İlk(ve umuyorum son) düşüşümü yaşadım!
-
Merhaba arkadaşlar,
AKşam motosikletimi alıp biraz gezintiye çıkayım dedim, kavşakta viraj dönerken bir anda kontrolü kaybedip kendimi yerde buldum. Hızımın fazla olmaması ve tam korumalı olmam dolayısıyla sadece sağ kol dirseğimde ufacık bir çizik ve biraz kol ağrısıyla atlattım. Motosikletim sağa yattı ve koruma demirlerinin sayesinde motorumda sağlam. Sadece sağ sinyallerim çalışmıyor, sağa sinyal vermeye çalışınca gösterge de ısinyal ışığı sürekli yanıyor, ön sinyal hiç yanmıyor, arka sinyalse sürekli yanık durumda. Ön rüzgarlıkımın camı da çatladı ve farda sıyırık var, muhtemeler değiştirmem gerekecek. Henüz yeni bir motosikletçi olduğumdan moralimde bozuldu, kendimi hazır hissedince en yakın servise götürmeyi düşünüyorum.
Beni görüp gelen motosikletçi arkadaşa buradan çok teşekkür etmek isterim, bana yardımcı oldu, motorumu tekrar çalıştırdı, kontrol etti ve eve gidebileceğimden emin olduktan sonra yanımdan ayrıldı. Kendimi çok şanslı hissediyorum, ufacık bir çizikle atlattığım ve bütün kaybımın maddi olmasından....
Reklamlar
-
çok geçmiş olsun. umarım son düşüşünüz olur gerçekten. sinyalle ilgili ise, sürekli yanık kalması flaşör devresinin devre plaketinde darbye bağlı çatlaktan olabilir. değişince düzelir. ön sinyalin hiç yanmamasının sebebi ise, muhtemelen ampulünün kesilmiş olmasıdır. ampul sağlam olsa büyük olasılıkla o da arka sinyal gibi sürekli yanardı.
-
geçmiş olsun dostum kafanı tam toparlamadan trafiğe çıkma, geçmiş olsun tekrar
"Hayallerinin olması önemli bir şey..." Das Experiment
[B]34 YVV 98[/B]
-
Geçmiş olsun; masrafı takma kafana flaşörü değiştirince olay tamamdır.Pahalı değil o kadar. Düştüm diyede moralini bozma, yoksa soğursun motosikletten. Hafif kazalar bir bakıma iyidir; çünkü artık daha temkinli olursun. Artık düşmenin ne olduğunu öğrendin. Geçmiş olsun tekrar.
...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
...55VATAN41MEKAN...
-
bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..
-
Son düşüşün olur inşallah...
-
Geçmiş olsun. Allah tekrarını nasip etmez inşallah....
Yollar size, sizler Allah'a emanet.....
-
geçmiş olsun bende geçen gün yaşadım aynı duyguları
-
Lucastorn adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
AKşam motosikletimi alıp biraz gezintiye çıkayım dedim, kavşakta viraj dönerken bir anda kontrolü kaybedip kendimi yerde buldum. Hızımın fazla olmaması ve tam korumalı olmam dolayısıyla sadece sağ kol dirseğimde ufacık bir çizik ve biraz kol ağrısıyla atlattım. Motosikletim sağa yattı ve koruma demirlerinin sayesinde motorumda sağlam. Sadece sağ sinyallerim çalışmıyor, sağa sinyal vermeye çalışınca gösterge de ısinyal ışığı sürekli yanıyor, ön sinyal hiç yanmıyor, arka sinyalse sürekli yanık durumda. Ön rüzgarlıkımın camı da çatladı ve farda sıyırık var, muhtemeler değiştirmem gerekecek. Henüz yeni bir motosikletçi olduğumdan moralimde bozuldu, kendimi hazır hissedince en yakın servise götürmeyi düşünüyorum.
Beni görüp gelen motosikletçi arkadaşa buradan çok teşekkür etmek isterim, bana yardımcı oldu, motorumu tekrar çalıştırdı, kontrol etti ve eve gidebileceğimden emin olduktan sonra yanımdan ayrıldı. Kendimi çok şanslı hissediyorum, ufacık bir çizikle atlattığım ve bütün kaybımın maddi olmasından....
Geçmiş olsun yeni motorcu düşer de eskiler düşmez mi? üzülme herkesin başına gelir böyle ufak tefek kazalar.
Yanmayan sinyalin ya ampulü arızalandı ya da kopuk bir kablo var. Böyle olunca sinyal göstergesi ve sağlam olan ampul sürekli yanar.
Belki de sadece ampulun kontakt kaybemesi nedeni ile yanmıyordur..kontrol et gerekli ise değiştir.
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
Geçmiş olsun inşallah en büyük kazan bu olur.
-
-
Hepinize mesajlarınız ve moral verdiğiniz için teşekkür ederim. Az önce karakızımla 5dk'lık güven tazeleme turuna çıktık, o da söz verdi bir daha beni üzerinden atmayacak
Benim için iyi bir ders oldu bu, daha yeni olmama rağmen artık ben oldum havasına girmiştim birazcık, çok laubali girince viraja böyle bir sonuç doğdu. Yanımda minibüsde hemen durdu, indi yanıma gelip bir sakatlığım olup olmadığını sordu diğer yolcularla beraber. Tam korumalı olduğum için, neredeyse darbe bile almadım. Ne olur ne olmaz, henüz hissetmiyorumdur diye beni yavaşça kaldırmalarını rica ettim. Zaten hep korumalarımı giyen biriyim, bundan sonra daha da sıkı giyeceğim. Yerle 3 noktamın temas ettiğini hatırlıyorum, ellerim(eldivenler korudu), dizlerim(dizlikler korudu) ve dirseklerim(montum korudu). Düşük hızda olan bir düşme bile olsa, korumalarım olmasa en azından ellerim sıyrılırdı diye düşünüyorum. Taze düşmüş biri olarak, benimde tavsiyem, ne olursa olsun motosiklete korumasız binmeyelim.
-
Motorunla tur attığın iyi olmuş, yoksa o korkuyu üstünden atamayıp motoru bırakanlar oluyor.
On numara bir hareket yapmışsın..
Yollar size, sizler Allah'a emanet.....
-
Geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın...
-
Dostum hiç moralin bzulmasın o düşme bile tecrübe olmuştur önemli olan düşüşünden dersini çıkarıp bidahi seferinde aynı hatayı yapmamaya çalışmak
Geçmiş olsun bu arada hem sende birşey olmaması hem de yamahanın yedek parçalarda yüzde 50 indirim yapması açısından şanslı sayılırsın
-
çok geçmiş olsun.motor kazaları viraj alamamayla olur genelde
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
-
Geçmiş olsun, unutma motor kullanıcıları ikiye ayrılıyor düşen motorcu düşecek motorcu
eninde sonunda bu aleti en iyi kullananlar bile düşüyor mühüm olan koruma ekipmanını tam tutmak
Vatan toprağı mukaddestir kaderine terk edilemez. Mustafa Kemal ATATÜRK
-
çok geçmiş olsun arkadaşım....
Boş gezenin boş kalfası rallici cadde tayfası...
-
Geçmiş olsun yanlış hatırlamıyorsam avatarınızdaki fotoğraftan çıkardım ybr 125 konusuna fotoğraflarınızı eklemiştiniz daha yeni almıştınız motorunuzu. Çok geçmiş olsun size birşey olmamış ya. Önemli olan tam koruma ile dolaşmak.
Az önce birini gördüm 18-19 yaşlarında motosikletten düşmüş kask vs. hiçbirşey yok ağzı burnu yarılmış kolları sıyrılmış hastanaye gitmiş dikiş atılacakmış attırmamış iz kalmasın diye halbuki neredeyse tüm zarar yüzünde yazık 1 kask taksa çin çon kask bile olsa bunlar başına gelmeyecek ama düzelince tekrar korumasız binecek yazık.:(
-
geçmiş olsun abijim, benimde hep kafamda acaba ilk kaza nasıl olcak büyük bi kaza yapmam inşallah diye bi düşünce giriyo bazen kafamın içine sıyrılıyorum. belki de ufak bi kaza olucak senin ki gibi yada hiç olmucak allah bilir. takma kafana önemli olan temkinli olman yoksa daha büyük bi kaza olabilirdi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)