2500 KM lik Antalya-Alanya-Mersin-Adana-Hatay-Kilis-G.Antep-Ş.Urfa Gezisi
Reklamlar
-
ROTAMIZ:::::::
Arkadaşlar merhabalar.. Havaların önümüzdeki günlerde ısınması ile beraber düşünce aşamasında olan 2500 km lik gidiş ve dönüşlü Antalya-Mersin-Adana-Antakya-Antep ve Urfa gezisini arkadaşım ile planlamaktayım. Motorlarımız Hyosung GV 250cc Cruiser ile Piaggio Beverly 250 cc olacak.
Sizlerden ricam bu rota üzerinde bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlarımın tavsiyelerini burada yazmasıdır ki; bizden sonra da bu rotayı kullanacak olan arkadaşlarımıza kaynak ve referans olsun..
Tavsiyelerinizde kalacak ekonomik ve rahat moteller, lokantalar ile beraber gezilmesi ve görülmesi yerler ve de yolda motor arızası durumunda ne yapılması yönünde olur ise çok faydalı olacaktır.
Teşekkürler...
SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA
Reklamlar
-
maraşa yakın yerledrde biyerde arıza durumunda yardımcı oluruz lojistik yardım yaparız
kahraman maraş mt
-
allah yolunu açık etisn abi güzel bi gezi olacağa benziyor
-
O kadar kapsamlı bir konuki hangisini anlatayım. Antalya'dan G.Antep ve Hatay'a kadar olan yolu tamamen gezmiş biri olarak anlatacak çok şey var. Şu an için kısaca birkaç bilgi vermek gerekirse. Antalya - Gazipaşa arası çok sıkıcı bir yoldur. Gazipaşa'dan Taşucuna kadar olan kısım ise bol virajlı ve benim için oldukça keyifli geçen bir yoldur. Gazipaşa Taşucu arası dikkat etmen gereken en önemli unsur virajlarda kamyon ve otobüse rastlayabilme durumu. Bu büyük araçlar dönmek için yeri geliyor sizin bulunduğunuz şeridi işgal ediyor. Bu nedenle çok dikkatli olun. Yol boyunca radarın olduğu yerler var dikkatli olun. Mersin trafiği hızlı akar ve makas atma çok fazladır gözünüz dört dönsün. Mersin'de biraz manzara istiyorsanız sahil yoluna girin. Eğer Mersin'e girmem derseniz otobandan gidin çünkü Mersin - Tarsus arasında çok fazla trafik ışığı var ve dur kalk yapmaktan bıkkınlık geçiriyorsunuz. Adana trafiği yerine göre karışık ve sıkışık yerine göre çok rahattır nereden gideceğinizi bilemediğim için tam yorumlayamıyorum. Adana'dan sonra otobanı kullanırsanız Hatay, G.Antep ve Urfa'ya çok rahat gidersiniz. Yol boyunda tarihi yer görelim, şehirleri görelim derseniz kara yolunu kullanmanız gerekir. Ancak Ceyhan - Dörtyol hatta İskenderun'a kadar belli saatlerde yoğunlaşan ciddi bir kamyon trafiği var. Ben gittiğimde hiç bu kadar kamyonu yolda görmemiştim çok şaşırmıştım. Kamyonlara dikkat hiç acımıyorlar. Hatay başlı başına ayrı bir yer gününüz yeter mi bilmem ama gezecek yeri çok olan illerimizden biri. Trafiği felaket; makas yapan çok. Şehir içinde azami dikkat. Mümkünse gece daha fazla dikkat edin. G.Antep'te fazla yol yapmadım ama genel olarak yolları temiz ve geniş. G.Antep'de sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. G.Antep sonrasını gitmediğim için bilemiyorum. Ayrıca Adana'ya gelecek olursanız görüşelim. Adana MT sizlerle tanışmaktan mutluluk duyacaktır. Eğer Adana'da birkaç gün kalabilirseniz gezecek yerimizde çoktur gezebiliriz.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Yolunuz açık olsun.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
Makine adlı üyeden alıntı
... Gazipaşa'dan Taşucuna kadar olan kısım ise bol virajlı ve benim için oldukça keyifli geçen bir yoldur. Gazipaşa Taşucu arası dikkat etmen gereken en önemli unsur virajlarda kamyon ve otobüse rastlayabilme durumu. Bu büyük araçlar dönmek için yeri geliyor sizin bulunduğunuz şeridi işgal ediyor. Bu nedenle çok dikkatli olun. ...
Bu bölümde sıcaktan ve hararetten adımı unutuyordum az kala
Selka dostum; Linki tıklayın, yolun bir bölümü için belki yardımı dokunur.
Kolay gelsin. >>> http://www.motosiklet.net/forum/gezi...kiye-turu.html
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
Suriye'ye geçiş
Selam arkadaşlar. Bu gezide arkadaşıma Beverly 250 ile ben eşlik edeceğim. Antalya'dan çıktıktan sonra ilk geceleme Mersin'de olacak (1. Gece). Daha sonra direk İskenderun ve akşama Hatay'a varış. Hatay'da 2 gece konaklama(2. ve 3. gece) Daha sonra sabah Halep şehrine günübirlik Cilvegözün'den geçip gezdikten sonra akşama Öncüpınar'dan Kilis'e giriş ve Kilis'te konaklama.(4. gece) "Arkadaşlar duyduğum kadarıyla Suriye'nin Halep şehrine Hatay'dan günübirlik geçilebiliyormuş. Bu konuda bilgisi olan, prosedürleri bilen var ise bizleri bilgilendirmesini rica ediyorum." Eğer geçme durumumuz olmaz ise Hatay'dan direk Kilis'e devam etme durumu var. Kilis'ten sabah ayrılıp Ş.Urfa'ya giriş ve 1 gece konaklama.(5. Gece) Ş.Urfa'dan sabah ayrılıp geze geze G.Antep ve Adana'ya varış. Adana'da 1 gece konaklama ( 6. Gece) Ertesi sabah Adana'dan ayrılış ve Anamur'da konaklama (7. Gece) ve Kısmetse Alanya gezimizin son durağı olacak.
Bu konudaki görüş ve önerileriniz bizlere ışık tutacaktır. Teşekkürler.
-
Gültekin adlı üyeden alıntı
Açıkçası bizde sıcaktan nasibimizi almıştık ama Adana'da yaşayınca biraz da olsa sıcağa karşı toleransımız var. Genede sıcak çok fazla etkiliyor.
-
Rota süper Tarihi yer meraklısıysanız o kadar çok gezilecek görülecek yer var ki. Mersin Kızkalesinde Cennet / Cehennem ve Astım mağaralarını görmeden geçmeyin. Sonrasında Adamkayalar ve Kanlıdivane'yi muhakkak görün. Hatay başlı başına muhteşem bir yer zaten. Harbiye şelalesi, Ulu Camii, Saint Pierre kilisesi, Samandağ'da Titus Tuneli ve Saint Simone Manastırı... Gaziantep Kilis'te Ravanda Kalesi, Şanlıurfa'da tabiki Balıklı Göl, Urfa Kalesi... Ya o kadar çok ki, yaz yaz bitmez.
Şimdiden yolunuz açık olsun diyim. Kazasız belasız gidin gelin. İyi yolculuklar diliyorum.
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
-
Arkadaşlar ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Biz 2 aile olarak eşlerimiz ile birlikte bu geziyi MAYIS ayında toplamda 10 günde ve de günde ortalama 200-300 km lik parkurlar ile yapmayı planlıyoruz. Şu an düşünce aşamasının %90'lık kısmı bitti sadece kalan şüphelerde de bu forumun yardımcı olmasını umuyoruz. O sebeble K.Maraş MT ve Adana MT grubunun bizlerle olan alakası için şimdiden çok teşekkür ederiz. Antalya ile sormak istediğiniz her sualde de bizler yardımcı olmak isteriz. Makina kardeşime sıcak davranışı ve verdiği bilgiler için ayrıca teşekkür.. GÜLTEKİN kardeşim yada ağabeyim sanada vermiş olduğun link için teşekkür ederim. Çok faydası oldu. Aslında gezide çok önemli duraklar var, PANGASUSPAN arkadaşımın da bahs ettiği gibi Hatay'da en az 2 gece kalmak isteriz. Şu an Hatay'da ve diğer lokasyonlarımızda kalınacak yer ile bilgi veren arkadaşlarımız olur ise şimdiden onlarada teşekkür ederim.
Gezi aslında çok kapsamlı Adana'da hatta Antep te yenecek yemeklerinden tutunda gezilecek yerlere kadar.. Mesela Mersin'de Tantuni-Adana'da Kebab- Antakya'da Sıcak Peynirli Künefe- G.Antep'te Baklava- Urfa'da Çiğ Köfte yemek için bile bu geziye çıkmak için yeterli bir sebeb.. Keza Urfa hatta o an ki psikolojik yorgunluğumuza bağlı olarak ekstra bir 200 km daha yapıp Mardin'e bile geçebiliriz diyoruz. Acaba 10 gün yeterli olurmu?
Bu arada Pangasuspan (Özgür) arkadaşımın dediği gibi Hatay'dan SURİYE ye günübirlik HALEP yapılır mı? Gümrük işlemleri zor olurmu? O bölgeden olan forum üyesi bir arkadaşta bu geçiş işi ile ekstra bilgi yazarsa çok memnun oluruz..
Herşey için TEŞEKKÜRLER...
-
çok güzel bir rota ben defalarca motorla geçtim oralardan hala hafızalarımda o muhteşem yerler.ama makinanın da dediği gibi gazipaşa,anamur,aydıncık,taşucu yoluna çok dikkat edin,neticede çok keyif alacaksınız iyi sürüşler sizlere
-geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
www.perkitan.com
BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT
-
Adana İl Temsilcisi
sevgili SELKA kardeşim.benim nacizane fikrim ise şu.MAKİNE hasan kardeşime katılıyorum.verdiği bilgiler kıymetli.bana kalırsa,halep ziyareti yerine,ya mardin,yada NEMRUT'tan güneşin doğuşu,oradan URFA,ATATÜRK BARAJI gibi bir rota daha az telaş gerektirir gibi düşünüyorum.bu arada gezi için seçtiğiniz mevsim,adana-hatay-urfa yani güney'in en rahat ayıdır.sıcaktan o kadar etkileneceğinizi zannetmiyorum.en azından temmuz-ağustos gibi olmaz.sevgilerimle.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
@Selka Forumda Hatay Reyhan'lı dan Hasan Çolakefe abimiz var. Hatay gezisine gittiğimizde bizde Suriye'ye geçebilirmiyiz diye düşünmüştük. Aslında Suriye ile Türkiye arasındaki bölgedeki tarihi bir yer var orayı gezmeyi çok istiyorduk. Bu konuda yaptığımız bir sohbette aradaki bölgeye günü birlik geçiş vizesi gibi bir şeyden bahsetti yalnız 2 hafta öncesinden bildirip motorun, kimliklerin falan bilgilerinin gönderilmesi gerektiği gibi bir şeyler hatırlıyorum. Hasan abi bu konuyu mutlaka görür, hakkında bilgi verir. Suriye'ye geçiş için ise vize ve araç belgelerinin olması gerektiğini düşünüyorum.
10 gün yeterli olabilir ama çok koşturmalı bir yolculuk olur. Bence yol planını çok iyi yapmanız gerek. Kimi gezilecek yer il merkezlerinin dışında olabiliyor. Örneğin 45km ötedeki bir yeri gezmeye gittiğinde kafadan 90km yol yapıyorsun. Hem maliyet hem zaman açısından böyle bir yolu plan içinde göz ardı etmen mümkün değil.
-
gazipaşadan sonra ve taşucuna varıncaya kadar dağ yolu dar ve tehlikelidir çok dikkatli olun yavaş gidin geç olsun güç olmasın bazı yerlerde bariyer bile yok direk uçurum yüksekliği bazı yerlerde 500 metre bazı yerlerde 1000 metreye varıyor aman dikkat sollama yaparken önünüzü görmeniz lazımheran herşey çıkabilir özellikle o yolu kamyon tır ve otobüsler çok kullanır
ama bu riske girmek istemiyorsanız konya üzerinden mersine daha rahat gidebilir ama yol biraz daha uzar yolunuz ve farınız hep açık olsun
-
-
arkadaşlar ALLAH nasip ederdse nisan ayı başında istanbul adana hatay antep urfa mardin gezisi planlıyorum. hava durumunun nisan başında nasıl olacağı hakkında fikri olan var mı acaba?
benim tahminim; ankara aksaray pozantı arası serin olur adanadan önce ve devamında üşümeyiz diye düşünüyorum. ama o tarafı bilen arkadaşların fikrini öğrenmek isterim.
-
-
[QUOTE=Selka;1392814]Vedat bey ben sizlerinde MAYIS gibi yollara düşerseniz beraber ailecek yol almak isterim diyecektim ki; motorunuzun BMW R1200cc olduğunu görünce yalnız seyahat etmekten hoşlandığınıza dair bir kanı oluştu içimde..
Bu arada şaka yapıyorum R1200 le seyahat etmek çok hoş ve rahat sanırım. Bu arada parkurunuzu yazmışsınız teşekkür ederim. Burada herkes yardımcı olmaya çalışması çok hoş... Bu arada Vedat bey eğer rotanızı Antalya'dan geçirirseniz, gelin buyurun, misafir edeyim ağırlayayım, sizi.. Söz sizinle 250cc lik motorlarımız ile yol yapmıcazz...
olur mu arkadaşım, bizde motor seçimi olmaz. arkadaş seçimi olur ancak. ve sizinle yol yapmayıda isterim. fakat işlerimiz dolayısıyla nisan başını tercih ettik arkadaşlarla.belli mi olur?
ALLAH sağlık versin. belki başka zaman birlikte bir geziye çıkarız.
-
Anladım.. Lütfen eğer yolunuz Antalya'dan geçer ise her zaman beklerim.. Bu ciavrda arıza yaparsanız aramaktan çekinmeyin.. Özelden tüm telefon ve adres bilgileri yollarım.. Kalın sağlıcakla...
-
-
Yolun bir bölümünü de, Berkant hocamdan (Rigel) dinleyin >>> http://www.motosiklet.net/forum/gezi...lar-gezim.html
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)