Bot yüzünden Ayağımdan oluyordum aman dikkat
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Gecmis olsun,
Bot olsa bile sonucta,aldigin darbe önemli,
Zira,zırh değil.
Hee,artısı,uzuv butunlugunu bir nebze koruyor orasi bir gerçek.
Ama ayaginda bot varken uzuv kaybi yaşayan cok kişi var.
Bu yaz kuzenim kaza yapti,ayaginda tcx bot,yinede ayak bilegi kirik ve topuk zedelenmesi var,daha yeni ayaklandi.
4 aydir fizik tedavi goruyor.
-
Hocam çok geçmiş olsun :(
-
Büyük geçmiş olsun , sürüklenmeye karşı %100 koruyorlar ama yüksek hızlarda yaşanan darbelerde ekipmanda biryere kadar , bunu çarpışma testlerinde 5 yıldız almış otomobil güvenliğine benzetebiliriz , 5 yıldız almış ama saatte 64 km ile giderken ! maalesef şehir içinde bile hız limitlerine uymuyoruz , ful koruma giyinmek 100 km üstü hızlarda hiçbir yerimizden yaralanmayacağımıza garanti vermez..
-
Mersin İl Temsilcisi
Çok geçmiş olsun..
Çabuk atlatmanız dileğiyle
-
Değerli forum arkadaşım;
İnan çok üzüldüm. Ne yazsam pek birşey ifade etmeyecektir ama beterin beteri var. Allah daha kötü sonuçlardan hiç telafisi olmayan kazalardan korusun hepimizi.
Esasen ben kaderci bir insan değilimdir ama bazen ne kadar önlem alırsak alalım ne kadar dikkatli veya tecrübeli olursak olalım "artık kader mi nasip mi" olacak olan, oluveriyor.
Elbette üzücü bir durum, elbette insanın isyan edesi bazen bu tarz durumlara kızası bağrası çağrası geliyor ama insanız ötesine nedenine hakim değiliz. Belki bu kaza seni yapacağın çok daha ağır bir kazadan korudu. Belki bu senin adına bam başka bir uyarı belki de bu süreç sana farklı şeyler öğretip bakış açını değiştirecek/geliştirecek bir unsur.
Bu kazadan sonra alacağın kararların önce ki süreçten daha doğru olup olamayacağını bilme şansımız var mı? Bir ihtimal günü gelir ve bu yaşadığın süreç sana doğru karar verme yetisini kazandırmış olur.
Acil şifalar diliyorum, güzel insan. Kendini üzüp yıpratma bu süreçte.
Bu günden sonra ki her gün daha iyi olacak artık senin için.
Sevgilerimle.
-
Mersin İl Temsilcisi
levend84 adlı üyeden alıntı
Gecmis olsun,
Bot olsa bile sonucta,aldigin darbe önemli,
Zira,zırh değil.
Hee,artısı,uzuv butunlugunu bir nebze koruyor orasi bir gerçek.
Ama ayaginda bot varken uzuv kaybi yaşayan cok kişi var.
Bu yaz kuzenim kaza yapti,ayaginda tcx bot,yinede ayak bilegi kirik ve topuk zedelenmesi var,daha yeni ayaklandi.
4 aydir fizik tedavi goruyor.
Yeri öi bilmiyorum ama, bot işe yaramıyor pek. İlle de çizme!
-
cok gecmis olsun. buna da şükür yine iyi atlatmissiniz.evet iron man gibi giyinsek de en kötü araba bile bizden daha guvenli,bunun farkinda olarak her daim temkinli olmak lazım
-
Geçmiş olsun hocam.
motosikleti bırakma kararı alan herkesi destekliyorum, cünkü güvenli olmadıgını bile bile sürüyoruz ve bir noktadan sonra hastalık gibi oluyor insanlar için motosiklete binmek.
-
07 Aralık 2019, 08:35
Büyük geçmiş olsun.
-
07 Aralık 2019, 09:14
Çok geçmiş olsun. Herkese, her tanıdığıa tavsiye istiyene söylüyorum. Kaskın montun değil en önemli ekipmanlar motosiklet ayakkabısı ve eldivenidir. Bot belki hayatınızı birkez kurtaracak ama kaska monta sıra gelene kadar ilk olarak ayaklar hasarı alacaktır. Çok üzülüyorum ve kızıyorum. Hani şu kafalarda arai üstlerde dainese elde eldiven yok altta kot altında spor ayakkabı. İşte o kazalarda ölen dostlarımızın yoğunluğu böyle. Motosiklette iki teker var ama olası bir kayma anında ayağınızı yere attığınızda o botlarında motosiklet lastiği kadar iyi bir tutucu özelliğinin olması bir nebze size yön verebilir.
Motosiklet ekipmanları bir bütün olarak düşünülmelidir. Bir kask herşey değildir. Tabiki imkan varsa herşeyin en iyisi alınmalı fakat imkan yoksa herşeyin en orta veya alt segmenti alınmalı. Bir arai fiyatına komple CE belgeli ekipman diziliyor. Umarım yazınızı okuyan arkadaşlar motosiklet botu kullanımının önemini bir nebze olsun idrak eder.
En kısa sürede yeniden motosiklete binmeniz dileğiyle..
-
07 Aralık 2019, 09:18
-
07 Aralık 2019, 10:02
Çok geçmiş olsun. Paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu tür paylaşımlar çok önemli.
yürekçe adlı üyeden alıntı
Yeri mi bilmiyorum ama, bot işe yaramıyor pek. İlle de çizme!
150 cc commuter için, biraz sağlamca ve bileklikli bir kışlık bot yetmez mi, mutlaka dize kadar korumalı çizme mi olması gerekir? Bu tür çizmeleri sadece krosçular giyiyor diye biliyordum. Ayrıca yüksek ve tam korumalı sert çizmelerde vites değiştirirken frene basarken hissiyat kaybolmaz mı?
-
07 Aralık 2019, 10:12
Çok geçmiş olsun. Umarım tez zamanda iyileşirsiniz. Bu tarz örneklerin benim gibi motora yeni yeni başlayan arkadaşlara ders olmasını temenni ediyorum. Tabi bilinçsiz otomobil sürücüleri için yapılacak bir şey maalesef yok.
-
07 Aralık 2019, 10:15
herkese cok teşekkürler inanın belki okuyupta birilerinin aklında bir kaç şey kalır diye yazdım
cc fark etmiyor kaza hızım ya 60 ya 70
imkan hiç yoksa ayırmanız gereken min bütçeyi yazayım nolursunuz alın
kaska 500
cekete 500-700
pantlolon 500
bot 500
eldiven 200
nolursunuz alın biliyorum 3 4 bin tl lik motora binen arkadaşlar var bütçeniz yok taksitle alın nakit avans cekin 24 ayda ödeyin bişiy yapın
-
07 Aralık 2019, 10:19
Of off... İçim bi garip oldu. Çok geçmiş olsun.
-
07 Aralık 2019, 10:31
Umarım kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz. Geçmiş olsun.
-
07 Aralık 2019, 10:34
Geçmiş olsun..Malesef memleketin trafiği hindistan trafiğinin bir tık üstünde.. Berbat taşıt kullanan cahil sürücü bana göre %80 ( illere göre değişir ) Motosiklet güzel şey ancak candan daha güzel şey değil.. Full korumada olsan üzerinden geçerler.. Bu nedenle bırakman bence en doğru karar olmuş..
Bu memleketten ve bizim insanımızdan hiçbirşey olmaz.. %100 katılıyorum..
-
07 Aralık 2019, 10:40
Çirkin duruyor diye koruma demirini de çıkartmıştım, onu takayım yine, düşersem biraz da olsa ayaklarımı korumaya yardımcı olur belki.
-
07 Aralık 2019, 10:45
çok geçmiş olsun hocam. küçük bir tavsiyede bulunacağım, tekrar motora başlarsanız mutlaka ama mutlaka absli bir motor tercih etmenizi tavsiye ediyorum. ve mutlaka çift disk bulunsun. çünkü objektif konuşmak gerekirse reflekslerinizde hafif kayıplık var. bu sebepden dolayı abs ani fren anında size yardımcı olacaktır. bende de kısmen refleks eksikliği oluyor ara sıra, bu yüzden absli motor tercih ettim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)