https://www.youtube.com/watch?v=lHyQMaH4Rd4
kaza ilk 30 saniye içinde gerçekleşiyor. tüm arabaların stop lambası yanıyor r25 li arkadaş hızlandıkça hızlanıyor. yazık gerçekten ...
https://www.youtube.com/watch?v=lHyQMaH4Rd4
kaza ilk 30 saniye içinde gerçekleşiyor. tüm arabaların stop lambası yanıyor r25 li arkadaş hızlandıkça hızlanıyor. yazık gerçekten ...
30 dk önce izlemiştim geçmiş olsun diyelim
Böyle bir trafikte 90 ile aradan manevra yapmayı düşünmek nasıl bir şey anlamadım. Kaza değil bu, kasti çarpışma.
Aslında arkadaşın kamera açısı bile tek başına birçok şeyi anlatıyor. Amaç güvenlik, yolu göstermek değil göstergeyi göstermek daha ziyade
Geçmiş olsun diyelim. Ama yine de o arka cama kafa atma sahnesi gülümsetti, kendi canını hiçe sayan biri için üzülemeyeceğim maalesef.Sıkışık trafikte intihar etmiş arkadaş çünkü.
ilk kazası herhalde arabaların durduğunu görüyor hala gaz açıyor kırık çıkık olmadığına göre şanslıymış
Aynaları böyle kapalı olan motosikletçiden uzak durun. Aralardan hızlı geçmeyi marifet sayandan da uzak durun.
Bu tur sıkışık trafikte hizim 50kmh yi biraz geçince birisi aniden durursa duramam tedirginligiyle 40 kmhye geri düşüyorum. Arkadaşta öyle bir trafikte 80-90a çıkacak iyi cesaret varmış ama fazla cesaret adamı öldürür baska söze gerek yok.
Onun için kaza dememek lazım zaten.
Kaza: İstem dışı veya umulmayan bir olay dolayısıyla bir kimsenin, bir nesnenin veya bir aracın zarara uğraması (Kaynak: TDK)
Buradaki hızlı gitme işi ne istem dışı, ne de umulmayan bir olay. O hızda gidildiğindeki duruş mesafesinin ne kadar olduğu ve o mesafenin yetmeyeceği gayet umulan ve bilinen bir şey.
Yol haritasını, planı yapmış..
Plan tutmamış.
arkadaş birde analiz yapmış yol haritası diye, orada yapılacak tek şey fren yapmaktır.
intihar gibi birşey yapmış ama yine de geçmiş olsun.
Aynalar açık olsaydı rüzgar direnciyle yavaşlayıp bu kazadan kurtulabilirdi. Her şeye rağmen geçmiş olsun. Çok ucuz atlatmış.
Kaza günü oradaydım olayı çok net birşekilde gördüm. Videoda çok belli olmuyor ama kazayı gördüğümde gitti çocuk diyebildim...
Küçük motosikletlerin büyük motosikletleri geçmek için sıkışık trafikte extra güç harcayıp her geçtiği büyük motosikletten sonra birazdaha gaz açmasına anlam veremiyorum. Artık arkadan yaklaşan motosiklet gördüğümde direk yol verip mesafeyi açıp uzaktan takip ediyorum. Çünkü gerçekten bazı arkadaşlar her geçtiği büyük motosikletten sonra giderek hızlanmaya başlıyor ve hem kendini hem trafiği tehlikeye atıyor.
Çok motosiklet kazası gördüm ve elimden geldiği kadar yardım etmeye çalıştım hep. Bu kazanın olduğu gün bu arkadaşa yardım etmeye çalışan kalabalık kadar kalabalık bir grup görmedim. Gerçekten çok şanslıydı e 5 durdu, yan yol durdu marmara parkın önünde otobüs durakları vs herkes koşarak geldi. Bir araba durdu boynunda steteskop ile iki önlüklü doktor indi vs .. Gördüğüm kazalar arasında bukadar şanslısını hiç görmemiştim. Umarım bu kaza bize ve arkadaşa bir ders olmuştur. Herkes bukadar şanslı olmayabilir..
Kazanın ve motosikletin fotoğrafları..
How Nature Works belgeselinin Doğal seleksiyon bölümü
Bu arada YouTube yorumlarını okudum da arkadaşın akillanma gibi bir niyeti yok. Yorumlara yazdığı yanıtlardan kolayca anlaşılıyor.
beyin biraz olgunlasmali motor icin
Arabaya acıdım. Aynaları kapatıp sürmesi zaten tehlikeli. Birde çok süratli gitmesi kazayı kaçinılmaz kılmış. Şansı varmış ki ölmemiş.
Aynasını kapatıp video çekip birde yüklüyenleri gördükçe "engelliyorum" başka videosunu izlemeyeyim bu yetti bana, hatta bunuda izlemedim.
Hıyar gibi motor kullanmanın sonu,geçmiş olsun diyeceğiz ama kaza değil göstere göstere gelmiş
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)