Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Bana öğretin

REKLAM ALANI

Alıntı _cns_monero_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosikletini çalışır durumuna getirdikten sonra üzerine otur

motosikletini sehpasını kapat

daha sonrasında sol ayağını yukarı kaldırıp vites pedalının üstüne koy

sol elinin 4parmağını kullanarak debriyaj levyesini sık daha sonrasında vites pedalının üstüne koymuş olduğun sol ayağını kullanarak vites pedalını ayağının ön kısmını kullanarak aşağı doğru bastır ve bırak

bu sırada motosikletin 1.vitese geçmiş olur sol elinle sıkmış olduğun debriyaj levyesini yavaş yavaş bırakırken sağ elinin altında bulunan gaz kolunu kendine doğru çevirmek vasıtasıyla yaklaşık olarak motor devrini 2500-3000 devir civarına getir

Dip not:Motor devrini yükseltip kızlara hava atmaya çalışırsan soluğu tamircide yani bizde alırsın şimdiden başarılar allah sana kolaylık versin

Dip Not 2 : Bu söylediklerimi unutursan printerdan çıktı alıp benzin deposunun üstüne yapıştır
    Sen geçen günler motor almadın mı?,kopyala-yapıştır yaptığın bilgileri nasıl sunarsın,böyle bi sorumluluğu nasıl alırsın anlamıyorum. Ya bunlardan birini yanlış yapsa,az yada fazla yapıp yaralansa? Eline mi yazacak bunları,bi yandan bakıp bi yandan deneyecek?

Arkadaşım küçük küçük denemelerle senin yapman gerek,önbilgileri al ve bilen bir arkadaşının yardmıyla,korumaların kesinlikle olmak şartıyla deneyerek öğren.Hiç yoktan küçük süprizlerle karşılaşmazsın,sonu kötü bitmez.
    [COLOR="Navy"][B][I]Am I, a part of the cure?
    Or am I part of the disease? [/I][/B][/COLOR] :silent:

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Her Türlü Her çeşitt
    Alıntı VaScO1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zat 150 de debriyaj varmı pardon ? bilmiyorum kusuruma bakma
    biz ramzeyin bayisiyiz ve karaca 100 modelinden 9 tane sattık ve hangi motor nasıl kullanılıyor biliyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:23 PM ----------

Alıntı coldplay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen geçen günler motor almadın mı?,kopyala-yapıştır yaptığın bilgileri nasıl sunarsın,böyle bi sorumluluğu nasıl alırsın anlamıyorum. Ya bunlardan birini yanlış yapsa,az yada fazla yapıp yaralansa? Eline mi yazacak bunları,bi yandan bakıp bi yandan deneyecek?

Arkadaşım küçük küçük denemelerle senin yapman gerek,önbilgileri al ve bilen bir arkadaşının yardmıyla,korumaların kesinlikle olmak şartıyla deneyerek öğren.Hiç yoktan küçük süprizlerle karşılaşmazsın,sonu kötü bitmez.
    aynı şeyi sanada söyleyim babam senelerden beri motorcu tanıyan bilir bende 4 seneden beri yanında çalışıyorum bilgiler boş değil gözlem tecrübe yaparak yazdım
    ::160:: [COLOR="Magenta"][B][I]тєκ ѕєvgiℓiм мσтσѕiκℓєтiм [/I][/B][/COLOR] :joker: ::kalbim::

Gramına,kaşık,bardak ağırlığına göre bire bir pasta,yemek tarifi veriyosunuz,yine aynısını tutmuyor.Bu iş senin deneyiminle(!) yada dünyanın en iyi tek tekercisinin deneyimiyle olmaz.Kişinin deneyimiyle olur.Dediğim gibi ön bilgileri alır,kendi kararına göre gaz açar,vites atar yapar ve kendi deneyimleriyle öğrenir.

Kuş gözlemcileri de senelerdir kuş gözlemler ama sonra gidip başka kuşa "şöyle uçman gerek,kanat böyle çırpılacak,şu açıyla" diye bilgi vermez,bunu kuş kendisi öğrenecektir.
    [COLOR="Navy"][B][I]Am I, a part of the cure?
    Or am I part of the disease? [/I][/B][/COLOR] :silent:

VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı _cns_monero_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biz ramzeyin bayisiyiz ve karaca 100 modelinden 9 tane sattık ve hangi motor nasıl kullanılıyor biliyorum [COLOR="Silver"]
    ben ne sordum sen motor satıyom dıyon :d dükkanı açan satıyo zaten sorun o değil =)

bilmiyorum öğreneim dedik yardımcı olmuyosun ki
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

Motosikleti
    Her Türlü Her çeşitt
    Alıntı coldplay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gramına,kaşık,bardak ağırlığına göre bire bir pasta,yemek tarifi veriyosunuz,yine aynısını tutmuyor.Bu iş senin deneyiminle(!) yada dünyanın en iyi tek tekercisinin deneyimiyle olmaz.Kişinin deneyimiyle olur.Dediğim gibi ön bilgileri alır,kendi kararına göre gaz açar,vites atar yapar ve kendi deneyimleriyle öğrenir.

Kuş gözlemcileri de senelerdir kuş gözlemler ama sonra gidip başka kuşa "şöyle uçman gerek,kanat böyle çırpılacak,şu açıyla" diye bilgi vermez,bunu kuş kendisi öğrenecektir.
    arkadaşım ben yardımcı olmak istedim bak arkadaş ne diyo

Alıntı levent2208 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar aranızda yeniyim, 2 gün önce "Ramzey 100 karaca" model bir motorsiklet aldım. Ama nasıl kaldıracağımı bilmiyorum. Vitesleri frenleri filan herşeyi biliyorum. Bi kaldırdınmı gerisininde geleceğinden eminim. Ama kaldırabilsem. Lütfen bana şu kaldırma işini öğretin.

bunun üzerine herkes fikrini söyler bu topiç bu şekilde açıldıysa herşey söyleme hakkım var bence

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:49 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:45 PM ----------

Alıntı VaScO1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben ne sordum sen motor satıyom dıyon :d dükkanı açan satıyo zaten sorun o değil =)

bilmiyorum öğreneim dedik yardımcı olmuyosun ki
    motor otomatik kavrama, debriyaj yok
    ::160:: [COLOR="Magenta"][B][I]тєκ ѕєvgiℓiм мσтσѕiκℓєтiм [/I][/B][/COLOR] :joker: ::kalbim::

TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    Dip not:Motor devrini yükseltip kızlara hava atmaya çalışırsan soluğu tamircide yani bizde alırsın şimdiden başarılar allah sana kolaylık versin

puhaha ancak bi bayandan böyle bi konuda böyle bi dipnot çıkardı zaten..

Ben anlatim ; debriyaj sağda, solda olan ön fren, vites ise sağ ayakta , sol ayakta olan arka fren. Kontağı çevirince ne oluyor ondansa bi haberim ? Galiba bende karıştırdım Biri banada öğretebilirmi kağıda dökeyim motorun önüne asar okur okur uygularım

Motosikleti
    S&T GV250
    -öncelikle öyle her yerde kaldırmaya çalışmıycan, kaldırırken bakıcan, önünde yeterince bi açıklık olucak oraya doğru kaldırcan

-kaldırırken ve kalkmış haldeyken mümkün mertebe sakin olcaksın

-ilk zamanlarda heyecan ve tecrübesizlik olduğu için çok hızlı kalkabilir fakat endişelenme, kaldıra kaldıra alışırsın

-her an kaldırman gerekiyormuşçasına kaldırma egzersizleri yapman lazım, acele kaldırman gereken bi yerde kaldıramazsan tedirgin olabilirsin kaldırmanı bekleyen olursa seni huzursuz eder.

kaldıramazsan, çeke çeke götürürsün hafif alet ne de olsa...
    [B][COLOR="Black"]LAUBALİLİKTEN HOŞLANMAM, CİDDİYETİ SEVERİM, DİSİPLİNE HAYRANIM[/COLOR][/B]

arkadaslar ben de yeni kullanıcıyım ve motorumun bakımı teknik konularla ilgili neler bilmelyim yardım ederseniz sevinirim motorum honda cbf 150...

Motosikleti
    Her Türlü Her çeşitt
    öncelikle bu topici açan arkadaş yardım almak için açmış ve bende elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım.

çalıştım.. çalıştım ama...

şunu farkettim..

erkek sürücülerin bayan sürücülere vermiş olduğu tepki çok yanlış biz bayanız diye bu işlerden anlamazmıyız?fotospor gazetesi sırf benimle röportaj yapabilmek için çok uğraştı sonuç bu -> http://www.motosiklet.net/forum/moto...ayinlandi.html

neden?

ben çok iyi bi kullanıcımıyım? hayır

çok bilgilimiyim ? hayır

ama ne kadar az bilgim olsada çok iyi değil ama iyi bi kullanıcı olduğuma inanıyorum..

vee son olarak..

BAYAN sürücüleri insan yerine koymayan erkek sürücülerini tüm bayanlar adına KINIYORUM!!

baklawah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS650A Classic "Custom"
    başlangıçta bana da geyik konusu gibi gelmişti. sonra levent2208 arkadaşımızın ciddi sorduğunu farkettim. yine de aşağıdaki yorum çok hoşuma gitti.

Alıntı souvarine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    -öncelikle öyle her yerde kaldırmaya çalışmıycan, kaldırırken bakıcan, önünde yeterince bi açıklık olucak oraya doğru kaldırcan

-ilk zamanlarda heyecan ve tecrübesizlik olduğu için çok hızlı kalkabilir fakat endişelenme, kaldıra kaldıra alışırsın

-her an kaldırman gerekiyormuşçasına kaldırma egzersizleri yapman lazım, acele kaldırman gereken bi yerde kaldıramazsan tedirgin olabilirsin kaldırmanı bekleyen olursa seni huzursuz eder.

motordan bahsediyoruz dimi? aklım başka yere gitti birden...(yanlış anlamayın banu alkan'ın şarkısı geldi aklıma/kaldıramazsan kaldırırlar)

mrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Shadow VT750
    Alıntı souvarine adlı üyeden alıntı Mesajı göster

ya gece gece ne güldüm
    [COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
    [IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    Alıntı poyraz010 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    açık kalabilir..caizdir
    Teşekkür ederim

Bir sorum daha olacak. Debriyajım çok sert . Her vites geçisi işkence oluyor bana.. Debriyaja kullanmadan vites değiştirmemin bir yolu varmı ? Yada sürekli 2. vitesi kullansam motora bir zararı olur mu?
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Arkadaşlar aranızda yeniyim, 2 gün önce "Ramzey 100 karaca" model bir motorsiklet aldım. Ama nasıl kaldıracağımı bilmiyorum. Vitesleri frenleri filan herşeyi biliyorum. Bi kaldırdınmı gerisininde geleceğinden eminim. Ama kaldırabilsem. Lütfen bana şu kaldırma işini öğretin.

http://www.uzmantv.com/konu/motosikl...anmayi-ogrenin

http://www.uzmantv.com/konu/yeni-bas...cin-motosiklet

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:41 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:40 AM ----------

Alıntı Tequ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim

Bir sorum daha olacak. Debriyajım çok sert . Her vites geçisi işkence oluyor bana.. Debriyaja kullanmadan vites değiştirmemin bir yolu varmı ? Yada sürekli 2. vitesi kullansam motora bir zararı olur mu?
    scooter tam sana göre
    bence vitesliyi sat scooter al
    Kelimelerin anlattığı kadarım..
    Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...

Motosikleti
    4x4
    Alıntı ozan_bursa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.uzmantv.com/konu/motosikl...anmayi-ogrenin

http://www.uzmantv.com/konu/yeni-bas...cin-motosiklet

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:41 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:40 AM ----------

scooter tam sana göre
    bence vitesliyi sat scooter al
    Benimde aklımda ne zamandır cesaret edemiyorum
    bws var arkadaşta satacak bana uygun fiyata ama çift zamanlı sinek gibi mübarek..Zaptedebilirmiyim bilmiyorum
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

Motosikleti
    My Kawa..
    Benimde aklımda ne zamandır cesaret edemiyorum
    bws var arkadaşta satacak bana uygun fiyata ama çift zamanlı sinek gibi mübarek..Zaptedebilirmiyim bilmiyorum
    bws tavsiye ederim.. seridir, iki kişi alanya kale yolunu çok rahat tırmanmıştık.. sağlamlık konusundada iyidir.. zaptedersin merak etme.. kendine güven..
    [B][COLOR="Blue"]Eskiden Piyasa nerde biz orada, Artık biz nerede piyasa orda..[/COLOR][/B]

[B][COLOR="Red"]Yüreklerde ünlem akıllarda soru işaretiyim anlayana çok anlamayana az gelirim..[/COLOR][/B]

Motosikleti
    4x4
    Alıntı KyCd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bws tavsiye ederim.. seridir, iki kişi alanya kale yolunu çok rahat tırmanmıştık.. sağlamlık konusundada iyidir.. zaptedersin merak etme.. kendine güven..
    çok teşekkürler arkadaşlar
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

muzaffer1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 CBF1000F
    Ortam zaten sessiz, bana nasıl kaldıracağımı anlatın.?
    Kaldırmak, hasas bi iştir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:59 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:58 AM ----------

çok teşekkürler arkadaşlar
    sen bu gazla gider hemen alırsan
    Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor

Motosikleti
    4x4
    Alıntı muzaffer1968 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaldırmak, hasas bi iştir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:59 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:58 AM ----------

sen bu gazla gider hemen alırsan
    600F in olması mı benimle alay etme hakkını veriyo sana.. Hem şehir içinde bws ile bile yerin seni
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

...............................sarılıyoruz galiba.......................

Motosikleti
    4x4
    Alıntı nankör adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...............................sarılıyoruz galiba.......................
    neye ?
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler