arkadaşlar merhaba uzun süredir düşünüyorum da denemeden sorayım dedim. vitesli motorda yarı debriyaj veya tam farketmez son vitesten sonra bi daha vites büyütmeye çalışırsak ne olur?
arkadaşlar merhaba uzun süredir düşünüyorum da denemeden sorayım dedim. vitesli motorda yarı debriyaj veya tam farketmez son vitesten sonra bi daha vites büyütmeye çalışırsak ne olur?
80 Günde devri alem , yaparsın hepsi bu.
Murpi kanunlari buna ne'der orasini bilmem.
Hiç birşey olmaz. Son viteste kalır.
Debriyaja basmadan arttırmaya çalışsan bile boşa ittirirsin bir şey olmaz, deneseydin ya kardeş bunun için konu mu açılır.
kesin demi sonra dişliler elimde kalmasın?
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:33 ----------
debriyaja basmış olarak kabul görür dedim de neyse bastım say kardeşim
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:34 ----------
hacı mörfiye göre motor altından uçar patlar gider :D
Pekala , içeride vites buldurucu / sekromeç'e hilallere topa gereksiz baskı uygularsin , yarim debriyaj basli basina mekanik aksama surtunme olusturur , her ne şehir efsanesi duydu isen tatbik etme.
Cub motor ve dusuk cc bazi modellerdeki döner sanziman ise söz konusu olan , 4-5 ten 1 . vitese ani dusmek , sanzimanin .... mak demektir.
vites var vites var mesela şu şekilde bir sistem var 1 alt boş üst 2.3.4.5 üst hiç bir cacık olmaz sistem döngüsü yok. diğer bir vites şekili
1.2.3.4.5.boş.1.2.3.4.5 sürekli bir döngü içinde hep alt mantık yürüt şimdi.
aşina olduğum bilgiler ama pratikte ne olur kestiremiyorum. iyisi mi ben alacağım motorun şanzımanını biraz daha iyi tanıyayım ve son vitese dikkat edeyim teşşekkürler cevaplar için
Yarı otomatiklerin çoğunda boşa geçer, bir daha basarsan 1. vitese geçer motor çıkabildiği kadar yüksek devirde arka tekeri kaydıra kaydıra yavaşlamaya başlar. Başıma gelmiştir. Benim motorda debriyaj vardı, debriyajı sıkmama rağmen kavrama kesilmedi. Virajda falan yaparsan düşmen garanti.
Defalarca 6.vitesteyken 5.viteste sanıp yükseltmeye çalıştığım oldu. Vites kolu sert oluyor, yukarı hareket etmiyor
son viteste iken vites kolu bir daha yukarı çıkmıyor,
o yüzden hiçbir şey olmaz.
Cub larda 4 ten bosa gecen sanziman var 1234N 1 zaten sanzimanin sema vardir yoksa kitapcikta vardir
Olmayan şeyi yapsan ne olacak. Vites dişlisi yok baska.
Ama şunu ben çok merak ediyorum,5. viteste giderken motor çekmiyor diyelim,hemen 1'e atsak daha güzel çekiş olur mu dener misin ?
Mümkünse yoğun trafikte yap ama
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)