Yaparken pek sıkıntılı gibi gelmemişti ama videoları izleyince pek de güvenli görünmüyor.
https://youtu.be/TCP27NsUKcc
Yaparken pek sıkıntılı gibi gelmemişti ama videoları izleyince pek de güvenli görünmüyor.
https://youtu.be/TCP27NsUKcc
Zafer abi senin tecrüben yanında benimkinin lafı olmaz ama sanki sollamaya biraz daha erken başlaman lazım gibi geldi bana
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
Sollama zaten hatalı da, şu şerit çizgisinin durumu nedir aga?
Viraja 50 metre kalmış hala kesik çizgi devam ediyor. Farkında olmasak da şerit çizgilerinin sürücülerin hata payına etkisi(olumlu/olumsuz) oldukça yüksek. Oradaki kesik çizgiler sürücüyü cesaretlendirip sollamaya çıkmasına sebep olabilir. Karşıdan da bir araç geliyor olsa sonuç hüsran.
Sana tecrubeli diyorlar ya,o zaman tecrubesizleri dusunmek dahi isyemiyorum.
Sonunu göremediğin yolda basmayacaksın demişler. Demişler mi gerçi bilmiyorum ama bence öyle.
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
Kim ne kadar tecrübeli ve yetenekli olursa olsun, ne kadar eğitim alırsa alsın hata yapabilir. Sadece motosiklet değil her konuda bu geçerlidir.
Önemli olan hatanın farkına varabilmek (unutmayın, sadece kendisi halihazırda belli bir yetkinlik ve zekada olan insan kendi hatasını görebilir, bkz: Dunning-Kruger etkisi) hatayı kabullenmek ve bir daha tekrar etmemek için çaba harcamaktır. Zaferce, bunun da ötesine geçmiş, belki birinin daha hata bile yapmadan gelecekte yapabileceği olası bir hatasının farkına varmasını sağlayabilir düşüncesiyle açıkça herkesle paylaşmış.
Buna rağmen laf sokma arayışında olanlar var, neden böyle yorumlar yapıyorsunuz cidden psikoloji disiplininin ilgi alanına giren bir durum.
Sollama hatalı olsada bunun farkına varmak o hatayı kapatıcı bir davranış. Arkanızda bekleyenleri üzmemek ve motosiklete daha cok binebilmek için canınızı tehlikeye atmayınız
hit almak için her şeye de başlık açılmaz ki.... her zaman olabilecek basit bi trafik ihlali.
hatalı sollama yapıldığı apaçık,videonun sonuna doğru aynı şekildeki virajda aniden karşıdan beyaz bir araç çıkıyor,o aracın siz videonun sollama yaparken karşınıza çıktığını bir düşünün,sonuç facia,,ama hatanızı anlamanız erdemliktir
Yalnız bence büyük görüntüye bakınca durum olduğundan daha vahimmiş gibi görünüyor.
Arkadakinin görüşüne göre daha sollamayı bitimeden görüş bitmiş gibi görünüyor
ama alttaki pencerede-öndekinin kamerasından izleyince görüş çok uzak olmasa da arkadakinin kamerasındaki kadar vahim bir durum yok
Benim için farketmez motor kullanırken gözümün kestiği yerlerde her daim çıkarım sollamaya
bu gibi durumlarda fazla açılmadan sıfıra yakın sollama yaparım gayet normeeeel.
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
fotoda görüldüğü üzere pek bir mesafe görülemiyor ve araç geliyor olsaydı kesinlikle kaza yapardı. hayatınıza mâl olacak hatalar yapmayın lütfen.
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
Yol çizgisi sollama yasağını işaret etmeden önce sollamaya başlamışsınız, ancak yasak bölgede sollama tamamlanmış. Öngörü gerektiren bir virajmış.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)