Aradığınız özellikler çindeki takip sistemlerinde zaten mevcut.
Ben hiç 15 - 20 metre sapma yapanını görmedim. Ancak araç park halinde iken veri kayıtlarında 3 5 metrelik zigzaglar çizebiliyor.
Veri gönderimi için zaman ayarları olan cihazlarda mevcut.
Tavsiyem önce çinden 1 adet alıp deneyin. Çünkü Kurumsal firmalardan alacağınız cihazlarda size aylık abonelik verecekler. kışın 3 4 ay motoru süremediğiniz zamanlarda ( Eve,garaja kaldırdığınızda ) bile o ücreti ödeyeceksiniz.
İçlerindeki batarya küçük olur. 1 hafta sürmezseniz aküyü bitirir. bunun için cihazlarda uyku modu diye bir fonksiyonda var. Araç çalışmadığı zaman sadece sizin belirlediğiniz süre veri gönderir. Örn saatte 1 veya 10,12 saatte 1 olacak şekilde.
Çinden alacağınız büyük bataryalı durdurmalı bir cihaz size maksimum 200 tl'ye mal olur. içine Türk Telekom ( Bimcell, pttcell, pocell,kızcell, lancell vb ... ) harici bir hat takmanızı şiddetle tavsiye ederim. Gsm operatörü ne kadar iyi ise sizin içinde veri aktarımı o kadar iyi olur.
İster sms, ister uygulama, ister web üzerinden takip edeceğiniz sistemler mevcut. 1 yıl ücretsiz. sonraki yıllar için maksimum 8 dolar. Ama en kral siteden izlemek istiyorum derseniz 15 euro
http://www.gps-server.net/ genelde bütün takip sistemleri bu server'i kullanır sadece bi arayüz atarlar olup biter. Artık hemen hemen hepsinde TÜRKÇE dil seçeneği mevcut
Genel olarak çinde bulunan takip sistemi özellikleri ;
Arayarak konum alma, uygulama üzerinden takip, yol geçmişi, çalışır halde iken veri gönderim süresi, kontak kapalı ver gönderim süresi, titresim alarmı, güvenli bölge çiti, sökme uyarısı ( akü sökülünce de geçerli ) hız sınırı aşıldı uyarısı gibi...
Bunlara opsiyon olarak eklenebilen özelliler ise şu şekilde ;
Uzaktan durdurma,
Acil durum butonu ,
Araç içi dinleme özelliği,
Kamera ile anlık fotoğraf alma,
motor sıcaklığı, su sıcaklığı,
Kapı açık kapalı sensörleri ..