Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

ankara il genelinde acemilerin gezebileceği boş bölgeler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    bart1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2007
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    fz6 fazer 2005/yamaha ybr 125 2004(satmaktan şu ar
    selam arkadaşlar.ankarada oturup ta trafikten çekmeyen yok.ben de bu amaçla uzun ömürlü olmasını umut ettiğim bir başlık açıyorum.amacım motor sevdasına yeni kapılıp yahu nerede rahat süreriz diye yer arayanlara bir nebze klavuz olmak.
    ben 4 yıldır ankaradayım merkezini saymazsak ankaranın %5 ini belki öğrenmişimdir.
    bu hafta pazar günü çıktığım bir geziden ve trafikten çekinenlerin çok daha az trafikle boğuşmak zorunda oldukları Karagöl gezimden bahsedeceğim.
    karagöl çubuktan sonra yaklaşık 25 km mesafede şirin bir dağ gölü.etrafı çok büyük olmamakla beraber oltanızla beraber gittiğinizde bolca balık tutabileceğiniz bir göl.etrafında gayet hoş yeşillikli piknik alanı olduğunu söylemem yeterli olacaktır.
    yol istikameti:
    hava alanı yolundan çankırı istikametine gitmeden çubuk tarafına sola dönülerek gidiliyor.hava alanı yolu her nekadar 4 şeritte olsa bu kesimde aşırı sürat yapanlara dikkat.
    çubuk yolu:yaklaşık 30 km bölünmüş gidiş geliş 2şer şeritli nisbeten şehre göre daha düşük kalite asvalt.genel anlamda arka takip edildiğinde şehirden çok daha rahat trafik mevcut.yol da temiz sayılır.hiç durmayacak gibi gidip te ani duran uzun yol minibüs-otobüslerine dikkat.
    karagöl istikametine çubuk içinden sola dönerek devam ediliyor.bu da yaklaşık 25 km felan.yolun büyük kesimi gidiş geliş tek yol ve çoklukla bozuk asvalt.yalnız göle yaklaşılırken zaman zaman stabilize ve oldukça bozuk asvalt olduğunu bir kaç noktada hiç beklenmedik hız tümsekleri ,çukur vs olduğunu hatırlatmak isterim.
    zaman zaman çok az da olsa toprak kesim var.yol her ne kadar bozuk ta olsa pazar günü akşam üstü 6 civarlarında neredeyse hiç araca rastlamamak oldukça hoş bir rahatlık.yol kısmen bozuk olmanın dışında sizi rahatsız etmeyecek ve motorunuzu ne kadar yatırabileceğinizi deneyebileceğiniz temiz virajlara da sahip.yalnız her viraj aha tam bana göre denmeyecek bir tehlikeye de sahip olabilir mutlaka dikkat etmek şart.o da yol kenarı mıcırın yer yer yol ortasına kadar gelmesi.
    bu arada karagöle varmadan 15-20 km öncesinde oldukça güzel olan çubuk2 baraj alanınızın ailecek gidilebilecek kalitede bir gezi alanı olduğunu da eklemek isterim.
    not:bu kadar rahat bir geziden sonra ankara dönüşte pursaklar ve civarınbdaki yol birleşimlerinin rahatsızlığı işin mecburiyet yönü olduğunu unutmadan....
    not:bazı arkadaşlar ankaranın tertemiz sıfır asvaltına alışmış olabilir.ben uyarıyorum bu geziye çıkacak arkadaşlar hızı öncelik alıp riski göze alırlarsa yol onlara hitap etmeyecek derecede bozuk ve tehlikeli gelecektir,zaten benim hedef kitlem henüz motora yeni ısınıp boş ve uzun yol arayanlar.
    lütfen ankarayı iyi bilen arkadaşlar sizlerde bildiğiniz rahat trafikli gezi alanlarını gene tehlikeleriyle anlatırsanız konumuz çok işe yarar bir konu olacaktır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    bart1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2007
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    fz6 fazer 2005/yamaha ybr 125 2004(satmaktan şu ar
    galiba konun başlığı ankara il genelinde trafikten sakin yollar olsaydı daha çok ilgi görecekti.değiştirinde bari konu accık ilgi görsün.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)