Dijitaş km saati kendi kendine sıfırlandı.!!!
Reklamlar
-
Dostlar,
Totalde km 27bin küsürlerde idi. Trip te 290km falandı. Saat ve benzin göstergesi doğru çalışıyordu. Sabah saat 8de çalıştırdığımda bi baktım ki km ler sıfır, Saat 02:35 benzini doğru gösteriyordu.
Anlamadığım şu, total km nasıl sıfırlanır yahu. Bir iki kere yıkama sonrasında motoru kapattığımda sabah çalıştırdığımda saat kapattığım saati gösterdi. Yıkamadan kaynaklı sanmıştım. Km lerde bi sorun olmamıştı çünkü . Ama bu sefer yıkama vs işlemi de olmadı. Ve km sıfırlandı. Şu an total km 12.4 :( Bunu düzeltme imkanı yok mu? Neden böyle bişey olmuş olabilir?
Dip not: Motosiklet; RKS-Titanic 150
Reklamlar
-
benim cr1 dede 1500 km kadar düşmüştü elektronik gösterge olduğu için bi çözüm bulamadık tekrar yükseltmek istediğimde elektronik olduğu için yükseltemeyiz dediler söktüm kendim baktım nasıl bişey diye hakketen olacak gibi değil. satarken söylemiştim ama içim rahattı yani
-
daha ne istiyorsun kardeş.Motorun sıfır işte
-
Bunların sanırım içinde bios pili benzeri bir pil var acaba o mu soruna neden oldu..? Varsayım tabii.
-
tinerci adlı üyeden alıntı
Bunların sanırım içinde bios pili benzeri bir pil var acaba o mu soruna neden oldu..? Varsayım tabii.
ben pil görememiştim söktüğümde sanırım beyni var kendi içerisinde
-
erensipahi adlı üyeden alıntı
ben pil görememiştim söktüğümde sanırım beyni var kendi içerisinde
O zaman flash disk benzeri bir hafızası var sanırım.
-
motor nedir söyleyin de almayalım
-
Ahhah Yeni bir gelişme; Türkiyedeki km saatlerinin maksimum 30 bin civarı olmasının nedenlerinden birisi de bu olabilir. Şaka tabiki.
Servisle görüşerek çözebilirlrmi öğrenmek gerekir aksi durumda km düşürücüleri bulup orata sizin istediğiniz bir değere ın değer yazmalarını sağlayabilirsiniz.
Muayeneye girmedi iseniz henüz kayıtlara giren herhangi bir kayıt olmadığı için mahkemeye verilerek bir hak talebide olmaz.
Satarken alıcıya durumu kendiliğinizden anlatırsınız inanan kabul edip alır inanmayan almaz.( Hatta şöyle düşünür Km düşürürken ayarı kaçırıp sıfırlamış şimdide kılıf uyduruyor diyebilirler).
Hayırlısı olsun dürüst olmak iyidir. mutlaka çözümü vardır.
-
snappy x adlı üyeden alıntı
motor nedir söyleyin de almayalım
Dostlar,
Totalde km 27bin küsürlerde idi. Trip te 290km falandı. Saat ve benzin göstergesi doğru çalışıyordu. Sabah saat 8de çalıştırdığımda bi baktım ki km ler sıfır, Saat 02:35 benzini doğru gösteriyordu.
Anlamadığım şu, total km nasıl sıfırlanır yahu. Bir iki kere yıkama sonrasında motoru kapattığımda sabah çalıştırdığımda saat kapattığım saati gösterdi. Yıkamadan kaynaklı sanmıştım. Km lerde bi sorun olmamıştı çünkü . Ama bu sefer yıkama vs işlemi de olmadı. Ve km sıfırlandı. Şu an total km 12.4 :( Bunu düzeltme imkanı yok mu? Neden böyle bişey olmuş olabilir?
Dip not: Motosiklet; RKS-Titanic 150
-
Normal araba kilometre saatlerinde kilometre bilgisi eeprom denilen minik hafıza birimlerine yazılım. Bu birimlerin boyutları flash belleklere oranla çok ufaktır. Her ne olmuşsa bu eeprom silinmiş olmalı.
Nasıl geri yüklersin. Tam emin değilim ama bu işi yapsa yapsa oto beyin tamircileri yapar. Zira araçlarda km düşürme yaptıkları için bunda da benzer bir işlemle km geri yükleyebilirler. O işi bulunduğun ilde kim yapar diye sorarsan eğer işte orasını öğrenmen için sanayinin derinliklerine inmen lazım
-
Sinir bozucu bir durum. Telefonumu bile satarken, görülmeyen kılcal çiziği bile söyleyen biriyim. Bunu kabullenemiyorum. Düzeltilirse 28bin yazdırırım. Fazla olsun eksik olmasın. Bahar sonuna değişmeyi düşünüyordum, olacak işe bak ya.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------
erensipahi adlı üyeden alıntı
benim cr1 dede 1500 km kadar düşmüştü elektronik gösterge olduğu için bi çözüm bulamadık tekrar yükseltmek istediğimde elektronik olduğu için yükseltemeyiz dediler söktüm kendim baktım nasıl bişey diye hakketen olacak gibi değil. satarken söylemiştim ama içim rahattı yani
Konu açmadan önce bütün forumu taradım.senin konuyuda gördüm. 3500lerden 1700 lere düşmüştü. O daha da ilginç bişe. Bu hadi belli, sıfırlanmış işte herşeyi. Senin ki ilginç.
Servis işi boş. Motosiklet güzel ama firması ve servisleri berbat.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:07 ----------
erkanzdemir adlı üyeden alıntı
Ahhah Yeni bir gelişme; Türkiyedeki km saatlerinin maksimum 30 bin civarı olmasının nedenlerinden birisi de bu olabilir. Şaka tabiki.
Servisle görüşerek çözebilirlrmi öğrenmek gerekir aksi durumda km düşürücüleri bulup orata sizin istediğiniz bir değere ın değer yazmalarını sağlayabilirsiniz.
Muayeneye girmedi iseniz henüz kayıtlara giren herhangi bir kayıt olmadığı için mahkemeye verilerek bir hak talebide olmaz.
Satarken alıcıya durumu kendiliğinizden anlatırsınız inanan kabul edip alır inanmayan almaz.( Hatta şöyle düşünür Km düşürürken ayarı kaçırıp sıfırlamış şimdide kılıf uyduruyor diyebilirler).
Hayırlısı olsun dürüst olmak iyidir. mutlaka çözümü vardır.
İyi niyetiniz için teşekkür ederim. Muayeneye yirmi gün önce girdim. (2013 model, 2013 temmuz trafik çıkışlı) bunun çözüm için nasıl bi yararı olur ?
-
2005 model bmw f650gs benimde kilometre sayacı kendi kendine sıfırlama sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim.teşekkürler.0535 771 06 71.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler