Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Teker Patlaması Anında

REKLAM ALANI
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Diyelim ki patladı _? Ne olur, hiç başıma gelmedi (aman gelmesin ) ama gelmeyecek diye bişey yok

Başıma gelecekler neler, düşer miyim
    ya da farketmeden yola devam edilir mi
    Ne yapmalıyım

Hangi yollara dikkat etmeliyim ?
    Şu şu yollarda dikkatli ol, riskli, ya da geçme diyebileceğiniz yollar var mı

Kafam soru işaretleriyle dolu Lütfen Barış abi bu topiğine de başkasının üzerine alma Benim topiğim

Yardımlarınıza ve tecrübelerinize ihtiyacım var gördüğünüz gibi
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    allaha şükür benimde patlamadı.. yapmış olduğun hızla tekerin nasıl patladığı önem taşır sanırım..yani kesin bişi sölenemez gibime geliyor..
    yolda ilk yağmur yağdığındaki kaygan zemin ; mıcırlı yol dikkat edilmesi gereken yollardır.
    İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

babyboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125cc
    Benim başımdan bi kere geçmişti,arka lastik patlamıştı tam şehir içinde gidiyorum 40-50 arası 4. viteste birden motorun arkası kaymaya başladı bende sudan geçmiştim lastik patladı sanmadım ıslak diye kayıyor sandım birden motor arkaya yaslandı hemen sağa çekip durdum lastikten kocaman bir çivi çıktı.İyiki ön lastik patmadı.Ama arka patlayınca çok kayıyor.Motor kaymaya başladığında depoyu bacaklarımla sıkmıştım ve hemen durmuştum
    [B]Atam Cumhuriyeti Sen kurdun, Onu biz koruyacağız!!! [/B]

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Bu kadar mı ? Detay istiyorum ben ya.

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    dishy

taner_k dogru söylüyor. lastik patladıgında yol durumu, lastigin durumu ve senin dengene göre durum degişir. bu konuda ne söylesek boş o anki lastigin sıcak mı degilimi? yolda mıcır varmı veya asfaltın kalitesi ne? senin o anki dengen nasıl ? bu soruların cevabını bilemiyecegimiz için sorduklarına pek cevap veren çıkmadı. lastik patlayınca yapılacak pek birşey yok ama patlamadan önce yapılacak birçok şey var. mesela;

Run-Flat denilen lastikler var.sende bilirdirsin bunların özelligi lastigin patlasa dahi yaklaşık 100km daha yol alabiliyorsun. hatta bmw'nin 3 serisinde standart haline getirildi. ve forumda bunların motosikletler içinde olanları var denilmişti. bence topigin başlıgını lastik patlamdan önce alınabilecek önlemler olarak degiştirilmeisi talep et veya "Run-Flat lastikler hakkında bilgi "
    başlıklı bir topic aç daha saglıklı bilgiler gelebilir.

BMW

Yol kenarında lastik değiştirme zamanı artık geçti. BMW 3 Serisi Sedan'da standart sunulan lastiklerin yanakları güçlendirilerek lastikler patlamış olsa bile 150 km daha yol yapılabilir. Bu da bagajda daha fazla yer ve daha az ağırlık demektir, çünkü yedek lastiğe gerek yok. Bunun dışında standart olarak sunulan lastik basınç göstergesi ile lastiklerdeki her türlü basınç düşüşü sürücüye gösterilir.

ayrıca birde jeller var lastigin içine bolaştıyorsun ve senin lastigin patlasa dahi o jel lastigiin patlayan noktasını içten kapatmak süreti ile yolda kalmanı engelleyebiliyor. ama dedigim gibi bence yeni bir topic aç bu konular üzerine. o şekilde daha saglıklı bilgiler alabilirsin ve bunların temin edilecegi yerler hakkında bilgisi olanlar vardır sanırım...

heyferhatbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 (2006)
    ya patlıyo ben dağada çıkarım o sivri taşların üstünden geçtim bişey olmadı yerleşim merkesinde patladı arka teker patlamıştı deponun üstüne bindim Lastikciye açtık baktık inşaat Teli çıktı onun için ne zaman nerde NasıL patlayacağı belli olmuyor...
    [CENTER][B]YoLLarda BuLurum Seni...[/B][/CENTER]

vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Resimdeki motor lastiğnden bahsediyorsan korkmana gerek yok.Hem dubless olduğunda patlayınca yarıya kadar iner biraz yalpalarsın tamirciye atar seni hemde 80 km/h geçemeyeceğinden kontrolüde kaybetmezsin. Allah korusun.

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Hayır benim motorum yamaha cygnus

Tekerim

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu daha öncede sorulmuştu..lastiğin patladığı an motorun hızı, ağırlığı,yolun durumu, havanın sıcaklığı bile değişen etmenlerdir ..bu yüzden şöle yap demek mümkün değildir ..sadece lastik patladığında hızın düşük olsun diye dua et ..en emniyetli şekilde yavaşlamaya ve özellikle akan trafiği konntrol etmeye bak
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Peki sürebiliyor muyuz abi? Yoksa taşıyacak mıyım motorumu
    Hızım düşük olsun diye dua mı ediyim İşimiz Allaha kalmış desene..

alplion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    buell 1125R
    lastiğin dubleks ise biraz damar (eroin kullananların kollarına bağladıgı lastik)damarda deniliyo sanırım bide iğne gibi ucu tutulan yeride şarap açtıkları tirbişon gibi patlağı lastikte buluyosun iğnenin deliğinden damarı geçirip patlak kısma sokuyosun dışarıda kalan kısmı da kesiyosun iki malzeme ile işi hallediyosun benim gibi lastiği şamrel olanlar ise lastikle güleşiyor latiği yarmadıktan sonra istediğin yere kadar seni götürür

Gaziantep İl Temsilcisi AYDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    O Bir Goldwing 1800 cc Birde Yamaha 250 cc
    allah kımsenın başina vermesın arkadaşım hele patlıyan ön lastıkse durum cok cıddı olur bırazda surat varsa kötü başima geldı böyle bır durumda dıreksonu kesınlıkle bırakmıyacaksın patlak patlakda bıne bilirsın tamırcıye kadar lastik yıpranın ama

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    lastik patladığında patlak lastikli motora binmemek en akıl karı olan iştir..yoksa binip tamirciye kadar götürürsen 5 ytl ye halloacak iş tüm lastiği değiştirmene hatta jant zarargördü ise jantı dahi deiştirmne kadar gidecek külfetli bir tamire neden olabilir.
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı alplion adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastiğin dubleks ise biraz damar (eroin kullananların kollarına bağladıgı lastik)damarda deniliyo sanırım bide iğne gibi ucu tutulan yeride şarap açtıkları tirbişon gibi patlağı lastikte buluyosun iğnenin deliğinden damarı geçirip patlak kısma sokuyosun dışarıda kalan kısmı da kesiyosun iki malzeme ile işi hallediyosun benim gibi lastiği şamrel olanlar ise lastikle güleşiyor latiği yarmadıktan sonra istediğin yere kadar seni götürür
    onun ismi turnike ve bir saglık görevlisi damardan enjeksiyon uygularken de kullanır.

patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastik patladığında patlak lastikli motora binmemek en akıl karı olan iştir..yoksa binip tamirciye kadar götürürsen 5 ytl ye halloacak iş tüm lastiği değiştirmene hatta jant zarargördü ise jantı dahi deiştirmne kadar gidecek külfetli bir tamire neden olabilir.
    Doğru söze ne denir?
    Doğru denir.

Eğer motoru mutlaka taşımak zorundaysanız,çalıştırıp hafif gaz vererek götürün. (Üzerine binmeden)
    Özellikle vitessiz motorları ittirmek zordur. Bu nedenle ittirirken üzerine abanıp getireceğiniz yük ile lastiğe üzerine binmiş gibi zarar verebilirsiniz.

Tabii en iyisi motoru başka bir araçla nakletmek, ya da lastiği söküp götürmektir.

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Bizde paşa paşa taşırız motorumuzu

Motosikleti
    hyosung rt125 karion
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    onun ismi turnike ve bir saglık görevlisi damardan enjeksiyon uygularken de kullanır.
    benim bildiğim turnike işlemin adı, yani atardamara baskı uygulayıp kan akışını kesmek. bahsedilen şey serum lastiği diye satılıyor ama asıl adı başkaysa da birisi de beni düzeltir artık
    Hızlı yaşa, dikkatli olursan genç falan ölmezsin korkma! :bounce:

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arayın Hondayı 10 dakkada gelsin alsın motorunuzu Bizzat başıma geldi motorum bozulduğunda
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Gaziantep İl Temsilcisi AYDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    O Bir Goldwing 1800 cc Birde Yamaha 250 cc
    canımdan kıymetlımı valla ben binerın

alplion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    buell 1125R
    anlatıma neşe gelsin diye yazdıydım zaten ilk başta sapanlara takılan lastik diye düşündüm ama her neyse teşekkürler ögrenmiş oldum

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)