km göstergesi nasıl doğru çalışır
-
merhabalar
artık aşina olduğumuz üzere çin malı motorlarımızın hız göstergelerinin biraz "gazlı". benim merak ettiğim bu makinaların hız göstergelerinin doğru hızı göstermesi için bir çözüm var mıdır acaba? yani bir teknik müdahale ile olması gerekeni gösterebilir mi ?
Reklamlar
-
walla bunun bir çözümü yok mu yaa. servis bile bişi yapamayız diyor.
-
-
bu sadece cin lilerde deyil marka farketmeden hepsinde oluyor.
illada ben dogrusunu bilmek istiyorum dersen, git kendine bir elektonik bisiklet takometresi (bisiklet bilgisayarı da deniliyor) al.
bu sana hem, süratini, trip kilometreni, günlük kilometreni, toplam kilometre, ortalama sürat (her biri icin ayrı ayrı) ve saati de gösterir.
bunların ayari yapilir, şık ve ucuz aletlerdir.
-
intercom NERDE SATILIR BU TAHMİNİ BİR FİYAT VEREBİLİRMİSİN..
-
Sadece çin motorlarda değil, BMW ve Toyota arabalarda bile bu var.
5-10 KM fazla gösteriyorlar, GPS'im ile karşılaştırınca.
Sanırım bunda mantık, ingilizlerin söylediği gibi "they err on the safe side" yani,
güvenlik tarafında hata yapmayı tercih ediyorlar. Diyelim ki 5 km hatalı calısan bir hız ölçer ürettiniz. Bunun hatası sonucu AZ göstermesi, FAZLA göstermesinden çok daha tehlikeli. Yani o yüzden kasten bir 5 KM fazla gösteriyor olabilir.
---
Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R
-
sirkeci, tahtekale orda kesinlikle var. yada diyer bisikletcilerede bir bakıver. fiati ise: 10 yuro ila 25 yuro arası, sigma orta deyerdeki bir marka olup 12-17 yuroya bulabilirsin.
takmasıda gayet kolay, ana birimi istedigin yere tak veya yapıştır kibmrit kutus kadar birsey zaten, bir tel, buna baglı bir mıknatız ve ayretende bır mıknatız daha var. telli olani amortisöre telsiz olanınıda onun karşısına gelecek şekilde tekere yapıstırıyorsun. yapıştırmadan evvel zemını benzın ve hemen sonrası sabunlu su ile silmeni tavsiye ederim.
kablosoz ları da var olanların fiatini bilmiyorum.
-
intercom TEŞEKKÜRLER
tkalfaoglu DEDİĞİNİZ GİBİ GÜVENLİK AMAÇLIDA OLABİLİR
-
Kilometreyi söküp ibresini 1-2mm geriden takabilirsen daha doğru km görebilirsiniz yanlız ibreyi sökerken dikkat et kırıkmasın
-
diğer arkadaşların da dediği gibi, hiçbir kilometre saati %100 doğru göstermez, en az %5 - %10 yanılma payı, marka gözetmeksizin otomobil ve motosikletlerin hepsinde sözkonusudur.
-
intercom adlı üyeden alıntı
sirkeci, tahtekale orda kesinlikle var. yada diyer bisikletcilerede bir bakıver. fiati ise: 10 yuro ila 25 yuro arası, sigma orta deyerdeki bir marka olup 12-17 yuroya bulabilirsin.
takmasıda gayet kolay, ana birimi istedigin yere tak veya yapıştır kibmrit kutus kadar birsey zaten, bir tel, buna baglı bir mıknatız ve ayretende bır mıknatız daha var. telli olani amortisöre telsiz olanınıda onun karşısına gelecek şekilde tekere yapıstırıyorsun. yapıştırmadan evvel zemını benzın ve hemen sonrası sabunlu su ile silmeni tavsiye ederim.
kablosoz ları da var olanların fiatini bilmiyorum.
bende bu cihazdan alıp takmak istiyorum, bisikletimde var mesela bi tane
ama
bu cihazlar genelde telli jantlara takılmak için yapılmış, benim motor gibi aliminyum jantlarda nasıl takılır bilemiyorum çünkü yapıştırma bir çözüm değil bence, bir gün aniden mıknatıs yolda düşer gider gibi geliyor bana
bunun bir çözümünü bulsam hemen takıcam bir tane zaten
bu arada sigma 300 km ye kadar gösteren modeli sirkecide vardı fiyatı 25 ytl idi.
Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...
-
mıknatıs sadece tutturmak için mi yoksa başka bir işlevi var mıdır
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)