Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motobot ve enduro

REKLAM ALANI

merhaba,

yas 41 ve gec baslayan motor sevdası ıle ulkede kaldıgım surede motor kullanmaya basladım. hevesım ve zevkım Crusıer tarzı motorlar ve uzun arastırmalar ve okumalar ( teknık kısmı halletmek adına ) sonrasında yurtdısında daha uzun kalan ve ulkeye pek de ugramayan bır arkadasımın yamaha'sı ıle trafıge cıktım ( ısın pratık kısmını halletmek adına ).

uzun lafın kısası daha motor satın almadım ama bır cruıser ıle sehır ıcınde motor kullanıyorum. gercekten cok zevklı ımıs ve keske daha erken baslasaymısım.

ancak gun gectıkce enduro'ları gordukce, onlara olan hayranlıgım artıyor. oncelıkle kelımenın tam anlamıyla " at gıbı " mubarekler Bır kısragın sırtına bınmıssınız ve o sekılde yol alıyorsunuz trafıkte. gorme ve gorunme katsayınız artıyor. ıcten ıce de bır guven gelıyor ınsana.

bu sefer de cruıser yerıne enduro mu alsam dıye dusunmeye basladım ama boyum 173. Enduro selelerı ıse 80 cmden baslıyor. ustune cıktıgımda ayagım yere, ucuyla temas edıyor. Cruıser'da ıse tam taban yere basabılıyorum. tabıı bu da kırmızı ısıklarda ve/veya trafıgın durdugu zamanlarda ınsana hem bır guven hem de dogal olarak bır rahatlık verıyor. Enduro'da , sankı bale yaparmıs gıbı ayagımın ustunde dıkılmek zorunda kalıyorum. dur-kalkların yorucu olmasından cekınıyorum trafıkte.

Motobot fırmasının taban yukseklıgı arttırılmıs botlarını gordum gecenlerde ınternette. 6 cm'e kadar tabanı yukselttıgı soylenıyor kı sanırım bu bot ıle cok daha rahat durabılecegım enduro motor ustunde.

bu yukseltılmıs tabanlı botlardan kullanan var mı aranızda? varsa deneyım ve dusuncelerını paylasmasını rıca ederım. guvenlı mıdır? ayakta agırlık, hıssızlık, kullanım zorlugu vs gıbı sıkıntılar yaratıyor mu? kısa mesafelerı de olsa yururken sorun cıkartıyor mu ? gıbı ...

ayrıca enduro ustunde sehır ıcınde yol yapan arkadaslar arasında , bacak boyu benım gıbı cok da yetmeyen varsa, onlar da lutfen deneyımlerını / tecrubelerını / tavsıyelerını paylassınlar.

saygılarımla

not : aprilla mana 850 kullanan varsa, bu motor hakkındakı dusuncelerını rıca edecegım ayrıca.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    harved - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Abs
    Selamlar. geçte olsa biryerinden başlamak yinede çok güzel,nacizane tavsiyem kesinlikle eğitim almanız.

Uzun yıllar enduro kullanan ve binen bir kardeşiniz olarak söyleyebileceğim Türkiye şartlarında en uygun model sınıf seçimi olduğunu belirtmek

isterim.Endurolar gerek şehir içi kullanım gerek uzun yol ve offroad kullanımda harika ve yeterli performansı verebilen makinalardır.seçiminizde

yanılmadığınızı kullanmaya başladığınızda hemen farkedeceksiniz.

1.73 cm boyunuz kısa bir boy değil emin olabilirsiniz.1.68 cm boyu ile enduro kullanan bayan arkadaşlarımızın olduğunu söylemek istiyorum.

(geçen hafta 2007 Suzuki vstrom DL 650 mi Antalya dan bir bayan aldı) 1.90 ve üzerinde boya sahip olmayan bir çok arkadaşımız enduroda

her iki ayağını rahat bir şekilde yere basamaz,bu yüzden 1.73 cm lik boyunuz enduroya binmenize kesinlikle engel değil.Taban kalınlığı yüksek

bot ve ayakkabıları kesinlikle tavsiye etmem,sizde kullanmayın,taban kalınlığı arttıkça hissiyat azalacağından ve sol peg ile vites arasına bot ve

ayakkabıyı sokmakta ve vites değiştirmekte çok sıkıntı çekersiniz.(tecrübe ile sabittir)

İyi araştırıp,temiz bir ikinci el enduro ile başlangıç yapabilirsiniz.Umarım gönlünüze göre bir demir atı en kısa sürede alır ve aramıza

katılırsınız,şehirler bir süre sonra sıkmaya başlar.
    LÜTFEN SOKAKLARA TÜKÜRMEYİN , ETRAFIMIZDA SURATINA TÜKÜRÜLECEK OKADAR ÇOK YÜZSÜZ VARKİ

muhterem harved,

acıklamalarınız ıcın cok tsk ederım.
    guvenlı surusler.

saygılarımla

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler