Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Marushin 999 RS2 Karbon Fiber Kask 1100 Gr - İnceleme

REKLAM ALANI
    tubejh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ankara- Tekirdağ( Çerkezköy)-Çanakkale- artık nere olursa :)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 700
    Alıntı Berkay* adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fakat şöyle de bir durum var. Marka olan çoğu ürün kaliteli oluyor. Marka olmayıp ucuz olan her ürün ise kaliteli olmuyor. Burada ucuz ürünlerden kaliteliyi bulmak önemli olan sanırım.

1250 ise kötü değilmiş. Sizin kaskınız galiba bu linkteki. Her şeyi iyi güzel de, güneş vizörüne ısınamıyorum ben.
    Evet resimdeki, güneş vizörü için bir şey diyemeyeceğim benim ilk kaskım daha 1 ay oldu alalı. Hayırlı olsun kaskınız.
    Hakını aramaktan korkmak erdemmidir ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    O fiyata alınabilecek en iyi kask bence.
    Hayırlı olsun...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Snell testinden gecmis mi?

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Buyuk ihtimal yok bilgi bulamadim ama soyle birsey buldum :

Biliyorsunuz ki ABD'de sürücüler için bir çok eyalette DOT standartı şart olarak aranırken, bazı eyaletler DOT'u yeterli bulmaz ve SNELL testini şart koşar. SNELL testi daha ağır bir test olmasına rağmen kask üreticilerinin bir çoğu 'gereksiz' bulmasının yanı sıra SHOEi - ARAi gibi bilindik markalar,sadece o bölgeye özel kask üretirler. Shoei'nin abd pazarındaki model isimleriyle ile diğer pazarlardaki isim farklılığın sebebi budur

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buyuk ihtimal yok bilgi bulamadim ama soyle birsey buldum :

Biliyorsunuz ki ABD'de sürücüler için bir çok eyalette DOT standartı şart olarak aranırken, bazı eyaletler DOT'u yeterli bulmaz ve SNELL testini şart koşar. SNELL testi daha ağır bir test olmasına rağmen kask üreticilerinin bir çoğu 'gereksiz' bulmasının yanı sıra SHOEi - ARAi gibi bilindik markalar,sadece o bölgeye özel kask üretirler. Shoei'nin abd pazarındaki model isimleriyle ile diğer pazarlardaki isim farklılığın sebebi budur
    Guvenilir bir bilgi degil bu:

1. Amerika'da hic bir eyalette SNELL zorunlu degil. Hatta bazi eyaletlerde kask bile zorunlu degil (Iowa mesela.)

2. Avrupa Sharp testi ile Amerikan DOT testi benzer. Ancak SNELL bunlarin ikisinden de onde. Mesela cene bolgesine gelen darbeyi Sharp ve DOT hic test etmezken SNELL ediyor.

3. Arai'nin tum full face kasklari SNELL testli, nerede satildigindan bagimsiz olarak. Zaten Arai'nin kendine ait ayri bir test proseduru de var. Shoei'yi bilemiyorum ama o da oyledir muhtemelen.

4. Schuberth disinda bildigim butun kalburustu markalarin SNELL testinden gecmis kasklari mevcut. Eger bir kask ureticisi SNELL testini 'gereksiz' buldugunu soyluyorsa isine gelmiyor demektir. Bu arada SNELL testli kask cok pahali olmak zorunda degil. HJC, Typhoon gibi markalarin $75'dan baslayan Snell testinden gecmis modelleri mevcut.

muhammetcon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-09 (2018)
    Merak ettigim ses konfor konusunda nasıl ?

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Konfor iyi ic malzeme cok iyi dis dunya sesi cok.. sanirim hafifliginden kaynakli olabilir. Uzun yolda kulaklik kullanildiginda geriye hafifligin keyfi kaliyor.

Arkadaşlar selam. Ben de marushin rs2 999 kask alacağım galiba. Kafa çevrem 58,5 cm ve marushin dışında denediğim birkaç kaskını L bedeni kafama uydu. Marushin bulamadım. Sizlerin marushin kullanan arkadaşlar olarak, kafa ölçünüz ve kaskınızın ölçüsü nedir acaba?

KIDI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    O paraya o kosk olonor mo yoo oroi, shobort, boll alonor o poroyo yoooo.
    Bende bell var
    'Saygı göster, saygı gör.'

Motosikleti
    PCX150 ve XMAX250
    Kullanmaya devam ediyorsunuzdur. Nasıl kask? Kullandıkça tespit ettiğiniz farklılıklar , deneyimler var mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Amerika'da yok bu marka. Demek ki diğer markalarla rekabet edebilecek durumda değil. Halbuki pazar büyük.

Karbon fiber güvenlik değil, rahatlık için olan bir özellik. Henüz dünyaya açılamamış bir markanın üst düzey ürününü alacağıma, kendini ispatlamış bilinen bir markanın orta halli ürününü tercih ederim şahsen. İlle Arai Shoei olmak zorunda değil, HJC, Nolan mesela...

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amerika'da yok bu marka. Demek ki diğer markalarla rekabet edebilecek durumda değil. Halbuki pazar büyük.

Karbon fiber güvenlik değil, rahatlık için olan bir özellik. Henüz dünyaya açılamamış bir markanın üst düzey ürününü alacağıma, kendini ispatlamış bilinen bir markanın orta halli ürününü tercih ederim şahsen. İlle Arai Shoei olmak zorunda değil, HJC, Nolan mesela...
    Dostum tekrar arai ve schubert ile karsilastirma testlerini ve kamyon testini de incelemeni oneririm..
    Açacaksın gazı, vereceksin coşkuyu ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum tekrar arai ve schubert ile karsilastirma testlerini ve kamyon testini de incelemeni oneririm..
    Kamyon testi diye bir test yok. Test tekrar edilebilir olur. İçinde kafa benzeri obje olur. Kask enerjiyi emerken içindeki köpük kısmın parçalanması gerekir. Parçalanmazsa kafaya olur olan. Balyoz testi, kamyon testi anlamsız saçmalıklar.

Snell testi endüstrinin en sıkı testidir. Bir tane bile kaskını sokmamış bu teste. Niye? Schubert de öyle.

HJC ve Nolan da orta seviye markalar. Ama HJC yıllardır Snell sertifikalı ve hesaplı kask üretiyor. Şimdi Amerika'nin en çok satan kaskı.

İsterseniz alın tabii ki. Hayırlı olsun. Kötü bir kaşık değildir mutlaka. Ama diğer başlığa da yazdım. Anlamsız bir marka savunması var, takım tutar gibi taktığı kaskı savunuyor bazıları, doğru yanlış umrunda değil. Garip.
    RAMİREZ ve gursus bunu beğendiler.

Kafa ölçüsü ve kaskın bedeni hakkında bilgi paylaşabilecek kimse yok mu arkadaşlar :|

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı adams adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kafa ölçüsü ve kaskın bedeni hakkında bilgi paylaşabilecek kimse yok mu arkadaşlar :|
    Forumda bol miktarda var.
    Arama butonunu kullanın.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Marushine verilen paraya yazık, vaktinde 888 modelini almıştım, artçım bile kullanmadı, kayışı koptu kaskın, iç süngrleri çıktı durduk yere, Bir arkadaşa uyup 999rs aldık yine bir geziden sonra sattım , Marka kasklara göre çok kalitesiz güvensiz, aerodinami zayıf.
    Çok kötü değil orta bütçelerin kaskı, ama durumunuz varsa almayın. Bir Arai bir Shoei değil soyleyim. Hele marka kasklardan birini kullanmışsanız sakın marushin ucubesine dönüş yapmayın.

Valla arkadaşım 25 senedir motor tepesindeyim arai de kullandım shoei de kullandım. şu an marushi 999 kullanıyorum ve çok memnunum. bu kaskı süngeri çıktı diye nasıl kötülüyorsunuz anlamıyorum ben hiç öyle bir şey yaşamadım. herhalde takıp çıkarmada bir sorun var!

D e m i r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    selam arkadaşlar, bende bu kask ile agv k5 arasında kaldım. benim için; şekil, ses ve hafiflik önemli... tabi korumasını söylememe gerek yok herhalde.

+1AGv K5.in kendinden güneş gözlüklü, marushin için güneş için vizör almamız lazım sanırım,

+2bu kaskın dış kabukları farklı mı ; bazı resimlerde çeneden sivri dururken, bazılarında oval duruyor.(?)

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)