İnanın bu deyime çok kıl oluyorum: "Ciğerli Motor"
Ciğerli motor ne demek, ciğersiz motor ne oluyor?
"Ciğerli motor" derken, "Benim motorum hiç sigara kullanmadı, ciğerleri sağlamdır" mı demek istiyor?
Lütfen yardım.
İnanın bu deyime çok kıl oluyorum: "Ciğerli Motor"
Ciğerli motor ne demek, ciğersiz motor ne oluyor?
"Ciğerli motor" derken, "Benim motorum hiç sigara kullanmadı, ciğerleri sağlamdır" mı demek istiyor?
Lütfen yardım.
İçeceğin suda köpek öldürme. Çerkez Atasözü.
Anlatılmak istenen motorun tıkır tıkır çalışıp aynı model olan motorları tokatladıgı anlamına gelır
Kompresyonu iyi , piston/silindir durumu aşınması az sıhhatli çalışan, rodaj evresini taam etmiş ,gücü kuweti yerinde makinaların bir nevii karekterize edilmesi adına....
Not ; Forumun arama kısmını sık sık kullanmanızı salık veririm, benzer şeylere rastlarsınız , yoksa kırmızı ceketliler uff yapabilirler.
Bu espiri çok tutar seneye de yaparız.
Ben bu imadan motosikletin içine mıctım bir motoru sağlam kaldı lafını çıkarıyorum
Anlatılmak istenen bu
Motorun üzerinde hiç sigara içilmedi demektir
Motorun menseinin ciğeristan olduğunu bu sebepten de ciğerli denilerek belirtildiğini sanıyordum =))hayaller yalan oldu yine
İhtiyar delikanlı tabirinin, modeli düşük motorlu araçlara uyarlanmış halidir.20 senelik olduğuna bakmayın, çok ciğerli motordur. Basdımı uzar tıkır tıkır çalışır veyahut anahtar değmedi efendim.
Ciğer değil cigerrr olacak.Apaçi gençliğin eski ss'ler için kullandığı cümledir.Çoğunlukla:sahibinden satılık cigerii sağlam yer uçağı diye söylenir ama hepsi perttir.
sürekli olarak ağaçların bol olduğu, derin vadilere akan göllerin kenarlarında park edilmiş. hava filtresi sürekli değişmiş, en kaliteli benzin konmuş ve yanında hiç duman tütmemiştir.
Şimdi arkadaşlar devir değişti.
Artık portör muayenesi istiyoruz motor alırken
Filmini çektiriyoruz, kaçak yakıt kullanmışmı, ciğerlerin, silindirlerin durumu nasıl bakıyoruz..
Mesela benim motorun portör muayenesine göre ciğeri 5 etmezmiş..
Motor ciğerli beyler...
Aslında faydalı bir ifade şeklidir. Şöyle ki, söylendiğini duyduğunuz anda oradan ve o motordan uzaklşmanız gerektiğini anlarsınız.
Çerkez Biker, ben de bugün bu konuda başlık açtım. Bilsem, açmazdım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)