Snell testinden gecmis mi?
Buyuk ihtimal yok bilgi bulamadim ama soyle birsey buldum :
Biliyorsunuz ki ABD'de sürücüler için bir çok eyalette DOT standartı şart olarak aranırken, bazı eyaletler DOT'u yeterli bulmaz ve SNELL testini şart koşar. SNELL testi daha ağır bir test olmasına rağmen kask üreticilerinin bir çoğu 'gereksiz' bulmasının yanı sıra SHOEi - ARAi gibi bilindik markalar,sadece o bölgeye özel kask üretirler. Shoei'nin abd pazarındaki model isimleriyle ile diğer pazarlardaki isim farklılığın sebebi budur
Guvenilir bir bilgi degil bu:
1. Amerika'da hic bir eyalette SNELL zorunlu degil. Hatta bazi eyaletlerde kask bile zorunlu degil (Iowa mesela.)
2. Avrupa Sharp testi ile Amerikan DOT testi benzer. Ancak SNELL bunlarin ikisinden de onde. Mesela cene bolgesine gelen darbeyi Sharp ve DOT hic test etmezken SNELL ediyor.
3. Arai'nin tum full face kasklari SNELL testli, nerede satildigindan bagimsiz olarak. Zaten Arai'nin kendine ait ayri bir test proseduru de var. Shoei'yi bilemiyorum ama o da oyledir muhtemelen.
4. Schuberth disinda bildigim butun kalburustu markalarin SNELL testinden gecmis kasklari mevcut. Eger bir kask ureticisi SNELL testini 'gereksiz' buldugunu soyluyorsa isine gelmiyor demektir. Bu arada SNELL testli kask cok pahali olmak zorunda degil. HJC, Typhoon gibi markalarin $75'dan baslayan Snell testinden gecmis modelleri mevcut.
Merak ettigim ses konfor konusunda nasıl ?
Konfor iyi ic malzeme cok iyi dis dunya sesi cok.. sanirim hafifliginden kaynakli olabilir. Uzun yolda kulaklik kullanildiginda geriye hafifligin keyfi kaliyor.
Arkadaşlar selam. Ben de marushin rs2 999 kask alacağım galiba. Kafa çevrem 58,5 cm ve marushin dışında denediğim birkaç kaskını L bedeni kafama uydu. Marushin bulamadım. Sizlerin marushin kullanan arkadaşlar olarak, kafa ölçünüz ve kaskınızın ölçüsü nedir acaba?
O paraya o kosk olonor mo yoo oroi, shobort, boll alonor o poroyo yoooo.
Bende bell var
'Saygı göster, saygı gör.'
Kullanmaya devam ediyorsunuzdur. Nasıl kask? Kullandıkça tespit ettiğiniz farklılıklar , deneyimler var mı?
Amerika'da yok bu marka. Demek ki diğer markalarla rekabet edebilecek durumda değil. Halbuki pazar büyük.
Karbon fiber güvenlik değil, rahatlık için olan bir özellik. Henüz dünyaya açılamamış bir markanın üst düzey ürününü alacağıma, kendini ispatlamış bilinen bir markanın orta halli ürününü tercih ederim şahsen. İlle Arai Shoei olmak zorunda değil, HJC, Nolan mesela...
Kamyon testi diye bir test yok. Test tekrar edilebilir olur. İçinde kafa benzeri obje olur. Kask enerjiyi emerken içindeki köpük kısmın parçalanması gerekir. Parçalanmazsa kafaya olur olan. Balyoz testi, kamyon testi anlamsız saçmalıklar.
Snell testi endüstrinin en sıkı testidir. Bir tane bile kaskını sokmamış bu teste. Niye? Schubert de öyle.
HJC ve Nolan da orta seviye markalar. Ama HJC yıllardır Snell sertifikalı ve hesaplı kask üretiyor. Şimdi Amerika'nin en çok satan kaskı.
İsterseniz alın tabii ki. Hayırlı olsun. Kötü bir kaşık değildir mutlaka. Ama diğer başlığa da yazdım. Anlamsız bir marka savunması var, takım tutar gibi taktığı kaskı savunuyor bazıları, doğru yanlış umrunda değil. Garip.
Kafa ölçüsü ve kaskın bedeni hakkında bilgi paylaşabilecek kimse yok mu arkadaşlar :|
Marushine verilen paraya yazık, vaktinde 888 modelini almıştım, artçım bile kullanmadı, kayışı koptu kaskın, iç süngrleri çıktı durduk yere, Bir arkadaşa uyup 999rs aldık yine bir geziden sonra sattım , Marka kasklara göre çok kalitesiz güvensiz, aerodinami zayıf.
Çok kötü değil orta bütçelerin kaskı, ama durumunuz varsa almayın. Bir Arai bir Shoei değil soyleyim. Hele marka kasklardan birini kullanmışsanız sakın marushin ucubesine dönüş yapmayın.
Valla arkadaşım 25 senedir motor tepesindeyim arai de kullandım shoei de kullandım. şu an marushi 999 kullanıyorum ve çok memnunum. bu kaskı süngeri çıktı diye nasıl kötülüyorsunuz anlamıyorum ben hiç öyle bir şey yaşamadım. herhalde takıp çıkarmada bir sorun var!
selam arkadaşlar, bende bu kask ile agv k5 arasında kaldım. benim için; şekil, ses ve hafiflik önemli... tabi korumasını söylememe gerek yok herhalde.
+1AGv K5.in kendinden güneş gözlüklü, marushin için güneş için vizör almamız lazım sanırım,
+2bu kaskın dış kabukları farklı mı ; bazı resimlerde çeneden sivri dururken, bazılarında oval duruyor.(?)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)