İstanbul emniyetinin motorlu polisleri olan yunusların motorları yenilenmeye başladı.
Biliyorsunuz daha önce eski bmw leri R 1200 Gs ler ile değiştirmişlerdi. Ancak istanbul emniyetindeki yunusların oluşumunda bazı farklılıklar var.
İStanbul emniyetinde R 1200 GS lerin alındığı birim Asayiş şubesine bağlı yunus timleri. Ayrıca bazı ilçelerin kendi yunus birimleri var. O birimlerin motorları , kıyafetleri ve bilimum harcamaları o ilçe emniyete ait. İstanbul emniyeti o ilçelerdeki timlere sadece personel yetiştirmekle mesul.
Bu durumda istanbulda bazı ilçelerde kurulan yunus ekip amirliklerinini motorsiklet modelleride farklılıklar gösteriyor.
Beşiktaş grubu F 650 GS ler ile donatıldı.
Kadıköy grubunda R 1150 ler olmasına rağmen birkaç tane hurda TA ve Fzr ler çalışmaya devam ediyor.
Beyoğlu grubu , istiklal caddesinin kalabalığını göz önüne alarak Beverly 200 scooter almış durumda.
Şişli grubunda ise Yamaha XT serisi motorlar vardı. Yanılmıyorsam 400 cc lik felandı. Bu motorlar epey bi eskimişti. Her görüşümde ne zaman değiştirecekler
bu aletleri , R 1200 e paraları yetmez de beşiktaş gibi F 650 GS
alabilirler diyordum ki , bu sabah gördüğüm manzara süperdi......
Cirlop gibi VARADEO lar karşımda duruyordu.
Gerçekten görünce çok şaşırdım. 400 cc den ,1000 cc lik bir motor a sıçrama yapacaklarını hiç bekmemiyordum. Motorların görüntüsü çok güzel. sabah sabah yanıma telefonumu almadığım için görüntülerini çekemedim. En yakın zamanda fotoğraflar bölümündeki polis motorları konusuna eklemeler yaparım.
Ancak eskiden kaskları Nolan olan yunuslara , yeni motorların yanında Caberg marka güneş vizörlü kasklardan da vermişler.
Motorlarda kalite iyileşmiş ancak kasklar da kalite düşmşş..