Carlsberg adlı üyeden alıntı
Merhabalar, yine ben. Geçen gün bir motosiklete bakmaya gittim...
Şimdi aşağı yukarı biliyorum ne var ne yok ama kendi üzerime ilk motor olacağı ve kullanacağım ilk racing olacağı için onun heyecanı var, duygusal davranıp gözden birşey kaçırmak istemiyorum.
CBR, 2015 model, 21binde, hasar kaydı yok.
Orijinal elçiklerinden elçik takozuna kadar duruyor, değişen bir şey yok motorda, yıpranmamış makine temizdi gayet.
Ufak bir kaza geçirmiş, soldan araba vurmuş sağa yatmış, çizikler yüzünden grenajları değiştirmiş yalnızca.
Çalıştırdım motoru, gaz vermeye felan gerek kalmadan tek marşta yiyor, direk çalışıyor hani orada da bir sıkıntı yok, diri motor.
Bütün lambaları vs kontrol ettim, gaz verdim duman atıyor mu diye baktım, rölanti sesini dinledim bi süre, hiç teklemedi, tertemizdi onlarda da.
Sonra, aldım motoru çok uzun süremesemde 1 dakika kadar alanda git gel yaptım herhangi bir sıkıntısını göremedim, gayet dengeli ve temizdi.
Ruhsatına baktım inince, şase numaraları vs. eşleşiyor, motor bloğunda da bir sıkıntısı yok.
En son aklıma ön amortisörlerini kontrol etmek geldi, yaylanmada sıkıntı yok ama amörtisörün üst metal tarafına elimi sürünce çok hafif bir yağ geldi elim siyahlandı,
elime gelen yağ öyle aman aman birşey değildi, çok ufak bir miktar, hatta baş parmağımı işaret parçağıma sürünce bi kere kayboldu, elde hissini bile bırakmadı.
Normalde onun nasıl olması gerektiğini bilmediğimden biraz o aklımda kaldı o kadar, hani benim gördüğüm tek sıkıntısı buydu.
Muayenesi 2019'da, şimdiye kadar muayeneleri kendi tanıdığı bir ustasında yaptırmış.
Motoru ekspertize sokalım, sıkıntı çıkmazsa parasını öder sonra alırım. Sıkıntı çıkarsa da sen verirsin parasını motoru geri alırsın dedim, tabi sıkıntı yok, nasıl istersen dedi.
Bayağı güleryüzlü bir arkadaştı zaten kanım ısındı.
Motor benim gayet içime sindi, bunca şeyden sonra ben almamak için herhangi bir engel göremedim ama dediğim gibi ilk olacağı için gözden birşey kaçırmak istemiyorum, var mı yapmam/bakmam gereken başka bir şey daha? Bu amortisördeki ufak yağ sıkıntı çıkartır mı?
Şimdiden teşekkür ederim.