Kolay gelsin arkadaşlar;
Bugün motoonline'dan çelik fren hortumu siparişi verdim. Ön fren hortumumun büküm yerinde çatlaklar olması artık hortumun değişme zamanı geldiği kanaatine vardırdı beni.
Çelik fren hortumu vermek isteme sebebim: Fiyatının uygun olması, daha az esneme yapıp hem çok iyi olmayan frenlerimde iyileşmeye sebep olabileceği düşüncesi ve yine daha az esneme yapması sebebi ile yıprnmasının daha zor olacağı düşüncesi ve biraz da zevk
.
Kendi fren hortumu üzerinde olduğu için ölçüleri biraz kabaca aldım. Banjo değerlerini ve uzunluk bilgisini yanlış vermediğimi umud ediyorum. Gelişmeleri buraya yazıcam inşallah.
Bu arada motoonline ile whatsapp üzerinden mesajlaştım sipariş öncesinde ve sonrasında. İlgi ve alaka gösterdiler sağolsunlar
Banjolar ile birlikte 96 cm ölçü bilgisi verdim. 130 tl'yi eft olarak gönderdim. Uzunluğa göre fiyat değişiyor bildiğim kadarıyla.
Bir soru: fren hortumum direkmen kalipere inmiyor. Kafa grenajının arkasından dolaşıp ön maşanın sol kolu tarafına uzanıyor. Oradan bükülüp çamurluk üzerinden sağ tarafa dönüyor ve kalipere iniyor. Sorum şu: neden direkmen kalipere indirmemişler? Üst merkez gidonun sağında, kaliperde tekerin sağında
büküm yaptığı yerde çatlaklar oluşmuş zaten.