Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Motor Kiyafetinde yeni bir devrim. Profesiyonel arkadaslarin goruslerini bekliyorum

REKLAM ALANI
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Her ne kadar su donem motorsuz olsamda surekli bu hayatin icindeyim. Isim geregi Dis Ticaret ile ilgileniyorum ve dunyanin bir cok yerinden urun alip satiyorum. Almanyadaki samimi oldugum bir dost firma ile motor kiyafetleri konusunda uretim yapan bir firma ile ilgili bayilik anlasmasi imzaladik. Urun daha Turkiyede satisa sunulmadi. Ben resmi Turkiye bayiligini aldim fakat Urunu ithal etmeden evel siz sevgili kullanicilarin degerli fikirlerini almak istiyorum.

Urun ozelikle kis sartlarinda motor suruculerine cok iyi bir cozum sunuyor. Urun ince bir iclikten olusuyor ve kiyafetinizin icine giyiorsunuz tulum seklinde. Kiyafetin icinde dolasan bir hortum baglanti kitine ordan da motorun radyatorune baglaniyor. Su an sadece su sogutmali motorlarda calisan bu sistem , radyatordeki sicak suyu vucudunuzda gezdiriyor .Topuktan bilege kadar isinma saglayan bu sistem ile vucudunuz surekli sicak kaliyor. -50 C kadar performans veren bu sistemde digital isi ayarida bulunmakta. Iklim durumuna gore sicaklik secebiliyorsunuz.

Motorun radyator borusuna Inbox kitini icerden yada motorunuzda yer yok ise Tankpad icinde olan sistemi disardan bagliyorsunuz.Motorun icindeki sicak su devirdaim ile vucutta geziyor ve sizi surekli sicak tutuyor. Ozelikle uzun yol , Enduro ve kuryeciler icin iyi bir cozum kaynagi. Kat kat giyinmenizede gerek kalmiyor kisin.

Tek bir fis ile kiyafet motora baglaniyor ve inmek isteginizde fisi cikarip hareket ediyorsunuz. Ayni urunun ceket olarak ta modeli var. Boylece gunluk kullanimlarda ise giderken giyebiliyorsunuz ve is yerinize vardiginizda rahatlikla cikartip gunluk hayatiniza devam ediyorsunuz. Urunun ayrica Ambulanslar icin battaniye modeli var.

Urun gercekten cok guzel ve yenilikci bir bulus. Turkiye ye getirilmese bile bu yeni bilgileri sizinle paylasmak istedim. Tahmini fiyati 1000 Euro olacagini saniyorum.

Urun hakkindaki goruslerinizi bekliyorum.

Not: Seneye hava sogutmali motorlar icin gaz ile calisan modelide cikacak.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Güzel ve gerekli bir ürünmüş. Elektrikli battaniye misali..
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    ilginç bir kıyafet,
    peki bunun ısı ayarı nasıl yapılıyor? yani motor ısısı 100 derecelere ulaştığı zaman ranyatör suyuda o ısılarda oluyo kızarmış tavuğa dönmeyiz dimi
    bide içlik olarak giyildiği için içerde suyn gezmesi insanı gıdıklamazmı?
    GKN MOTORS

Motosikleti
    Çin İşİ CroS 200:)
    çook güzel faydalı olacaga bnzio ama fiat aşırı deil mi ?_
    [FONT="System"][/FONT] Kap Redbull"unu Gel GÜzelim::comico::

Motosikleti
    Kendini SS Zanneden Pisihled
    İlk önce bilgiler için sağol. ben profesyonel motorcu değilim ancak motoru aldığım ilk günden beridir uzun yoldayım ve özellikle soğuğu iyi biliyorum... çalışmasına bir laf diyemem ancak benim için sıocaklığından ziyade teknik eksikliği olup olmadığı önemlidir... bunlarıda şöyle soruyum;

1- Bu sistem motor soğutma suyuna bağlanıyor. ve vücuda bu suyu taşıyor. ilk olarak bu su taşınıyorda bir kaza anında benim motordan atmama gerekirse bağlantılar çabuk çözülecekmi yoksa benide motorla sürükleyecekmi?

2-Soğutma suyunu buna verdiğin anda soğutma sisteminde hava yapma olayı için ne gibi bir önlem alındı?

3-motor fazladan soğuyacağından termodinamik dengesi bozulacak motor için ne gibi bir önlem alındı?

bir kaç sorum daha var ancak en önemlileri bu şu an için... bu sistem yerine bence elektrikli bir sistem daha sağlıklı olurdu ne soğutma sistemiyle ilgisi olurdu nede direk motorun çalışmasıyla artı bağlantıda ince bir kablo kullanılarak düşme anında bu kablonun rahat kopmasıda sağlanabilirdi....
    [B][I][U][COLOR="Blue"]Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz…" [/COLOR][/U][/I][/B]
    [B][U][COLOR="Red"]MUSTAFA KEMAL ATATÜRK[/COLOR][/U][/B]

Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı başkentin_asi_pilotu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk önce bilgiler için sağol. ben profesyonel motorcu değilim ancak motoru aldığım ilk günden beridir uzun yoldayım ve özellikle soğuğu iyi biliyorum... çalışmasına bir laf diyemem ancak benim için sıocaklığından ziyade teknik eksikliği olup olmadığı önemlidir... bunlarıda şöyle soruyum;

1- Bu sistem motor soğutma suyuna bağlanıyor. ve vücuda bu suyu taşıyor. ilk olarak bu su taşınıyorda bir kaza anında benim motordan atmama gerekirse bağlantılar çabuk çözülecekmi yoksa benide motorla sürükleyecekmi?

2-Soğutma suyunu buna verdiğin anda soğutma sisteminde hava yapma olayı için ne gibi bir önlem alındı?

3-motor fazladan soğuyacağından termodinamik dengesi bozulacak motor için ne gibi bir önlem alındı?

Bu sistemin elektrikli olmamasinin bir kac ana sebebi var.

1- Bu kiyafeti endurocularda kullaniyor ve suyun icine girseler bile cihaz isitmaya devam eder. Fakat elektrikte risk olayi yukselir.Kiyafet komple islansa bile ariza yapmiyor , elektrik te carpilma riski var.

2- Elektrik isiticilar cabuk isi kaybediyor.Bu tip bir kiyafet icin de cok enerji lazim akuye yrsiz bir yuklenme olacak.

3- Tulum icinden elektrik kablosu gectiginde esnekliginin azalmasi lazim. Cunku harektli olan kablo zamanla kopmalara maruz kalir.Fakat su borusunun omru buna gore cok daha uzun.

4- Cihaz da cift emniyet sistemi var. Siz motoru atlayarak terk ettiginizde hem su kesiliyor hemde klips basit bir zorlama ile cikiyor.Ornegin motordan indiginizde eger klipsi cozmeyi unutur ve hareket ederseniz , yine sizin pesinizden motoru devirmeyecektir.

bir kaç sorum daha var ancak en önemlileri bu şu an için... bu sistem yerine bence elektrikli bir sistem daha sağlıklı olurdu ne soğutma sistemiyle ilgisi olurdu nede direk motorun çalışmasıyla artı bağlantıda ince bir kablo kullanılarak düşme anında bu kablonun rahat kopmasıda sağlanabilirdi....

1- Motordan atlaman gerekir ise yada ani bir sekilde inmen gerekir ise klipsi cozmen gerekmiyor hizla yapilan bu harket ile klips zaten kendini birakiyor ve motorun suyu o anda kesiliyor.

2- Inbox yada Tank pad adi altinda iki adet regulator var. Bunlar suyun sana gelecegi sicakligi , hava yapmamasini sagliyor.Bu regulatorun icine iki ped sise su koyuyorsunuz. Yani motorun suyu degil sizin suyunuz dolasiyor.

3-Zaten ikinci cevap bununda cevapliyor motorun radyator suyunu kendi suyunu isitmak icin kullaniyor. Sizin ihtiyaciniz olan sicaklik max 30 C dir. O yuzden bu tip dusuk bir sicaklik motorun radyotor suyuna hic bir etki yapmamaktadir. Sicaklik derecesi digital kadran ile ayarlanabiliyor. Motorun gercek sicakligi regulatore girip cikiyor sizin vucudunuza degil. Olasi bir kaza aninda bile boru patlasa size temas eden su sicakligi banyodaki sudan daha sicak degil.Her hangi bir yanma tehlikesi o yuzden yok.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    Dl-1000 Vstrom Midnight Blue, Kanuni Motorun 150
    Birde buna alternatif olarak elektrikli yelekler var. Motorunuzun direk aküsünden bağlantı yapılarak çalışan yelek şeklindeki ısıtıcı, montunuzun altında gayet güzel işlev görmekte.
    GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.

Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı Kaiser adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birde buna alternatif olarak elektrikli yelekler var. Motorunuzun direk aküsünden bağlantı yapılarak çalışan yelek şeklindeki ısıtıcı, montunuzun altında gayet güzel işlev görmekte.
    Elektrikli sistem sandiginiz kadar basarili bir sistem degil. Mesala cok enerji harciyor ve elektrikli yelekleri ornegin BMW motorlara bagladiginiz da ABS ve diger elektrikli sistemler devre disi kaliyor. Bu uyumsuzluk yuzuden sicak su sistemi daha mantikli.

Onumuzdeki sene de cakmak gazi ile calisan model cikacak. Bu gaz 10cm uzunlugunda bir tup icinde ve motora baglanmadan bagimsiz kullaniyor. Yani istersen o kiyafeti giy ve tum gun disarda dolas

demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ilginç bir ürün.kullanımını araştırmak gerek
    sıkıysa yakala HAYALBUYSA

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    özellikle uzun yol yapanlar için ideal ama fiyatı bizi aşar
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

çok hoşum gitti bence sürekli motor üstünde olan arkadaşlar için güzel düşünülmüş
    :bestmt:

jeansatar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kocaoglan
    çok ilginç ve farklı bir tasarım.aslında ürünü önümüzdeki motosiklet 2008 fuarında yakından görüp incelemek hatta demoları varsa motor üzerinde tecrübe etmek en mantıklısı olurdu.fiyatlandırma konusu biraz TR standartları üzerinde geldi bana.teşekkürler paylaşım için zeda3000 emeğine sağlık
    “Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Motosikleti
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1- Motordan atlaman gerekir ise yada ani bir sekilde inmen gerekir ise klipsi cozmen gerekmiyor hizla yapilan bu harket ile klips zaten kendini birakiyor ve motorun suyu o anda kesiliyor.

2- Inbox yada Tank pad adi altinda iki adet regulator var. Bunlar suyun sana gelecegi sicakligi , hava yapmamasini sagliyor.Bu regulatorun icine iki ped sise su koyuyorsunuz. Yani motorun suyu degil sizin suyunuz dolasiyor.

3-Zaten ikinci cevap bununda cevapliyor motorun radyator suyunu kendi suyunu isitmak icin kullaniyor. Sizin ihtiyaciniz olan sicaklik max 30 C dir. O yuzden bu tip dusuk bir sicaklik motorun radyotor suyuna hic bir etki yapmamaktadir. Sicaklik derecesi digital kadran ile ayarlanabiliyor. Motorun gercek sicakligi regulatore girip cikiyor sizin vucudunuza degil. Olasi bir kaza aninda bile boru patlasa size temas eden su sicakligi banyodaki sudan daha sicak degil.Her hangi bir yanma tehlikesi o yuzden yok.
    denildiği gibi bir sitemse gayet mantıklı. ben motorun soğutma suyu yazdığınız için sordum. hem sistemin hava yapma durumu vadı hemde dediğim durumlar.... bu şekildeyse yine motorun ısıl dengesini azda olsa bozacaktır ancak profesyonel bir sistem kullanıldıysa-ki konuşmalarınızdan onu anladım sorun yok demektir.... yanlız fiyat konusunda biraz şüpheliyim. bu tarz bir kıyafeti en çok talep edecek kişiler kuryelerdir. onlarında kazanç durumları malum baya pahalı gelecektir....
    [B][I][U][COLOR="Blue"]Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz…" [/COLOR][/U][/I][/B]

Motosikleti
    2006 cbr 1000rr kırmızı siyah
    baskentın asi pilotuna katılıorum...sıstem gusel ama bana bıraz pratık deılmıs gıbı gelde vede pahalı...ama uzun yol ıcın cok ıdeal..

Motosikleti
    Alıntı cbr125faik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    baskentın asi pilotuna katılıorum...sıstem gusel ama bana bıraz pratık deılmıs gıbı gelde vede pahalı...ama uzun yol ıcın cok ıdeal..
    valla tam benlik.... dün gece gene bi tarafları dondorduk yollarda he

PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Alıntı başkentin_asi_pilotu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu tarz bir kıyafeti en çok talep edecek kişiler kuryelerdir. onlarında kazanç durumları malum baya pahalı gelecektir....
    Kuryelerin tercihi hava soğutmalı kücük ccli motorlar olduugndan pek sanmam ama büyük motorlu arkdaşlara ve senin gibi Ankara gibi bi yerde kalanlar için ideal Ayrıca uzun yol için pratiklik gerekmiyo sıcak bi ortam güzel olur valaa

deli mavili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motosiklet
    bu ürün çok pahalı diye düşünen arkadaşlara bi tavsiyede bulunmak istiyorum
    arkadaşlar ürün pahalı diye üzülmeyin nasıl olsa çinliler bu ürüne karşılık olarak
    alternatif bir ürün yaparlar bu çinlilerin işi nede olsa hiç üzülmeye gerek yok
    çinliler hemen bir yan sanayisini cıkarır...

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    bunu dublajda giyebilirmiyim acabaa menecerim
    GKN MOTORS

THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    1000euro ya motor alındığı için satılacağını pek sanmıyorum. ama bizim butaraflar soğuk buralara yarar bişey. Bence güzel buluş.
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

Motosikleti
    Suzuki SV650s
    Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bunu dublajda giyebilirmiyim acabaa menecerim
    Sen bunu al dublajda giy soora bana ver evladım ben giycem

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler