Manavgat şimdilik . . .
oğuz-antalya & ChİpSEt07 ( erdal)
paylasım ıcın sagol
bılıorum bıraz kroca ama sne 1988 lerden bahsedıyorum olsun o kadar demı
screamer;
eline saglik.
Bir saattir ikinci resme daha dogrusu resimdeki elini havaya kaldirmis olan siyah montlu elemana bakiyorum.
Sanki aynaya bakiyorum.(gençligime)
Elemanin kirmizi jawasi varsa o eleman benim abi.
Ama ne dayini ne de diger resimdekilerin hiçbirini tanimiyorum.
Ulem insanlar hakikaten çiftmi yaratiliyor yoksa?
çok gezdik boyle otlak-meralarda ama hafizada kayit kalmamis hiç.
Senin dayin balik tutmayi severmi?
Bir de motosikletlerde ki çiçeklere dikkat!
Ne kadar ince ruhlu bir nesilmis eskiler anlayin.
Eskiler motosiklete çiçek koyuyor, yeni nesil havali korna.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
sizin ailede motorcu varmış senin motor kullamanı garipsememişlerdir okadar bizde hiç motorcu akraba olmadıgı için kız kacırır gibi motor almıştım :D
[COLOR="Red"][B]
Önce Topraktım Simdi Agaç OLdum.
Derya DenizLer Gibi DaLgaLandım Simdi DuruLdum.[/B][/COLOR]
2. Resimdeki kaska dikkatinizi cekerim. O zamanlar kask bulmak ta almak ta hicte basit degildi. Ama o zamanlarin en sakin zamanlarina ragmen kask bilinci varmis. Resimde cok detay var aslinda
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Bilelim ki, milli benliğini bilmeyen milletler, başka milletlere yem olurlar! M. KEMAL ATATÜRK
Zeda;
tamam henuz kuçuk amerika olamamistik ama ben ilk kaskimi 83 senesinde aldim.
Hah simdiki kasklarla kiyaslanirmi?
Tabii ki hayir.
Ama ben bildim bileli kask vardi motosiklet hayatimda.
Takan yoktu o baska.
Ornegin rahmetli dedemi kasksiz motosiklete binerken gormus degilim.
Amcami ise bir kere bile kaskla gormedim.
Ben kask takiyordum da bilinçli surucu oldugum için mi takiyordum?
Hayir.
O zaman kask takmak daha havaliydi.
Ottoman;
ben saka yapmiyorum yahu.
Bizim zamanimizda boyle forumlar olmadigindan oraya gittik surda gezdik muhabbetlerini fotografsiz yapiyorduk.
Zaten fotograf makinesi denilen nane luks tuketime giriyordu.
Motosiklet de bizim sosyal hayatimizin bir parçasiydi.
Yani motorla fotograf çekileyim mevzusuna ben su forumlarla tanistiktan sonra girdim.
Daha once aklimin ucundan geçecek bir mevzu degildi.
Motosiklet evdeki televizyon gibi biseydi bizim hayatimizda.
Sen hiç televizyonla fotograf çekilip foruma astin mi?
Gerçekten boyle.
Yeni yasam biçimi bizi de bozdu.
Hala daha ayip gelir bana motosikletli fotograflari hava atarmis gibi gostermek.
Ustelik ilk motosikletini alabilmek için okuldan arta kalan zamaninda, arkadaslari futbol oynamaya giderken kendisi domates kasasi çakmaya gitmis, o da yetmeyip, tamirhanelerde orda burda çalismak zorunda kalmis benim gibi bir bunye bu gun bir çok genç kardesimin iç geçirdigi motosikletlere binince, ustene milletin gozune sokar gibi fotograf asma konusuna pek sicak bakamiyor.
Bunye hem ukalalik yapmayi seviyor ama nerden geldigini de unutamiyor bir turlu.
Tum bu nedenlerden oturu yarislar hariç, beyinde maziden kalan fazla bisey yok maalesef.
Bir sekilde motosiklet almayi basarip, benzin parasi denklestirmedigimden bu tur aktivitelere katilamadigim zamanlari saymiyorum bile.
Yani senin de dedigin gibi dunya kuçuk hayat ise çok kisa.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Vaybe ne zamanlar ama motorculara bak!
bu resimdeki benim peder eski motorculardan. ben motor alırken bana kızdıydı.
ama kızma sebebi farklı. ( ooolum niye 250cc almadın bu ufak ) dediydi
bu resimdede g.antepte arkadaşlarıyla.
bugün 64 yaşında hala arasıra benim motora biner. benden hızlı kullanır.yanlız hiç kask takmıyo..bere takıyo..niye takmıyon diyince, bere var ya ooolum diyosöylediğine göre ingilterede kafanda bere varsa polis bişey demiyomuş....hey Allahım yaa sanki biz polisten korktuğumuzdan takıyoz.
babam işte
nostiji resimler harika
yanlız ben koruyucu ekipman olarak hiç bişey göremiyorum
[B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]
o bemewe var ya ah o bemewe
benim babamda koyu motorcuymuş elazığda diz boyu karın içinde motorla gezermiş jawa, mz, minsk, hh(planet midir nedir o işte ) bide bmw bu motorlar ondan sorulurmuş zaten köye motor zihniyetinide o yerleştirmiş
..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..
..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..
ulan şimdi düşündümde gelmişim 65-70 yaşına benim torunlara gösteriyom scooterin üstündeki resimleri bak yavrum bizim gençliğimizde en fazla 15 megapixel vardı kusura kalmayın... siz bilmezsiniz önceden petrol diye bi melet vardı bütün herşey onunla çalışırdı filan...
Bianchi Falcon 125 41 N 3103
Hyosung MS3 250 35 AP 4831
Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)