arkadaşlar benim çok merak ettiğim bi konu var şu linkte denge topuzu adıyla satılan ürünün işlevi nedir acaba ???
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3418224
arkadaşlar benim çok merak ettiğim bi konu var şu linkte denge topuzu adıyla satılan ürünün işlevi nedir acaba ???
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3418224
::evil:: [COLOR="DarkSlateGray"]Sürat felaket değil galibiyettir[/COLOR]
bildiğim kadarıyla motosikletin yana devrilmesinde grenajı koruyor.
gidondaki küçük titreşimlerin hissedilmesini azaltır.
motor yan yattığında azda olsa koruma sağlar
konrta manevralarda ip cambazının elindeki sırık etkisi yaparak daha dengeli gidon kullanmaya destek olur
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
Seyir halindeyken ani sapmaları ve yolda gezinmeleri engeller...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
gidonun sag ve sol ucuna takilan agirliklar. cok fazla bir islevi yok, sadece motoru düsürdügünde gidonun ucuza degisen bir parcasi olarak "crash pad" görevi görüyorlar.
orta sehbası olmayan (racing) motosikletlerin arka tekerlek bölgesine takılan bir parça ve bu parça sayesinde de seyyar sehbaya alabilme görevi yapıyor.
evet, ama bizim motosikletlerde bir ise yaramaz. o senin dedigin etkinin faydasini ancak yaris motorlarinda görürsün.
bizdeki motorlarda hafif sapmalara neden olan o kadar cok unsur var ki o denge topunun ici bos olsa, dolu olsa biri digerinden 10gr daha agir olsa fark etmez. zaten satilanlari takip da dogru ayarini yapabilecek kac kisi var? o ölcümleri yapacak aleti olan kac kisi taniyorsun?
ama dedigin dogru, hafif sapmalari engeller...
Ben o olayı denedim...Topuzları sök....Ellerini bırak bak direksiyon nasıl sallıyor...Ama topuzları takınca ip gibi gidiyor...
Şimdi motorlarımızı kötülemeyelim ....Speed olmasada hatırı sayılır hızlara çıkabiliyoruz... Bazan kısa sürelide olsa elleri bırakmak gerekebiliyor....
az daha uzun olsalar bisikletteki yan tekerler görevi göreceklermiş , mühendisler teknisyenler ustalar hesaplayamamış diye geyik şaka bir cevap vermek istiyorum
Bir işe yaramayacak aparatı fabrika takarmı.Hele bunun harırı sayılır bir ağırlığı varsa.Ben bu parçalardan birini düşürmüştüm gidonun ucunda bulunuyor aynısından bulabilmek için öbürünüde söktüm gidon masaj aleti gibi vibrasyon veriyordu.O zaman anladım ne işe yaradığını.Bu ilandaki sıradan satılanlara alternatif renkli topuz sadece.Hani motorun bordodur onlarda bordo olsun falan.Bu alet gidon vibrasyonunu önlüyor arkadaşlar.Onsuz motosiklet kullanmak işkence bizzat test ettim.
vallahi alayım bi tane o zaman yaw gerçi çıktığım en son hız 100 de olsun
::evil:: [COLOR="DarkSlateGray"]Sürat felaket değil galibiyettir[/COLOR]
250 mct ye nasıl olur dersiniz?
sağolun arkadaşlar bir şey daha öğrendim teşekür ederim sizlere (valla dalga geciyor sanmayın ciddiyim) inanın bilmiyordum bunu
Sağ taraftakini düşürmüştüm.
Bu gün yenisini aldım.
Şansa bak sorulmuş.
Ne işe yaradığını arkadaşlar anlatmışlar. Bir daha yazmaya gerek yok.
Biraz önce montaj yaptım. Fotoları da çektim.
Basit bişey ama maksat muhabbet olsun.
Aldığım topuzlar şöyle bir kutu içerisindeydi.
İçinden bunlar çıktı.
İçinden bunlar çıktı deyince, bakmadan aldım sanmayın. Ben gördümde, muhabbet ballansın diye anlatıyorum.
Evdeki tüm tornavidaları motorun yanına götürdüm. Çünkü ne tür bir tornavida kullanacağımı bilmiyordum.
Vidalara bir baktım ki meğer tornavida kullanmayacakmışım.
Her kullandığımda, "ulen iyiki aldım seni" diyerek kendimi tebrik ettiğim benim canım aparatım.
Sol taraftaki yerinden zor çıktı. Ne hale geldi görün..
Vee. Montajımız sona erdi...
Sanatsal kaygılarla çekilmiş bir foto daha.
Şimdi diyeceksinizki, motor neden ıslak.
Bu şerefsiz memleketin havası böyle kardeşim.
Eve gelirken sıcaktan perişan olmuş vaziyetteydim.
Motoru beş dakka dışarda bıraktım.
Üstüne sanki gök komple dökülmüş.
olsun şerefsiz memleketin havası kötü ama marketinde denge topuzu var
biz bugün yarın rayjay ile tornacıya gideceğiz yaptırmak için
Aynı zamanda özellikle Enduro yada Dual Purpose tarzı motorlarda Gidonda hissedilen vibrasyonu çok önemli ölçüde azaltıyor.
patriote bizim memeleket şerefli ama havası sizinkiyle aynı
işten çıkarken pişerek çıkıyorum eve vardıgımda ise denize düşmüş gibiyim. güneşli havalarda şemşiye taşımaktan başka çarem yok.
yani memleketin havasının şerefi ile ilgisi yok şereflide olsa şerefsizde olsa dengesiz memleket işteeeeee biri fransa biriside rize
yaa diyorumki bu denge topuzlarından birertanede bizim memlekete taksak hıı ne dersin belki dengeleri düzelir
Benim memleketim hem şerefli, hem havası gözel Gelin hep birlikte burda yaşayalım
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)