Bergama'da "Aynaları sökme modası" saçmalığı...
-
Reklamlar
-
-
bu sadece orada değil ankara ilçelerindede geçerli. ayna sökmeye dikkat etmedim ama kimsede kask yok.
-
İzmir Bornova İzyuva Evka - 3 civarlarında bir tek kask takan ve aynalı bir motosiklet bulamassınız. daha dogrusu Çin Ürtimi boru egzostlu seleye yamuk oturan Çin Reysingçilerini Saymıyorum.
Ancak Benm sitemin sokagından ne hikmetse günde en az 30 tane 4 silindrli Motosikleter gecıor
[B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]
-
Ayna sökme ilğinçmiş ve mantığınıda anlamış değilim
-
aynasızlarrrrrrrrrr
BAŞKALARINI SIK SIK AFFEDİN, AMA KENDİNİZİ ASLA
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
arslanfb adlı üyeden alıntı
Aynen katılıyorum.
İşin aslı kimseyi kask takmaya, aynasını sökememeye teşvik etmeye çalışmamalıyız.
Çünkü kanunlar bunları açık ve net olarak yasaklamış.
Burda teşvik edilmesi gereken, bilinçli veya bilinçsiz, iyi veya kötü niyetle, görevini yerine getirmeyen kolluk kuvvetleri.
Tabiki sadece bergama için değil, tüm il ve ilçelerimiz için.
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
-
Evet küçük ilçelerde böyle bir hastalık var! Aynaların motosikletin görüntüsünü bozduğunu düşünüyorlar. Hatta geçen Nisan ayında Ayvalık'tan kiralayıp Dikili'ye gitmek istediğim ybr ninde aynaları yoktu. Bende evden boşta duran tek bir bisiklet aynasını takmıştım.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
-
valla bende bergamalıyım yazları bir hafta da olsa gidiyorum tespitiniz çok doğru kask takmayı geçtim bu ayna sökme işini hiç anlamış değilim tamam küçük yer falan ama o kadar çok motosiklet varki her taraftan çıkabiliyo ve neredeyse bir çoğu çin motosikleti o kadar hızlı kullanıyolar ki gidenler bilir ana cadde olarak tek bir caddesi var ve yol üstünde bi hayli büyük karakol var.adamlar önünden vızır vızır geçiyolar bir allahın kulu da dur kardeşim hani ehliyetin kaskın aynan demiyo.hal böyle olunca vatandaş ne yapacağını şaşırıp hangi akla hizmetse aynaları söküyo
biraz kontrol olsa böyle olmayacak ama nerde...
-
Başka konularda da benzeri mesajlara rastladım. Motoru daha derli toplu ve karizmatik yapıyormuş aynaları sökmek, öyle savunuyor arkadaşlar kendilerini
-
bazılarıda aynaların motorun hızını kestiğine inanıyor yaf.
Masai Grand Eagle 250 ESKİŞEHİR:cat:
-
-
1000RR, R1 vb. makinelerde aynalar aerodinamiğe etki ederek ciddi (1-3hp) güç kayıpları yaratabilirler. Bu yüzdendirki yarışmak için yaratılmış ve saliselerin dahi önemli olduğu makinelerde aynalar ya iptal edilmiştir, yada çok ufak bir şekilde grenajın içerisine yerleştirilmiştir. MotoGP motosikletlerinde ayna bulunmaz.
Ancak bu bahsi geçen motorlar dışında aynaları iptal etmenin tek mantığı "şekilcilik" sevdasıdır. 100cc'lik scooter'lara abarth egzost takan, orasına burasına The Doctor #46 falan yazan arkadaşların olduğu bir toplumda böyle şeylere şaşırmıyorum artık..
Ne kadar [B]basit[/B]; o kadar [B]iyi[/B]... ::139::
-
Antalya dada çok yaygın bu aynasız kullanım, iyi cesaret ne diyelim...
-
Valla ben bır dee bu rezilliği Manisa da gordum Manisadan arkadaslar varsa kusura bakmasın ama tam bir Texsas kural yok kanun yok hıc bısı yok... Orda da motorucularda kask takmak ayıp sayılıyor herhalde vede ayna cogunda ayna yok gece 1 de Vestel tesısımı ne var onunda benzınlık motorla mola verdık orda mola suresınce 41 tane motor gectı o caddeden hıc bırınde kask yok ve gecen motorlarında 4 te 1 600 luk ss lerde helekı bır r6 lı cocuklar vardı 2 kısı bınmısler kask mont vs hıc bısı yok t-shirt lerle nasıl basıyorlar anlatamam...
Valla düzce de cok motor var ve burda kask takma oranı tahmınıne yuzde 95 lerde.. Kasksız gıtmek ımkansız eger bır polıs gorurse vay halınızee...
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
-
Aynasızlar bunlar yaaa aynasız motor kalpsiz bir insana benzer
-
@aYe
Çünkü kanunlar bunları açık ve net olarak yasaklamış.
Performans egsozu kullanmak, emniyet şeridini kullanmak ve şehir içinde/dışında hız sınırını ihlal etmek de suç ona bakarsan
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
Bergamaya gittiğimde bende şaşırdım sinek gibi özellikle cup modelleri revaşta ama herkes bi alem farklı olmak için yapmadıklar değişiklik yok.Bir tane kask takanda yok kask takanada uzaylı gibi bakıyorlar.
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
boy adlı üyeden alıntı
@aYe
Performans egsozu kullanmak, emniyet şeridini kullanmak ve şehir içinde/dışında hız sınırını ihlal etmek de suç ona bakarsan
Abi ne yaptın her suç aynı olsa hepsinin cezasıda eşit olurdu.
Ben seni caddede kasksız, aynalarını sökmüş dolaşırken hiç görmedim.
Ama bu yazdıklarını yaparken gördüm, ki senin kanunları karşına alacak asi bir karakterinde yok, demekki performans egzost takmak, hız limitini yer yer aşmak, emniyet şeridini ihlal etmekle, kasksız aynasız gezmek aynı şey değil, suç var suç var abi.
Şimdi polis beni kasksız aynasız görse motorumu parka çeker bağlar, çünkü diğer insanların hayatını tehlikeye atacak şekilde araç ve sürücü kusurlu.
Diğerleri içinse ceza kesip sözle uyarır ve yollarlar.
Hem masum değiliz hiçbirimiz, özelliklede ben.
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
-
@aYe
Şimdi polis beni kasksız aynasız görse motorumu parka çeker bağlar, çünkü diğer insanların hayatını tehlikeye atacak şekilde araç ve sürücü kusurlu. Diğerleri içinse ceza kesip sözle uyarır ve yollarlar.
Aksine, kasksız ve aynasız dolaşmak diğer insanların değil sürücünün hayatını tehlikeye sokar. Hız sınırının olduğu yerlerde hız sınırının 2-3 kat süratte seyir etmek ise hem kendinin hem de diğer insanların hayatını tehlikeye sokar. Bu yüzden Bağdat Caddesinde onlarca insan kaza sonucu hayatını kaybetmedi mi? Benim burada söylemek istediğim kasksız ve aynasız dolaşmanın abartılmaması gerektiğiydi çünkü suç suçtur, küçüğü büyüğü olmaz. Senin de dediğin gibi hiçbirimiz masum değiliz..
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler