Anket: Hız Limitleri...
- Katılımcı sayısı
- 36. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
Artırılmalı
-
Azaltılmalı
-
Böyle Kalmalı
-
Kaldırılmalı
Yollar Gelişiyor,Araçlar Gelişiyor,Hız Limitleri Aynı!
Reklamlar
-
Reklamlar
-
araçlar tamam da yolların durumu limtlerin yeterli oldugunun kanıtıdır zannedersem
-
iyi güzel diyorsunda insanlar hep aynı insanlar onların algılamalarında değişen birşey yokki....
sonuçta hız limitleri araç ve yol kapasitesine göre değil kullanıcıların reaksiyon sürelerine göre ayarlanmıştır.
-
Bu az dediğiniz hız limitleri varken yılda o kadar ölümlü kazar meydana geliyorsa, hız limitleri arttırıldığı zaman ne olacak kazalar azalacak mı?
Araçların geliştikleri doğru ama aynı ölçüde yollarımız gelişti mi?
İnsan olarak zihniyetimiz gelişti mi? Var olan kurallara ne kadar uyuluyor?
-
evet, yıllar öncesine nazaran yollarımız gelişti, araçlarımız bizim değil, onlar çok daha fazla gelişti. meydana gelen kazaların %90dan fazlası sürücü hatasından kaynaklanıyor, biz bugün hız limitlerini otoyolda 50ye şehir içinde 20ye çeksek, hatalı sürücü yine yapacağını yapar, bunun hız limitleriyle hiç alakası yok. elbetteki eğitim şart! zaten eğitimimizi tamemiyle ülkece yerine getirseydik, bugün hız limitine hiç gerek olmaz,her ilçede 1 elin parmaklarını geçecek polis olmazdı
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
-
sürat felakettir arkadaşlar tmm bende kabul ediyorum hız güzel bişey. hepimiz severiz ama yollar tam tamına düzelene kadar kesinlikle hzı limitleri aynı kalmalı ya en alışılagelinmiş örneği şu her gün kuyllandığımız E-5 ya 100 120 ile 10 dakika gidemiyorsunuz yollar ya kamyonların vs sayesinde darmaduman olmuş ya kazılmış ya artık eskimiş çatlamış yani bunların tamtamen tamamlanmadan hız limitlerinde oynama olmamalıdırr!!!!
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
-
şimdi olay hız limitiyse neden en hızlı olmamız gereken yer yani otobanda max 130km iken (araçlara göre degişir ) şu zamanda aldıgımız en dandik sıfır aracın kadranı 250 gösteriyor yani bu binevi tahrk degilmidir sorarım size,madem ki ''arkadaş sen T.C karayollarında 130 dan yukarı çıkmayacaksın ''diyosun neden altıma 300 basan araç veriyorsun...
-
yollar geniş, kalitesi yüksek.. fakat bunların hangi biri mevcut fizik kurallarını ortadan kaldırıyor? hız artışıyla gelen stabilize ve kontrol hakimiyeti azalması, ya da rüzgar patlaması? vs.. ya da kaza anında tehlikenin boyutunun artması..
yollar geniş önüm boş bas babam bas.. yolların kaliteli asfaltı yola giren hayvanları engelliyor mu? ya da üst/alt geçit kullanmayan insanları.. altımdaki araç basıyor ama üretmeselerdi.. üretiyorlar da düzgün hızlarda gidebilecek kapasiteleri var bunların, gerisi irade bozukluğu ve psikolojik rahatsızlık..
sürat körlüğü ve tünel görüşü denilen terimler var.. limitler artırılsa da bunların hiç biri yok olmuyor, olmayacak da.. limitlerin aşıldığı 1km/h sürat bile felakete yol açar.. avrupalı kullanıyor da bir biz mi beceremiyoruz mevcut limitlerle sürebilmeyi.. nedir bu kadar hız merakı, niyedir?!
-
o mesele çok bambaşka yerlere uzuyor ben bmw de çalıştım avcılar da inanın m5 360 km kadran la yollarda gzebiliyor !!
-
araclar ıstedıgı kadar gelıssın fızık kuralları aynı ve bu lımıtler bı takım momentum hesaplarına gore yapılmıs degısmesın bence ... yeter de artar ınsan saatte 90 km hız
-
abi sen öğretmenmiydin ??? moment fizik kuralları
-
Mboy adlı üyeden alıntı
yollar geniş, kalitesi yüksek.. fakat bunların hangi biri mevcut fizik kurallarını ortadan kaldırıyor? hız artışıyla gelen stabilize ve kontrol hakimiyeti azalması, ya da rüzgar patlaması? vs.. ya da kaza anında tehlikenin boyutunun artması..
araç gelişiminden bahsettiğim bu! yüksek süratlerde daha rahat yol tutuşu, daha sağlam kafes, hava yastıklarıi aerodinamik teklonojiler...
Mboy adlı üyeden alıntı
yollar geniş önüm boş bas babam bas.. yolların kaliteli asfaltı yola giren hayvanları engelliyor mu? ya da üst/alt geçit kullanmayan insanları.. altımdaki araç basıyor ama üretmeselerdi.. üretiyorlar da düzgün hızlarda gidebilecek kapasiteleri var bunların, gerisi irade bozukluğu ve psikolojik rahatsızlık..
hız limitleri kaldırılsın yada 200e çıkarılsın fikrini savunmuyorum, %10 - %20 civarında artırılmalıdır,savunduğum bu, fazlasına bende karşıyım.
-
valla arkadşlar bu türkiyenin otobanında 120 yi geçenin aklından zoru var zaten adamlar geçemiyor diye o sınırı koyuyo bence,geçenlerin halide ortada maceraya gerek yok ...ben bu 125 ligi alırken kendimi toparlıyım üst modellerine atlarım diyordum ama bunun beyhude heves oldugunu anladım motorsikletle bizim kara yollarında 120 görmek büyük başarı zaten bu mtorda onu rahat görüyor..
-
ya arabayla gene bi nevi bas gaza kabul edilebilir ama motorda sakat iş yani
-
Yolların durumu iyi görünsene yapılan ihmaller sonucu malesef durum dışardan bakıldıgı gibi degil. En basiti ve benim bildigim bir detay
Yer:Karadeniz Sahil Yolu(Yapımı biteli 1-2 yıl anca oldu)
Rize/Ardeşen/Yeniyol köyü girişinin 50 metre ilerisindeki köprü girişi
Burda yolun egiminde yapılan bir hata sonucu yagmurlu havalarda fazla miktarda su birikintisi oluşuyor ve bu birikintinin sonuçları:
1-
Ardeşen ilçesi Yeniyol köyü mevkiin de aşırı yağış sonucu trafik kazası meydana geldi. Yılmaz Aksu yönetimindeki 34 ADB 09 plakalı çift kabinli Mitsubishi araç Fındıklı istikametinden İkizdere istikametine giderken yolun kaygan olması sonucu kayarak yolun dışındaki bariyerlere çarptı.
Dilek ASLAN
Araçta bulunan Osman Fındıkçı (26) hayatını kaybederken araç sürücüsü Yılmaz Aksu (28) ağır yaralandı. Ağır yaralı olan Yılmaz Aksu ya ilk müdahale ardeşen devlet hastanesinde yapıldı. Daha sonra Trabzon Farabi Hastanesine sevk edildi. Hayatını kaybeden Osman Fındıkçı memleketi İkizdere Ilıca köyüne götürüldü.
2-
Edinilen bilgiye göre, Fındıklı ilçesi Yeniyol mevkiinde meydana gelen kazada Tolga Karadeniz (23) idaresindeki 53 EF 620 plakalı otomobil Fındıklı’dan Ardeşen istikametine giderken yolda biriken suda kayarak kontrolünü kaybetti.
Köprü korkuluklarını kırarak aşağıya uçan araçta sürücü Tolga Karadeniz ağır yaralandı. Rize Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne kaldırılan Tolga Karadeniz yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.
Kazayla ilgili inceleme sürüyor.
Kısa bu memlekette gördügünüze bile inanmamak gerekiyor.O 3 şeritli düz yol yagmur yagdıgında tuzaklarla dolu bir parkur haline geliyor.
-
canercamalan adlı üyeden alıntı
ya arabayla gene bi nevi bas gaza kabul edilebilir ama motorda sakat iş yani
katılıyorum..aynı fikirde olmayan arkadaşlarda bir aracın arkasına takılıp sürat yaparken otobanda önüne çıkan hendekten (kaçabilirse eger) sonra görüşlerini paylaşır artık,biz kaçamadık ama nasıl kurtuldugumuzuda bilmiyorum ikikişi oluşumuz kurtardı bizi sanırım olan 120ytl ye oldu yeni bi jant..
-
Öncelikle bu berbat yollar oldukça;
Çukur ustası ,çukuru ıskalamadan geçen şöför yetiştiren kurslar olması gerekir.
Sürücü kursları komple revizyon edilmeli ,
Tüm yollar elden geçirilip,ağır vasıta tonajları sık kontrol edilmeli .
En sonda da hız ayarlaması neyse yapılmalıdır...
-
Şehir içi hız limitine dokunulmadan şehir dışı ve otoyol hız limitlerinde ufak bir ayarlama yapılabilir..
-
bence yerine göre 200 bile verilebilir ama heryerde radar olsa o zaman kimse limitlerin dışına çıkamaz
Bianchi Falcon 125 41 N 3103
Hyosung MS3 250 35 AP 4831
Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .
-
ülkemizde yollar hergün düzeliyor, evet hala bizanstan kalanlarda var ama otobanların hepsinde sürüş yapmamamla beraber, otobanların malzeme kusurlarının olduğunu sanmıyorum. araçların gelişip, yolların gelişmekte olduğu bu zamanda, her yol için ayrı limit çözüm olabilir. yol kenarlarındaki limit tabelaları gibi. aynı statüde olup, birbiriyle kalitede hiçde alakalı olmayan yollar için. çünkü otoban gibi şehirler arası yolda 70le gitmek uzun yolda insanı boğuyor.
mesela eşme-uşak arası yoldada hız limiti 90 uşak denizli yolu arasıda. eşme-uşak arasında motosikletle 80i geçmem geçemem ama denizli yolunda 120 ile rahat seyredilebilir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)