin ya unut gitsin. Geçmiş olsun diyelim
-
29 Haziran 2009, 00:34
geçmiş olsun arkadasım hava durumunu takıp et bır dakıne genellıkle tutuyor...böle bır durumda Allah kimseyi bırakmasın..
Instagram: gezgin_endurocu
https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1
-
29 Haziran 2009, 00:38
Tesekkurler dostlar,
Simdi dusununce yuzumde tebessum oluyo, ama o an halimi gormeliydiniz ;)
-
29 Haziran 2009, 00:42
-
29 Haziran 2009, 00:54
Geçmiş Olsun. Eskiden Yağmuru Çok Severdim. Motosiklet Aldığımdan Beri Nefret Ediyorum
-
29 Haziran 2009, 01:01
bende Kırklareli nden geliodum 11 gibi Edirne den çıktım hiç bişey yoktu 1 gibi hava bozmaya başladı ama yağmur yağma ihtimalı düşük 1.5 gibi yola çıktım edirneye 30 km varken bi yağmur dolu bi başladı iiki kaskım kafamda arkamdaki eleman su içinde bende kuru yer kalmadı birde cbf nin selesi meğilli zaten bütün suları içime aldım durcak yer benzinlik vs yok dip gaz gidiyorum 80 le filan yokusa girdim birde baktım önümde KOYUN sürüsü gazı kestim baktım geçti koyunlar arkadan bir posta daha koyun geliyor vites 5 90 la gidiyorum 4-3-2- on arka fren nasıl durdum ben bile anlayamadım kafamda kalmıs böyle durumlarda yapılması gerekenler çünki motoru alalı 100-200 km anca olmustu herneyse koyunla aramda 3-4 parmak kala durdum çok şükür edirneye 10 km yer kaldı yağmur birden kesti bende 90-100 attım kendimi üstümde 10 km yerde kurudu bu durumu çok iyi biliyorum sanada geçmiş olsun
Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...
-
29 Haziran 2009, 01:25
-
29 Haziran 2009, 01:35
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
29 Haziran 2009, 01:58
aynısı başıma geldi hemde F1 dönüşü geçen yıl gerçketen korkun oluyor ama benim en kıl olduğum durum araçlardan sıçarayan çamurlu suyu vizörü kapatması
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
-
29 Haziran 2009, 02:06
Geçen ekimde sağanak altında Edirne'ye gidip geldim, ekipman tam olunca özellikle yazın yağmurda gitmek çok zevkli ama eksik ekipmanla hakikaten zor.
-
29 Haziran 2009, 02:11
ne tecrübe olmuştur ama =) bende çok gezdim yağmurda =( telefonuna su kaçmadı mı ki?
-
29 Haziran 2009, 02:12
-
29 Haziran 2009, 02:20
net te açılış sayfam meteoroloji. Genelde hava günlük güneşlik bile olsa, eğer uzun yol gideceksem mutlaka güzergah üzerindeki hava ve yol durumunu kontrol ederim. Büyük geçmiş olsun...
-
29 Haziran 2009, 02:55
Ahmet Can adlı üyeden alıntı
net te açılış sayfam meteoroloji. Genelde hava günlük güneşlik bile olsa, eğer uzun yol gideceksem mutlaka güzergah üzerindeki hava ve yol durumunu kontrol ederim. Büyük geçmiş olsun...
aslında bende bakarım ama bazen insan unutuveriyor.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
29 Haziran 2009, 03:28
kışın okula final sınawına gitme zorunluluğum olduğundan (son senem olduğu için bi sonraki sene lüxüm olamazdı) motorla gidip geldim bende giderken aynı şekilde yağmur vardı
motora kapanıp olabildiğince hızlı gitmeye çalıştım bende hiç durmadım lastikler zaten az ısınıyorken ısısını düşürmek istemedim
başıma gelen en kötü olay ise bu yolda başıma geldi
tırın biri bi anda aramızda 50-60 m kalan en sol şeride öyle bir sollama yapmaya çıktıki (beni görmemesi imkansız xenon farlar direk uzunda çünkü) o an freneleri yoklayabildiğim son noktasına kadar zorlasamda motor freniyle beraber 60-70 km hıza inemedim bariyerlerle arasından geçmek zorunda kalmıştım :S iyi bi deneyim sayılmazdı ama bariyerlere ve tıra milimler arasında geçtim...
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
29 Haziran 2009, 10:04
Serk21 adlı üyeden alıntı
ne tecrübe olmuştur ama =) bende çok gezdim yağmurda =( telefonuna su kaçmadı mı ki?
Telefonumun kamerasi calismiyo ve tus isiklari devamli yaniyo , kafayi yedi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:04 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:03 AM ----------
Arjantinli69 adlı üyeden alıntı
çok geçmiş olsun .geçen sene ben de senin gibi kozyatağından kavacığa giderken ümraniyede sağnak yağmura yakalandım işim acele bekle bekle yağmur dinmiyor.sıkıldım haliyle biraz yağmur azalır gibi oldu baktım kuryeler yola koyuldu dedim onlar gider ben neden bekliyorum aynen yola devam sağ şeritten.kamyonlar bir çamur atıyor sol elimde bez vizörü temizliyorum durmadan,bu arada motor rüzgardan şerit değiştiriyor dursam bidert durmasam senin gibi yusuf misali.kavacık sapağına girdim virajı yavaş bir şekilde dönüyorum ne olur olmaz motor belki kayar oluk gibi su gidiyor caddede.tam o sırada solumda bir bayan sürücü arabayla motora bir dokundu ben ne oluyor diyene kadar yerde yuvarlanıyorum,bir sırt üstü,bir yüz üstü kontrol benden çıktı.en sonunda durdum.baktım allaha şükür sağlamım rabbime şükür duası.yavaş yavaş ayağa kalktım arkamda arabalar üç şerit durmuşlar bana bakıyorlar yardım eden yok öyle seyrediyorlar.gözüm bana vuran bayanı aradı bayan arabayı sağa çekmiş yere çömelmiş öyle bana bakıyor.aklıma motor geldi birden acaba ne halde diye düşünüyordum,motor garibim hayla çalışıyor asfalt benzin içinde hemen motoru stop ettim.kaldırıp kenara aldım hayla bir yardım eden yok acaba dedim ben başka bir memlekettemiyim diye düşünüyorum yurdum insanı böylemi oldu diye.gerisi normal prosedür.2 hafta şişlikler geçmedi.yağmur veli nimettir ama motora binmek için yağmasın diye kendimce dua ediyorum.
ama bu gün ansızın yağan yagmur yüzünden motoru garaja çektim arabaya binmek zorunda kaldım ne sıkıcı geldi bana.
iyiki motosikleti icat etmişler yoksa ne yapardık.yagmurda binmemeli motosiklete mecbur olmadıkca.çarşamba gününe kadar yagmur var diyorlar yandık yine.
herkese kazasız belasız sürüşler dilerim aman dikkat!
Cok gecmis olsun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler