Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Muameleci ye para vermeden alım satım...

REKLAM ALANI
    Creep3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ikinci el bir motor için sırasıyla neler yapmak gerekiyor?

noter de yapılacak satış işleminden sonra olamak üzere yazarsanız sevinirim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman AN 650 Executive
    Bu konu ile ilgili topikler var arama butonundan search edersen bulursun...
    Cüneyt Eralp

Zamanın varsa ve de aracıya para kaptırmak istemiyorsan noterden sana verilen satış belgesini ve ruhsatı Emniyet'e götür,sana yardımcı olacaklardır.Emniyet'te tanıdığın varsa 1 saatte halledersin bütün işlemleri.Yoksa'da en fazla yarım gününü alır...

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı Creep3 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ikinci el bir motor için sırasıyla neler yapmak gerekiyor?

noter de yapılacak satış işleminden sonra olamak üzere yazarsanız sevinirim...
    noterden çıkarsınız.
    doğruca bir sigortacıya gider, yeni trafik sigortası yaptırırsınız. (32 ytl civarı)
    zorunlu trafik sigorta poliçesi, + noter kat'i satış belgesi, + ruhsat ile beraber, o aracın bağlı bulunduğu trafik tescil şubesine gidersiniz. (ruhsatta neresi olduğu yazar)
    TT. şubesinde görevli memura, devir yapacağınızı söyler, aracın dosyasını istetirsiniz.
    T.Tescil şubesinin hemen yakınında şöförler cemiyeti, muameleci, ya da arzuhalci kılıklı tipler vardır. orada ek-1 belgesi doldurtursunuz, (5 ytl)
    şubede elinize yeni ruhsat tutuşturular, (30 ytl civarı) onu da aynı yere yazdırısınız, (5 ytl)
    tekrar TT. şubesine verir, imza- mühür yaptırır, cebinize koyarsınız.

otomobilde de, motosiklette de işlemler aynıdır.
    sabah erken giderseniz, yaklaşık 1 saatte halledersiniz.

kolay gelsin.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

Alıntı Gültekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    noterden çıkarsınız.
    doğruca bir sigortacıya gider, yeni trafik sigortası yaptırırsınız. (32 ytl civarı)
    zorunlu trafik sigorta poliçesi, + noter kat'i satış belgesi, + ruhsat ile beraber, o aracın bağlı bulunduğu trafik tescil şubesine gidersiniz. (ruhsatta neresi olduğu yazar)
    TT. şubesinde görevli memura, devir yapacağınızı söyler, aracın dosyasını istetirsiniz.
    T.Tescil şubesinin hemen yakınında şöförler cemiyeti, muameleci, ya da arzuhalci kılıklı tipler vardır. orada ek-1 belgesi doldurtursunuz, (5 ytl)
    şubede elinize yeni ruhsat tutuşturular, (30 ytl civarı) onu da aynı yere yazdırısınız, (5 ytl)

kolay gelsin.
    Budur... (25 karakter)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Var
    noterden çıkarsınız.

kolay gelsin.
    Kısa ve öz.
    Konu böyle yanıtlanır işte.
    Teşekkürler.

Carlitoturco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG GV250 (sattı)
    Bende 2.el motor aldım, işlemlerimi aracısız yaptırmak istiyorum. Bilgiler için çok teşekkür. Merak ettğim bişey var yalnız, motorun satıcısı da benimle gelmek zorunda mı? Ayrıca benim aldığım motorun sigortası devam ediyor, yine de yeni sigorta yaptırmak zorunda mıyım?
    [FONT="Fixedsys"][I]My mOtO LoVé is indescribablé ..! [/I][/FONT]

Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    noterden çıkarsınız.

kolay gelsin.

nasıl yani 35-40 ytl harici para tutmuyo yani söylemine göre ruhsat işi....

ben yaklaşık 1,5 saat önce trafik tescil şube müdürlüğünü arayıp sordum 30 ytl ruhsat parası ve 5-10 ytl esktra masraf hariç 150 ytl sigorta harcı gibi bişeylerden bahsetti , yani toplamda 180-190 ytl falan buna ne diceksiniz....

bende dün muameleciye 150 ytl verdim ondan araştırmıştım , aydınlatırsanız sevinirim....
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

federal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S
    bence muameleciye vermeyin .
    Tribünlerde, Hep Dillerde Bu Sevda Bitmez Gönüllerde
    Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE !!!

emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gültekin arkadaşımızın verdiği bilgiler doğrudur fakat bir eksiklik var .

Noterden satışı aldınız . Eğer ruhsatta muayene süresi geçmiş ise gidip Muayene ettirmeniz gerekmektedir . muayene ücreti 54 YTL .

bir de benim bildiğim eskiden bir Ruhsat Harcı vardı . öyle alenen alınan bir vergi Vezneye gidip yatırıyorsunuz Bağış makbuzu gibi ibiş bir makbuz kesiyorlardı . 100 ytl nin üzerindeydi .
    hala var mı bilmiyorum .

Bu arada Motorun trafik sigortası devam ediyorsa ilgili sigorta acentasına gidip Zeyilname yaptırıp devam eden sigortanın muhattabını değiştiriyorsunuz diye biliyorum ben .

birazblues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mz Etz 251
    şimdi arkadaşım. noterden satış işlemini yapıp çıktınız.. buda demektir ki en az 140 ytl çıktı cebinden.. emniyete gidiyorsun. (ruhsat sayfalarını kontrol et). ruhsat değiştirmek için form alıyorsun ilkönce 1,5 ytl ye.. senden tek sayfa için 25 ytl isterler. eğer iki yaprağın da değişmesi gerekliyse bu elli ytl demek.. yine sayfa başına doldurmak için (bunu anlamış değilim-yani kağıdı almak için para veriyorsun sonra doldurmak için de istiyorlar tam hindikistan cumhuriyeti - hala) 5 ytl ücret talep ediyorlar. sonra ruhsatı içeri verirken de bir harç alıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam ama oda 5-10 ytl.. yani tek sayfa değişecekse ruhsatta sana 35-40 ytl ye maloluyor.. ama önceki sigortayı kullanamazsın. kendi adına değiştirmen gerekli ve buda 22 ytl.. yani ruhsat ve sigorta işleri toplam 60 ytl diyebilirsin.. muameleci ise tutturabildiğini ister 100-150-200.. eğer işini gördüysen takma kafana. git gel derdin olmadı.. ben ehliyete ve ruhsata toplam üç gün uğraştım. git gel taksi parası (zamanım yoktu) 50-60 tuttu.. ve çektiğim eziyet te yanıma kar kaldı.. bu kadar uğraşacağımı bilsem belki bende baştan paşa paşa muameleciye verirdim.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı birazblues adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi arkadaşım. noterden satış işlemini yapıp çıktınız.. buda demektir ki en az 140 ytl çıktı cebinden.. emniyete gidiyorsun. (ruhsat sayfalarını kontrol et). ruhsat değiştirmek için form alıyorsun ilkönce 1,5 ytl ye.. senden tek sayfa için 25 ytl isterler. eğer iki yaprağın da değişmesi gerekliyse bu elli ytl demek.. yine sayfa başına doldurmak için (bunu anlamış değilim-yani kağıdı almak için para veriyorsun sonra doldurmak için de istiyorlar tam hindikistan cumhuriyeti - hala) 5 ytl ücret talep ediyorlar. sonra ruhsatı içeri verirken de bir harç alıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam ama oda 5-10 ytl.. yani tek sayfa değişecekse ruhsatta sana 35-40 ytl ye maloluyor.. ama önceki sigortayı kullanamazsın. kendi adına değiştirmen gerekli ve buda 22 ytl.. yani ruhsat ve sigorta işleri toplam 60 ytl diyebilirsin.. muameleci ise tutturabildiğini ister 100-150-200.. eğer işini gördüysen takma kafana. git gel derdin olmadı.. ben ehliyete ve ruhsata toplam üç gün uğraştım. git gel taksi parası (zamanım yoktu) 50-60 tuttu.. ve çektiğim eziyet te yanıma kar kaldı.. bu kadar uğraşacağımı bilsem belki bende baştan paşa paşa muameleciye verirdim.
    Len olm motorla gitseydin ya.....Taksicilere para vermeye gerek yoktu....2 depo doldururdun.....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arıyor
    muameleciler zaten en az 100 YTL'den kapı açıyorlar.. 200 YTL alanı bile var..
    o yüzden en iyisi hiç muameleciye vermemek.. ben de hem arabamın plakasını alırken hem de motorumun plakasını alırken işlemleri kendim yaptım... trafik şubesinde genelde sıra oluyor o yüzden hiç 1 saatte bitmedi ama yine aynısını yaparım... 100 ytl az para mı ya...

Carlitoturco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG GV250 (sattı)
    Muameleciye vermek başta eziyet açısından mantıklı gibi gelse de inanın son derece güvenilmez bir davranış. Kendimden örnek vereyim, işi verdiğim muameleci işlemlerin bir kısmını yapmamış, geçen hafta motorumu sattım vergi dairesinden temiz kağıdı almaya gittim vergi dairesi motorun plakasında başka bir aracın olduğunu söyledi ve temiz kağıdı alamadım, şimdi 1 haftadır durumu düzeltmeye uğraşıyorum, anlayacağınız muameleci işin bir kısmını savsaklamış... Al başına dert işte...
    [FONT="Fixedsys"][I]My mOtO LoVé is indescribablé ..! [/I][/FONT]

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı emocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gültekin arkadaşımızın verdiği bilgiler doğrudur fakat bir eksiklik var .

Noterden satışı aldınız . Eğer ruhsatta muayene süresi geçmiş ise gidip Muayene ettirmeniz gerekmektedir . muayene ücreti 54 YTL .

Bu arada Motorun trafik sigortası devam ediyorsa ilgili sigorta acentasına gidip Zeyilname yaptırıp devam eden sigortanın muhattabını değiştiriyorsunuz diye biliyorum ben .
    doğrudur.
    muayenesi geçmiş araçların muayene masrafı da eklenir.
    araç almadan önce muayene süresini de kontrol etmek gerekir. süre dolmamışsa, alım satımda yük olmayacaktır.

zorunlu trafik sigorta prosedürü artık yukarıda yazdığım gibi işliyor.
    zeyilname düzenlenmiyor.
    her araç devrinde, yeni sahibinin adına, yeniden poliçe düzenleniyor.
    eski poliçe sahibi, acenteye başvurarak, kullanmadığı sürenin ücretini tahsil edebilir.
    fakat motosikletlerde bu miktar çok cüz'i olacağı için, zahmetine değmez.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

nahzuvay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nc750 X DCT - Vespa Gts 250ie
    hepinizden ALLAH razı olsun arkadaslar teşekkü ediyorum...

merhaba arkadaşlar.
    bende 2.el scooter almak üzereyim.
    netten plaka sorgulattım, tescil yeri Tuzla diyo.
    ruhsat işlerini halletmek için illa ki Tuzla'ya mı gitmek gerekecek?
    muameleci Tuzla'ya gitse bana ne kadar tuzluya malolacak acaba?
    yardımcı olursanız sevinirim.

bu arada 2.000 tl ye kymco agility 125 alıyorum.
    noter masrafı ne kadar tutar acaba?

Mikuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    hoca ben bugun motor aldım honda innova. noter işi 168 lira tuttu. bu ise aracın kasko değerinin %6 sı ediyor. şimdi sen kymco agility 125 i 2000 lira çok para veriyorsun bu 1. ikincisi ise bu motorun model yılına göre bir kasko değeri vardır.. diyelim 2000 lira bunun %6 sı 110 lira filan.
    benim aldığım motor da tuzlaya kayıtlı, tıpış tıpış tuzlaya gidicem, çünkü daha önce aldığım bir honda cg motoru için muameleci çakalına 160 lira kaptırdım.. ve 3 günde evrak gelmedi bile.. sen sen ol muameleci işini aklından çıkar.. en az 100 lira zarar edersin. sadece noterde muameleciye vekalet vermek 30 ytl. iyi düşün..
    ben şimdi akıllandım ve tuzlaya gidip kendi işimi kendim görücem. en fazla 65 lira tutar.

celebi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X8 250 Siyah
    muameleci isine sakın girmeyin cok zor durumda degilseniz

Alıntı Mikuni adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hoca ben bugun motor aldım honda innova. noter işi 168 lira tuttu. bu ise aracın kasko değerinin %6 sı ediyor. şimdi sen kymco agility 125 i 2000 lira çok para veriyorsun bu 1. ikincisi ise bu motorun model yılına göre bir kasko değeri vardır.. diyelim 2000 lira bunun %6 sı 110 lira filan.
    benim aldığım motor da tuzlaya kayıtlı, tıpış tıpış tuzlaya gidicem, çünkü daha önce aldığım bir honda cg motoru için muameleci çakalına 160 lira kaptırdım.. ve 3 günde evrak gelmedi bile.. sen sen ol muameleci işini aklından çıkar.. en az 100 lira zarar edersin. sadece noterde muameleciye vekalet vermek 30 ytl. iyi düşün..
    ben şimdi akıllandım ve tuzlaya gidip kendi işimi kendim görücem. en fazla 65 lira tutar.
    yapma ya ya benim tuzlaya gitmem de oldukça zor. avrupa yakasındayım avrupa yakasındaki muameleci de oraya gitmek için bayaa para ister ne yapacağım bilmiyorum şimdi kafam karıştı.
    peki ruhsatı benim üzerime aldıktan sonra da plaka yine Tuzla'ya mı bağlı olacak? yoksa benm ikametgahıma mı geçecek?

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)