İlk Motosikletim Olacak, Kafam Karışık, Tavsiyelerinize İhtiyacım Var
Reklamlar
-
Merhaba sevgili motosiklet.net üyeleri,
Öncelikle kusura bakmayın. Bu konuyu sanırım buraya açmam gerekiyordu, ancak yanlışlıkla şuraya açmışım. (http://www.motosiklet.net/forum/alma...ml#post3998380) Silemedim de... Gereksiz kalabalık için tekrar kusura bakmayın.
Özellikleri tarif ederek başlayayım:
- Boy 1.90, kilo 95. Kilo verilir de, en başında boydan ötürü o seleye rahat oturmak lazım.
- A2 ehliyetini 5 yıl önce almıştım ama o günden bugüne kadar sürekli olarak motosiklet kullandığım söylenemez. Kısacası pratik hiç yok.
- İlk motosikletim olacak.
- Düşe kalka alışacağım için, ucuz fakat sıfır bir motosiklet istiyorum. Temiz, yılı ve kilometresi fazla geçmemiş bir ikinci el de olur. Yarın öbür gün satarken, cebimizde 3-5 bir şeyler kalsın.
- Şu an için maksimum maliyetim 4000 TL. Duruma göre, az daha zorlayabilirim.
- En fazla 250cc düşünüyorum ki; hem bu alışma sürecinde idaresi kolay olsun, hem de muhtemelen ilgili maliyete daha fazlasını bulamam.
- Hız yapma derdim yok. Şehir içerisinde beni getirip götürsün, alıştırsın, o yeterli.
Aklımda Mondial MR 150 Vulture almak vardı. Okuduğum yorumlarda, teknik özellikler kısmında herhangi bir sorununa rastlamadım. Özellikle güç konusunda bazı muadillerini bile açık ara solladığı söylenmekte. Fakat benim gibi boya ve kiloya sahip bir sürücüyü taşır mı, işte onu bilemedim. Sele kısmının rahatsız olduğu ve kambur durulmak zorunda olduğu söyleniyor.
Öte yandan; Honda CBF 150 veya Yamaha YBR 125'in ikinci elleri, ilk motosiklet macerası için uygun mudur? Bunu da bilmek isterim.
Bunlar da bir yana, bütün tavsiyelerinize ve alternatif önerilerinize ihtiyacım var ve bunlar benim için çok önemli. Allah'ın izniyle şu kafa karışıklığımı bi' giderelim.
Saygı ve sevgi dileklerimle.
Reklamlar
-
İlk motosiklet macerası için CBF 150 ve YBR 125 ziyadesiyle uygundur. Temiz birşey bulabilirseniz mutlaka alın.
-
Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
agris adlı üyeden alıntı
İlk motosiklet macerası için CBF 150 ve YBR 125 ziyadesiyle uygundur. Temiz birşey bulabilirseniz mutlaka alın.
-
2 aydan uzun süredir ybr 125 kullanıyorum. (ilk motorum)
Daha önceleri pratik bilgim vardı fakat kendimi bildiğim için, 125'lik almaya karar vermiştim. Bu arada motoru 6200 TL'ye sıfır aldım.
Şuan için 'keşke sıfır motor almasaydım' diyorum. Bütçemi zorlayarak aldım çünkü. Paran çok yoksa sıfır diye diretmeye gerek yok, diye düşünüyorum. İkinci el almanı tavsiye ederim.
İkinci olarak ekipmansız asla binme. Kışlık mont almama rağmen yaz sıcağın hiç üşenmedim giydim. Mont ve kask için paraya kıy. Bütçeni zorla ve sağlam kask ve mont almaya bak.
Bu arada yakın çevremde 1.85 boylarında senden kilolu bir ağabeyim var. Onun da ybr 125'i var ve sürüşte sıkıntı yaşamıyor.
cbf 150 de düşünebilirsin.
-
Arkadaşım ben de daha yeni motor aldım (bajaj discover 150f sıfır 9 taksit 4700 tl'ye). Niyetim senin gibi ikinci el olarak 3500-4000 aralığında motor almaktı fakat ne yazık ki temiz bir şey bulamadım, bulduklarım da model yılı olarak düşüktü. Bulabilirsen tabi ki cbf, ybr gibi motorlar alabilirsin. Bulamazsan benim motorun 125'lik olanı var senin bütçen civarında, onu da düşünebilirsin. Benim motor 530 km'de rodajda daha ve yakında ilk bakıma gidecek fakat ilk depo ile 380 km yol yaptım ve tekrar doldurduğumda 38 tl'lik benzin aldı yani ekonomik gibi. Şimdilik bir memnuniyetsizlik yaşamadım. Servis konusunda da galiba antalya tayfun motor konusunda olumlu şeyler duyduğum için şanslıyım galiba. Aksesuar konusunda da ilgi ve fiyat olarak da çok iyiler. Kısacası tavsiye ederim.
-
cbe 125 cb125 cbf 150 hangisi hoşuna giderse alınacak motorlar.
-
Honda cbf hem boy kilo oranınıza göre hemd e fiyat ve ilk motor olarak uygundur.2. eline bakılabilir nadir motorlardandır.
-
Hero yada bajaj bakin derim.
-
Tinto adlı üyeden alıntı
2 aydan uzun süredir ybr 125 kullanıyorum. (ilk motorum)
Daha önceleri pratik bilgim vardı fakat kendimi bildiğim için, 125'lik almaya karar vermiştim. Bu arada motoru 6200 TL'ye sıfır aldım.
Şuan için 'keşke sıfır motor almasaydım' diyorum. Bütçemi zorlayarak aldım çünkü. Paran çok yoksa sıfır diye diretmeye gerek yok, diye düşünüyorum. İkinci el almanı tavsiye ederim.
İkinci olarak ekipmansız asla binme. Kışlık mont almama rağmen yaz sıcağın hiç üşenmedim giydim. Mont ve kask için paraya kıy. Bütçeni zorla ve sağlam kask ve mont almaya bak.
Bu arada yakın çevremde 1.85 boylarında senden kilolu bir ağabeyim var. Onun da ybr 125'i var ve sürüşte sıkıntı yaşamıyor.
cbf 150 de düşünebilirsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------
Norton772 adlı üyeden alıntı
Arkadaşım ben de daha yeni motor aldım (bajaj discover 150f sıfır 9 taksit 4700 tl'ye). Niyetim senin gibi ikinci el olarak 3500-4000 aralığında motor almaktı fakat ne yazık ki temiz bir şey bulamadım, bulduklarım da model yılı olarak düşüktü. Bulabilirsen tabi ki cbf, ybr gibi motorlar alabilirsin. Bulamazsan benim motorun 125'lik olanı var senin bütçen civarında, onu da düşünebilirsin. Benim motor 530 km'de rodajda daha ve yakında ilk bakıma gidecek fakat ilk depo ile 380 km yol yaptım ve tekrar doldurduğumda 38 tl'lik benzin aldı yani ekonomik gibi. Şimdilik bir memnuniyetsizlik yaşamadım. Servis konusunda da galiba antalya tayfun motor konusunda olumlu şeyler duyduğum için şanslıyım galiba. Aksesuar konusunda da ilgi ve fiyat olarak da çok iyiler. Kısacası tavsiye ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------
serhat207 adlı üyeden alıntı
cbe 125 cb125 cbf 150 hangisi hoşuna giderse alınacak motorlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:26 ----------
Keoma adlı üyeden alıntı
Honda cbf hem boy kilo oranınıza göre hemd e fiyat ve ilk motor olarak uygundur.2. eline bakılabilir nadir motorlardandır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------
Hubalahubhub adlı üyeden alıntı
Hero yada bajaj bakin derim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:38 ----------
Sevgili üyeler,
Şu ana kadar verdiğiniz tüm değerli tavsiyeler için çok teşekkür ediyorum. Bütün bahsettiğim özellikler ışığında bunları da toparlarsak, ikinci el bir Honda CBF 150 üzerinde durmak daha iyi olacak gibi geldi bana. Peki, ikinci el CBF 150'de en fazla hangi yıla ve kilometreye kadar aramalarımı filtrelendirmem daha mantıklı olacaktır? Beni aydınlatabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.
-
Efendim yeniden merhabalar,
Öncelikle herkesin geçmiş Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Konuyu tekrardan güncelleyelim.
Bir önceki mesajlarda vermiş olduğunuz tavsiyeler ışığında; son sorduğum soru ile alakalı, görüşlerinizi tekrar beklerim. Ek olarak; bu aralar vitesli bir motosikletten çok scootera da kafam kaymakta. Honda PCX 125 ve Yamaha NMAX 125 için özellikle...
Ne yapalım ne edelim? Sevgiler, saygılar.
-
Arkadaşlar güzel tavsiyeler vermişler. Sende 150 mr düşünmüşsün. Benim tavsiyem mondial 150kt(2013 üzeri balansörlü) düşünmen. Motor 150mr a göre teknik olarak düşük. Ama gaddarlık konusunda kendini kanıtlamış bir makine. Selesi piyasadaki en geniş selelerden birisi.
Tavsiye edilen motorların hepsini kullanabilirsin ama en iyisi üstüne binip kendin denemen.
-
Ben ilk motorumu alalı neredeyse 1 ay oldu RR DD250E-9 aldım çinli olsada memnunum ama sen genede CBF ve YBR den şaşma derim sürüş için demiyorum ben sürüyosam sende sürersin ama sıkıntı çok zor çıkartır ben 1 ayda belkide 5-6 kere ustaya gitmişimdir
'Saygı göster, saygı gör.'
-
Mersin İl Temsilcisi
Su anda boy kilodan ziyade, motorculugu ogrenene kadar az arıza yapan ve düştükçe masrafi düşük olan bir motor onerebilirim.
Kuba150 cobra gibi, 2500 tl civarı, yapılı, bir sinyali 15-20 tl... Cbf 150 yan grenaji sinyali bir Küba eder....
Nacizane...
-
Karsh adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar güzel tavsiyeler vermişler. Sende 150 mr düşünmüşsün. Benim tavsiyem mondial 150kt(2013 üzeri balansörlü) düşünmen. Motor 150mr a göre teknik olarak düşük. Ama gaddarlık konusunda kendini kanıtlamış bir makine. Selesi piyasadaki en geniş selelerden birisi.
Tavsiye edilen motorların hepsini kullanabilirsin ama en iyisi üstüne binip kendin denemen.
KIDI adlı üyeden alıntı
Ben ilk motorumu alalı neredeyse 1 ay oldu RR DD250E-9 aldım çinli olsada memnunum ama sen genede CBF ve YBR den şaşma derim sürüş için demiyorum ben sürüyosam sende sürersin ama sıkıntı çok zor çıkartır ben 1 ayda belkide 5-6 kere ustaya gitmişimdir
yürekçe adlı üyeden alıntı
Su anda boy kilodan ziyade, motorculugu ogrenene kadar az arıza yapan ve düştükçe masrafi düşük olan bir motor onerebilirim.
Kuba150 cobra gibi, 2500 tl civarı, yapılı, bir sinyali 15-20 tl... Cbf 150 yan grenaji sinyali bir Küba eder....
Nacizane...
ucan_at adlı üyeden alıntı
ybr ya da cbf al hocam butcen varsa bu dier modellerin hepsi yuksek devirlerde titreşim yaratır bizzat gittim her motoru tek tek denedim ybr cbf candır başlangıc zaten amatörüz kasmaya gerek yok en iyisi bildiin japon =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:36 ----------
Sevgili üyeler,
Kafa karışıklığıma gösterdiğiniz ilgiden ötürü çok teşekkür ediyorum. Her geçen gün, siz dahil çevremdeki başka motosiklet tecrübelilerinden de özelliklerim ve taleplerim doğrultusunda yeni yorumlar gelmeye devam ediyor. Bütün bu yorumları bir potada dikkatlice eritmem gerektiğine inanıyorum, dolayısıyla hala herhangi bir marka veya modele karar verebilmiş değilim.
Kendimi tarif kısmında eklemem gereken bir şey olduğuna karar verdim. Ben ilk başlarda ''büyük hacimli bir motosikleti idare edemem, o yüzden 250 cc'nin üzerine çıkmamalıyım'' falan diyorum ama hedefim ve hayalim, ''enduro (cross olmayanı)'' motosikletler kullanmak. Şu sıralarda da bir motosiklet eğitimine gidiyorum ve duruş-kalkış kısmını yeni atladım. (Orada çalışmakta olduğum motosiklet, Yamaha Keeway 125) Elbetteki beni oradan da yönlendireceklerdir ama acaba bütçeyi biraz daha zorlayıp, bir enduro ile bu maceraya başlamak daha mı mantıklı olacaktır? Ona alışırsam, diğer küçük hacimli motosikletleri de daha iyi idare edebileceğimi düşünüyorum.
Örnek vermem gerekirse: Mondial RX3i Evo, bu başlangıç için uygun mudur?
http://www.mondialmotor.com.tr/model.../yeni-rx3i-evo
Sevgi ve saygı dileklerimle.
-
HAYIRDIR İŞ GÖRÜŞMESİNDEMİYİZ BU NE RESMİYET BEA
Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..
-
dovahhkin adlı üyeden alıntı
HAYIRDIR İŞ GÖRÜŞMESİNDEMİYİZ BU NE RESMİYET BEA
-
ilk başlayan için ybr cbf 150 veya honda titan olabilir ben 14 ay kullanmıştım 26 binde satmıştım çinliyle uğraşmaktansa bunlardan biri seni trafiğe alıştırır ve mutlu olursun tabi almadan önce iyi bir ustaya göstermek şart
-
ilker_41 adlı üyeden alıntı
ilk başlayan için ybr cbf 150 veya honda titan olabilir ben 14 ay kullanmıştım 26 binde satmıştım çinliyle uğraşmaktansa bunlardan biri seni trafiğe alıştırır ve mutlu olursun tabi almadan önce iyi bir ustaya göstermek şart
-
öncelikle söylediğiniz motorlar gayet güzel sadece cbf ve ybr yi deneme fırsatım oldu ikisi de gayet kullanışlı motorlar fakat 150 cc oluşundan dolayı çeviklik konusunda cbf in daha iyi olduğunu düşünüyorum yaklaşık 2 senedir motor kullanıcısıyım size tavsiye edebileceğim diğer bir husus bence kaliteli bir marka alın diğerleri kötüdür sorun çıkartır demiyorum fakat hem sonrasında elinizden çıkarırken hemde kullanırken size hiç sorun çıkartmaz yağını suyunu koyar gönül rahatlığıyla binersiniz her marşa bastığınızda acaba çalışacak mı derdiniz olmaz kronik sorunlarla uğraşmazsınız elden çıkartırken ölüsü bile para eder
diğer bir husussa motorun aldıktan sonrasında alacağınız ekipmanlar içinde bir miktar para ayırmanızdır sadece kaskla biten bir şey değil malum önümüz kış iyi bir kıyafet size hem düşmelere hemde soğuğa karşı korur ne kadar deri ceketim var şişme montum var deseniz de size bir motorcu kıyafeti kadar korumaz ekipmanlarınızı alırken de mümkün olduğu kadar araştırın yurt dışı alışveriş sitelerine falan bakın arada uçurumlar olduğunu sizde görürsünüz
-
H_H_A adlı üyeden alıntı
öncelikle söylediğiniz motorlar gayet güzel sadece cbf ve ybr yi deneme fırsatım oldu ikisi de gayet kullanışlı motorlar fakat 150 cc oluşundan dolayı çeviklik konusunda cbf in daha iyi olduğunu düşünüyorum yaklaşık 2 senedir motor kullanıcısıyım size tavsiye edebileceğim diğer bir husus bence kaliteli bir marka alın diğerleri kötüdür sorun çıkartır demiyorum fakat hem sonrasında elinizden çıkarırken hemde kullanırken size hiç sorun çıkartmaz yağını suyunu koyar gönül rahatlığıyla binersiniz her marşa bastığınızda acaba çalışacak mı derdiniz olmaz kronik sorunlarla uğraşmazsınız elden çıkartırken ölüsü bile para eder
diğer bir husussa motorun aldıktan sonrasında alacağınız ekipmanlar içinde bir miktar para ayırmanızdır sadece kaskla biten bir şey değil malum önümüz kış iyi bir kıyafet size hem düşmelere hemde soğuğa karşı korur ne kadar deri ceketim var şişme montum var deseniz de size bir motorcu kıyafeti kadar korumaz ekipmanlarınızı alırken de mümkün olduğu kadar araştırın yurt dışı alışveriş sitelerine falan bakın arada uçurumlar olduğunu sizde görürsünüz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)