kaza anında ( özellikle erkek sürücüler)
Reklamlar
-
Mersin İl Temsilcisi
arkadaşlar, bilirsiniz öyle olur olmaz şeylere topic açmam ama bu sefer eski bir körfezci yarışçısıyla yaptığım bir sohbette "bir yere çarpacağında kaza anında ilk yaptığın şey nedir" diye sormuştum. cevabı çok ilginç geldi... size de aktarayım, kulağınıza küpe olsun..
aynen aktarıyorum, net ve kısa;
hami abi: "artık kurtarılmayacak kadar kazayı hissetiyseniz kesinlikle motorun üstüne abanmayın. peglerin üstünde ayağa kalkın"
ben: neden o abi?
hami abi: "motorun üstüne abanırsanız testisler depoya çarpıyor, çok ciddi yaralanma veya ölüme sebep oluyor"
ben: başına geldi mi abi bu? eğer bir dolmuşa filan çarparsak o zaman arabanın üstüne uçarız..
hami abi: "kaskın ve korumalıkların varsa korkma. ben körfezde bariyerle çarptığımda ayağa kalktım, tellerin üstünden sahile doğru uçtum ve kalktım. eğer motora abansaydım, motor çarptığı gibi duvarla motor arasında sıkışırdım zaten. testis mestis de kalmazdı"
ben : :S
son yaptığım kazada bunun faydasını gördüm. geleceğinizi düşünüyorsanız buna dikkat edin derim...evet pratiğini yapmak çok zor ama beyninizin bir köşesine yazın bunu derim
Kazasız sürüşler dilerim
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Reklamlar
-
testis korumalı motorcu donları olmalı
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
-
buna bir örnek verim hemen gecen sene benim birader bi arkadaşının motoruna artıcı olarak binmiş sonra 3 motor kapışıyolarmış herneyse yolun ortasına karşıya gecmek istiyen bir araç çıkmış ve bu motor duramamış kardeşim carpıcagını anlayınca o bahsettigin peglere abanmış ve hafif ayaga kalkmış arabaya ortadan girmişler kardeşim 10mt fln ucmus bir bayan evinin camından görmüş havada kardeşimi ve koruması fln da yok aynen düştügü yerden kalkmış ve bi kac adım sonra gözleri kararmış dogru hastaneye ben kafa üstü düştügünü duyunca dedim devlet hastanesi olmaz memoryl a götürelim oraya sevk ettik fln Allahtan birşey çıkmadı yani işin özü kazanın oluşumuna göre ayaga kalkmak hayat kurtarır yada tam tersi o an beynin en mantıklı gördügü şeyi yapmak lazım eger ayaga kalkmasaydı siz düşünün nolurdu
-
ben süleyman memnun eğitimindeyken düşük hızla ani fren yapmak zorunda kalınca yukardaki olayın benzerini tecrübe etmek zorunda kalmıştım... :(
10 dk mola vermek zorunda kaldım ve aynı eğitimdeki bayanlara noolduğunu açıklamakta zorluk çekmiştim :D
-
akılda bulunması gereken önemli bir nokta teşekkürler abi
Manavgat şimdilik . . .
oğuz-antalya & ChİpSEt07 ( erdal)
-
Abi Gerçekten Çok Güzel Bi Örnek VErmişsin Yemin Ederim Vallahi Bİllahi Çok Hayretle Hevesle Okudum Tekrar Tekrar Okudum Çok Güzel ELLERİNE Sağlık Abicim.
Ve sakinseytan Abim Senin Anlattıklarında Çok iYi ßiR Örnek. TŞK Ediyorum
[B][COLOR="DarkRed"]wWw.Motosiklet.Net[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Blue"]Bağımlılık Yaratır[/COLOR][/B]:P
-
uzak doğu sporu ile ilgilenen arkadaşlar bilirler,kuki denen bir korumalık mevcuttur.
her uzvumuzu korumak için birşeyler giyiyoruz,neden kuki takmayalım
bayan kullanıcı arkadaşlar kusura bakmasınlar konu biraz onlara ters fakat ciddi bir mesele
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
bende geçirdiğim ufak bi kazadan sonra farketmiştim bunu keşke daha önce öğrenebilseydim, çok canım yanmıştı
-
-
abi doğru hareket kurtaramıyacaksak motoru atmak yada motordan atlamak
daha kötüsü hala bisikletten vazgeçememiş biri olarak
bisiklette tekere kalkıp ayağın pedaldan kayması durumunda yaşamıştım düşmanımın başına gelmesin :(
sağlığa en zararlı şeyse yaşamak
ApAcHe istemdışı teker yapan tek motor:queen:
bws aşkı bitmerz 16000 km mazii unutulmaz nazilli 09
-
Paylaşşımızın için hepinize teşekkürler. Bilgi paylaştıkca artar.... Sencer abi başlık için sana ayrıca teşekkürler....
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
-
Titanik hesabı açacaksın kolları soora uçacaksın
babaçi adlı üyeden alıntı
uzak doğu sporu ile ilgilenen arkadaşlar bilirler,
kuki denen bir korumalık mevcuttur.
her uzvumuzu korumak için birşeyler giyiyoruz,neden kuki takmayalım
bayan kullanıcı arkadaşlar kusura bakmasınlar konu biraz onlara ters fakat ciddi bir mesele
evet abi bu benim aklıma gelmedi. kuki son derece işe yarar. Allah kimsenin başına vermesin ama öyle bi durumda ayağa kalkılamadığı zaman kuki hayatımızı kurtarabilir...
Bi ülkede "KÖPEKLER" istedi diye atlar ölmez...!!!
Drift Religion
-
Bende bir tecrube ekleyeyim uygulanabilir bişey ama kişiden kişiye değişir.
Kaza yapacağımı anladığım an ön fren arka fren asılmıştım en az 15 20 metre ole gittim lastik tutunmadı (çin)ama epey yavaşlattı beni,arabayla aramda 3 4 metre kalınca attım kendimi.
Çok şükür hiç bişey olmadı...
-
ben duramiyacagimi anladigim zaman atlarim ama bu da cok guzel bi yontem cok tesekkurler paylasim icin abi..
-
scooterlardada geçerlimi peki bu ????
[B][I]www ahmet-325.tr.gg[/I][/B]
sonsuz paylaşım...:)
-
Mersin İl Temsilcisi
ahmet-325 adlı üyeden alıntı
açıkçası benim scooter tecrübem o kadar yok. bunu önden depolu motosikletler için konuşmuştuk biz.
buna scooter kullanan arkadaşların da katkılarıyla öğrenebiliriz sanırım.
güzel bir noktaya değinmişsiniz
-
ahmet-325 adlı üyeden alıntı
scooterlerda depo kucakta olmadığı için konuda geçen tehlike söz konusu değil bence
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
scooterle düşüceksen ve motoru atamayacaksan araya sokmalısın bacakları ama yer tarafındakı pantolon vs koruma yoksa asvalt sıyırır goturur bence scooterdada motoru bırakmak daha sağlıklı
sağlığa en zararlı şeyse yaşamak
ApAcHe istemdışı teker yapan tek motor:queen:
bws aşkı bitmerz 16000 km mazii unutulmaz nazilli 09
-
Mersin İl Temsilcisi
burak09 adlı üyeden alıntı
scooterle düşüceksen ve motoru atamayacaksan araya sokmalısın bacakları ama yer tarafındakı pantolon vs koruma yoksa asvalt sıyırır goturur bence scooterdada motoru bırakmak daha sağlıklı
katılıyorum. zaten scooter harici motosikletlerde yandan gelen darbeye karşı ayak ve bacaklar içe çekilerek de korunulabilir. ancak diğer modellerde yan darbeler direk vücuda temas eder. yan darbelerde scooter daha avantajlı.
-
ewet gercekten cok onemli bi konu , şimdi okuyana kadar , motora sıkıca yapışma olarak cewap werirdim , fakat şimdi fikrim deisti, ama o an ne kadar basarılı olunabilir bilemem ama....
birde cup'ta ne yapmak gerek ,, depo yok fakat ayaklarda acıkta :(
08 Mondial 100 UKH(44.000) > 11 CBR 125R(3500) >11 CBR 125R( 24.000) >11Ninja 250R (15.000)>Spacy 110 (11.000)>XT660R(10.000)>CBR600RR(8.000)>CBR250R(5. 000)>Suzuki GSR 600(5.000) >Yamaha RS (500)>Tudey50 (2.000) >Honda PCX 125(150 KM)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)