Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Gilera Runner Vxr 200 mü Cbr 125 r mi?

REKLAM ALANI
    mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Evet arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi bu iki motoru kıyaslamanızı istiyorum.Sahibinden'de gördüğüm kadarıyla 3000-3500 arasına orta halli 10000 km'ye kadar iyi bir cbr alınırken 4000-4500 arasında da ortalama bir gilera'nın fiyatı başlıyor.İlk motorum olacak bu.A2+B ehliyete sahibim.Ayrıca motoru almazdan 1-2 hafta önce honda güvenli sürüş derslerinden de alacağım.Şimdi bu motorları şu şartlara göre kıyaslayabilir miyiz?
    A-)Yakıt durumu,
    B-)Periodic masrafları,
    C-)Sorun çıkarma, arızalanma kısacası hesapta olmayan masraflar,
    D-)Rahatlık, kolay sürüş
    E-)Hız
    F-)Bu biraz saçma olacak ama hırsızların çalmaktan yana tercihi hangisi olur?Hani cbr çok alımlı gibi onu gören hırsız çalmayı kafasına koyar gibi geliyo bana

Not:Hiç vitesli motosiklet tecrübem yok.Alacağım derste öğreneceğim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SeRHaTeKiNci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco (Satılık)
    Bence CBR!!!!
    Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
    Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..

Motosikleti
    asya 150t1
    bence runner hem şehır içi super hem şehır dışı seri saglam cbr için bir şey soyleyemem bu trafıkte vıtesle ugraşılmaz dıye duşunuyorum

asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    CBR 125 dışında başka bir alternatif yoksa(vitesli olarak) bu karşılaştırma içinde kesinlikle Runner diyorum.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250
    A-)Runner daha fazla yakar
    B-)Runerin Periodic masrafları daha fazladır
    C-)Eşit derecede
    D-)Cbr kulanmadım ama runerde bagaj var.
    E-)Runner kalkış ve top speed de crb den usündür.
    F-)Yeni kasa runer alırsan tam tersi hırsızın daha çok dikkatini çeker.

gokhan_307 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 Ybr 125 (Mavi)
    Periodic masraf ne ya
    Bence Runner

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Runner. performans açısından daha üstün. "periodik masraf daha fazladır" lafına katılmıyorum. senede bir vereceğin 30-40ytl fazladan para için değmez. Rahatlık olarak da Runner. Bagajı da var.. Beni düşündürecek tek yönü küçük tekerlek çapı nedeniyle viraj kabiliyeti olurdu. Ben eski kasa 2T kullandım, inanılmaz performanslıydı ama virajlara güvensiz giriyordum (scooter sonuçta) kullananlar viraj performansından da bahsetsin. ben olsam gözüm kapalı runner alırdım.

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250
    Kulanıyorumda bundna önceki motorumda scooter olduğu için normal bir motorla arasında yol tutuş kıyaslaması yapamıcam eski motorumla çok rahat kıyasalarım.

Eski motorumda çant ve lastik olculerı 120/70/12 130/70/12 ve kenda marka muhteşem dandik lastikleri vardı. Kuru zeminde düzde iyi viraj ve tam ıslak yolda tedirginlik hakim

Şimdiki 4t Yeni kasada 120/70/14 140/60/13 Sawa marka lastikler var hem çantlar buyuk hem arka lastik büyük hemde kaliteli kuru ve tam ıslak yolda hiç tedirğin deyilim kuru ıslak aynı rahatlıkta kulanıyorum (ıslakta metal ızgaralar hariç)

Ama ilk yarmur başlangıcı veya gece gündüz ısı farkından sabah asvalta oluşan nemli yollarda fazlasıyla tedirgin ve yavaş ilerliyorum ama bu sanırım her motor için geçerli olsa gerek.

tabıkıde runner daha once topıc acılmıstı cbr ın yedek parcalarıyla ılgılı bı goz at fıkrın hemen deısecek

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    Runner daha perforamslı bir motor.Yeni kasaları gerçekten alımlı.Fakat 1 yıla kalmadan bütüyürüm dersen cbr 125 daha uygun olur kanısındayım.Sonuçda vitesli motora alışman önemli.Scooterın kullanımı daha kolay.
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    garip bi karşılaştırma daha
    ben runner diyorum
    ss in bissikletine bineceğime, scooter ın en son noktasına binerim
    GKN MOTORS

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı SeRHaTeKiNci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence CBR!!!!

hasssssssssssssbinallahh....olm sen büyüklerinin yanında ne zamandır fikir beyan ediyon...sen bi alamadın ya çakma ssi...millete tavsiye et...

Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben runner diyorum
    adamı döverler linc ederler ama Gökoşum burda...tikat...

cbr125 cileri yeni yeni ıslah ettik...uyandırma 15-21 gencliğini...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hasssssssssssssbinallahh....olm sen büyüklerinin yanında ne zamandır fikir beyan ediyon...sen bi alamadın ya çakma ssi...millete tavsiye et...

adamı döverler linc ederler ama Gökoşum burda...tikat...

cbr125 cileri yeni yeni ıslah ettik...uyandırma 15-21 gencliğini...
    125 e biniceksen 2 zamanlısına biniceksin, gerek cüsse gerek performans
    GKN MOTORS

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    125 e biniceksen 2 zamanlısına biniceksin, gerek cüsse gerek performans
    benim zamanımda 2 zaman 4 zaman yoktu...gavur işi bu...motor motordur gardaşım...tek silindir çift silindir...v-twın bilmem ne...başımıza iş çıktı...euro 2 normları zart zurt...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

bındınmı benım motora bıncen o zaman 2 zamanlı

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı asm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBR 125 dışında başka bir alternatif yoksa(vitesli olarak) bu karşılaştırma içinde kesinlikle Runner diyorum.
    Başka alternatif malesef yok hocam.Cbf ya da ybr sevmiyorum

Alıntı SPEC0PS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    A-)Runner daha fazla yakar
    B-)Runerin Periodic masrafları daha fazladır
    C-)Eşit derecede
    D-)Cbr kulanmadım ama runerde bagaj var.
    E-)Runner kalkış ve top speed de crb den usündür.
    F-)Yeni kasa runer alırsan tam tersi hırsızın daha çok dikkatini çeker.
    Hocam runnerdaki bagajda kask, eldiven,kilit vs sığacak kadar yer var mıdır? Bu arada yeni kasa almam çok çok zor olur ki 2004-2005 model 2. elini bile şu an alacak param yok.Malum cbr'den bile pahalı bu arada özelden msn yolladım eklersen sevinirim

Alıntı gokhan_307 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Periodic masraf ne ya
    Bence Runner
    Onun aslı periyodik masraftır da sağolsunlar bizde herşeyi ingilizce anlatmaya kasan hocalar yüzünden bizim de kafaya öyle yerleşmiş.Kusura bakmayın

Alıntı ketchup adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Runner. performans açısından daha üstün. "periodik masraf daha fazladır" lafına katılmıyorum. senede bir vereceğin 30-40ytl fazladan para için değmez. Rahatlık olarak da Runner. Bagajı da var.. Beni düşündürecek tek yönü küçük tekerlek çapı nedeniyle viraj kabiliyeti olurdu. Ben eski kasa 2T kullandım, inanılmaz performanslıydı ama virajlara güvensiz giriyordum (scooter sonuçta) kullananlar viraj performansından da bahsetsin. ben olsam gözüm kapalı runner alırdım.
    Senede bir 30-40 lira para dediğin gibi adama koymaz. Bunlarda mondialler, çançiniçonlar gibi yok eksozum patladı, bilmem ne dağıldı, şu bozuldu durumlarımız olmaz değil mi(runner)?

Alıntı ByPaTr10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tabıkıde runner daha once topıc acılmıstı cbr ın yedek parcalarıyla ılgılı bı goz at fıkrın hemen deısecek
    Cbr parçalarının cidden çok pahalı olduğunu biliyorum.6 ay öncede ehliyetsiz almaya kalkmıştım, araştırmıştım bayağıAma bozulmasın yeterki runner'ın da iç aksam parçaları çok pahalı diye biliyorum

Alıntı erdo2002 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Runner daha perforamslı bir motor.Yeni kasaları gerçekten alımlı.Fakat 1 yıla kalmadan bütüyürüm dersen cbr 125 daha uygun olur kanısındayım.Sonuçda vitesli motora alışman önemli.Scooterın kullanımı daha kolay.
    Hocam bana rahatlık olsun kolay kullanım olsun yeter.Büyütme işini de pek yapabileceğimi sanmıyorum kolay kolay.Gerek öğrenci adamız çok düzenli maaşımız yok(2 sene olmayacakta), gerek bunlardan az biraz büyük motor olsa koyacak yerim yok.Öyle işte

ben runner diyorum
    Valla ben de sitede bulamamıştım ama sanırım güzel bir karşılaştırmaBiri scooterın kralı, diğeri ss'in miniği(cbr kullanan arkadaşlar alınmasınlar aman)

Alıntı ByPaTr10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bındınmı benım motora bıncen o zaman 2 zamanlı
    Dostum şu ikisi arasındayım ne kadar zor tercih olsa da mutluyum.Başka da kafamı karıştırmayın lütfen

Yine kullanan arkadaşlar nacizane yorumlarını eksik etmezlerse sevinirim

Bir de bu runnerların kaç km'ye kadar kullanılmışını almamız iyi olur arkadaşlar?Sitelerde bakıyorum hiç yapmayan 10-15 bin yapmış.Bu motorun ortalama ömrü nedir??

Motosikleti
    Kymco Agility
    Performans açısından Runnner.
    Görüntü açısından Runner.
    Rahatlık açısından Runner.
    Serilik açısından Runner.

Ekonomi açısından CBR125
    2.el açısından CBR125
    Servis açısından CBR125 (yedek parçaları kazıktır ama)

Ben olsam bu ikisi arasından kesinlikle Runner'ı tercih ederdim.
    ::139:: [I][B][COLOR="DarkRed"]Burak Murat[/COLOR][/B][/I]

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Runner 180 kullandım (2 zamanlı) fakat Runner 200 kullanmadığım için bir karşılaştırma yapamayacağım...
    Fakat 17.000km cbr tecrübeme dayanarak yukarıdaki sorularınızı yanıtlayabilirim.

A-)Yakıt durumu,
    B-)Periodic masrafları,
    C-)Sorun çıkarma, arızalanma kısacası hesapta olmayan masraflar,
    D-)Rahatlık, kolay sürüş
    E-)Hız
    F-)Bu biraz saçma olacak ama hırsızların çalmaktan yana tercihi hangisi olur?Hani cbr çok alımlı gibi onu gören hırsız çalmayı kafasına koyar gibi geliyo bana
    A) Yaklaşık olarak 1 depo ile (10lt) 270 km civarı.
    (Fakat bu kişisel tespitim , motosikleti devirli kullanırım.)
    B) Honda servisleri pahalıdır diye bilinir. Fakat eğer doğru servisi bulursanız paranızın karşılığında hakkınız olan servisi de alırsınız.
    Periyodik bakım ücretleri bana göre pahalı değil. 4.000de bir yaklaşık 55ytl, eğer benim gibi 2.000de bir yağ değiştirirseniz yaklaşık 20 ytl gibi masrafı var.
    C) 17.000 km kullandım pis benzin yüzünden yaşadığım sorun dışında hiçbir sorun yaşamadım.
    D) Vitesli bir motosikletin doğasını anlayabilmeniz için başlayabileceğiniz en kolay motosikletlerden biri diyebilirim. Kontrolu çok kolay ve güvenli.
    Kişisel olarak bu motorla virajlara yatmaktan aldığım zevk bambaşka.
    E) Düz yolda yaklaşık 120-125 km... Ne kadar yapar bu alet diyerek kendinizi eğimli bir yoldan aşağı salarsanız 150km...
    F)Hırsız işine hangi motor gelirse onu çalar. Bu motor senin yol arkadaşın olacak. Bu kararı hırsıza bırakma.

Son olarak diyebilirim ki , biraz daha bilgi edinmek istersen motosiklet modelleri başlığı altında cbr125 konusuna girip okuyabilirsin.
    Ben motorumu yurtdışında okumam gerektiğinden bu gün satmış bulunuyorum.
    Fakat eğer gerekli olmasaydı , asla satmayacağım bir motosikletti...
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Verdiğin cevaplar için sağol Görkem.Siteyi ve de özellikle cbr 125 topiğini uzun zamandır takip ediyorum ve de seni ve motorunu az çok tanıyorum.Bir diğer korkum da vitesli tecrübem hiç yok.cbr alsam illaki bir yerlere girerim ki sizin topikte yazılanlara baktım az uz bir masrafla çıkamam heralde.Benim motorla günde yapacağım en fazla 15-20 km.Çoğunluğu mahalle aralarından olmak üzere okula gitmek olacak.Cbr'yi cidden çok beğeniyorum ama zorlanırım diye de çok düşünüyorum.Artık zamanla karar vereceğim bakalım.
    Bu arada hayırlı olsun diyorumUmarım uygun anı bulduğunda daha da güzel bir motor alırsın

Alıntı B.m.O adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Performans açısından Runnner.
    Görüntü açısından Runner.
    Rahatlık açısından Runner.
    Serilik açısından Runner.

Ekonomi açısından CBR125
    2.el açısından CBR125
    Servis açısından CBR125 (yedek parçaları kazıktır ama)

Ben olsam bu ikisi arasından kesinlikle Runner'ı tercih ederdim.
    Runner bana da hoş geliyor.Zaten motoru aldığımda en az 2 sene binmeyi düşünüyorum.Kesinlikle yok biraz acemilik atayım büyütürüm diye bir düşüncem olmayacak.Ona göre doğru karar verip doğru makineyi almak istiyorum

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vitesli kullanmayı bana ehliyet kursunda öğretmişlerdi...
    Fakat ben bu motoru teslim aldığımda taksimin ortasındaydım. Ilk olarak orada kullandım anlayacağın... Hatta taksim meydanında stop ettirdiğimde arkamdan bayağı bir küfür yemiştim... O gün dikkatlice eve döndüm ve ertesi gün boş bir arazide vitesleri iyice öğrenmeye başladım.
    Günün sonunda sorunsuzca sürebiliyordum. Tek derdim bazen hangi viteste olduğumu karıştırmamdı. Bunu da kısa sürede hallettim. Sonrasında vitesli motosiklet kullanmanın ne kadar güzel birşey olduğunu keşfettim.
    Viraja girmeden frenaj ve vites küçültmek , hızlanırken doğru devirde vites atarak motorun ivmelenmesini hissetmek , o sesi dinlemek , bir otomobilin arkasında yavaş giderken vites düşürüp fırlayabilmek...
    1 ayın sonunda vitesler refrekslere dönüştü. Hatta yolda yürürken bile vites atma ihtiyacı duymaya başladım.
    Uzun lafın kısası ; R1 veya 1000RR alıp hayatında motosiklet kullanmadan motora başlayan insanlar var. Senin de 13bg bir vitesli motosiklete alışman hiç de zor olmayacaktır
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)