bugün bi kurye abi uzun yolda başına gelen şanssızlıklardn bahsetti sizlerinde varsa hüsranla biten şimdilerde aklınıza gelip gülümsediğiniz bi anınız varsa lütfen paylaşın
bugün bi kurye abi uzun yolda başına gelen şanssızlıklardn bahsetti sizlerinde varsa hüsranla biten şimdilerde aklınıza gelip gülümsediğiniz bi anınız varsa lütfen paylaşın
2011'de Motosikletimi aldığım ilk hafta Bağdat Caddesin'de sabah saatleri sıralarında gezinirken, Feneryolu trafik ışıklarının olduğu noktada köpek saldırısına uğradım ve dengemin sarsılmasıyla köpekten de kurtulma çabalarım sırasında gaz kontrolümü kaybettim ve motosikletimin 2-3 defa kafa kaldırması, diğer yandan kaval kemiğimden yakalamış iri bir köpekle başetme mücadelesini düşmeden ve yara almadan atlatabilmiş olmam, oldukça kötü bir anıydı Köpeği yaya olarak yakaladığımda ise kuzu gibi, sırnaşık ve şımarıktı bu durumda üzerime alınmadım, garezi motosikleteymiş :D
Benzinin bitmesi ve benziliğe kadar uzun bir yürüyüş :(
Yaklaşık 10 gün kadar önce gece saat 1 de YBR ile Adana'dan Tekir'e gelirken son 12 km de arka lastiğin tüm havası indi 80 ile yokuşu çıkıyordum. Baya yalpaladıktan sonra kendimi sağa attım. Yolun kalanını deponun üstünde 20-30 km ile gitmek zorunda kaldım :(
90'l yıllarda 5.vites gazlamışken hava almak için kaskın camını sadece bir parmak araladım. Manisa yakınlarında bir yerde o aralıktan arının girip gözümün altına ince bir işçilik yapması.
Bir tek kaskın içinde delirdiğimi hatırlıyorum. Önce ne olduğunu anlayamadım. Bir taraftan bağırıp bir taraftan vitesleri indirerek motoru sağa çektim ve durdum. Kaskı çıkardığımda kucağıma düştü şerefsiz.
O günden sonra bir daha hava almak için kaskın camını aralamadım
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
2006 agustos sıcağı...ankara balgatta ilk motorum olan 350 jawa ile 4 yada 5. günümde yolda kaldım...
motor 91 model biraz hor kullanılmıştı... elektrik tesisatı karışmış çalışmıyordu...
ite ite iskitlere götürecektim... 3 km var...
beştepe civarında karşıdan gelen bir adam hep sen mi ona bineceksin, biraz da o san binsin dedi...
motorun deposu da dolu, orda benzini döküp motoru yakasım geldi...
zaten ufak tefek birşeyim... motor devrilse kaldıramıyorum... o halde ite ite iskitlere kadar götürdüm...
hala dün gibi hatırlarım...
Şubat ayında cinli scooter ı muayeneye götürmüştüm Bütün kontroller yapıldıktan sonra dışarıda dosyayı beklememi söylemişlerdi.Dışarı çıkıcam bastım marş akü bitesiye kadar çalışmadı,ayak marşı ile denedim yine çalışmadı muayene sorumlusu ile beraber iterek dışarı çıkardık Dışarıda dosya beklerken çalıştırmaya çalışıyodum dosya geldi elime aldım bastım bir kerede çalıştı Neyseki ertesi gün satışını verecektim yoksa tekmeliyecektim.
Geçen hafta pazar günü saat 6 civarı bulunduğum ilçeden başka bir ilçeye iftar çadırına gideyim dedim. ilçe girişinde motorun yalpa yaptığını anladım petrole çektim baktım. Arka lastiğe demir parçası girmiş. günlerden pazar saat 7 civarı heryer kapalı 5 tane dükkan gezdim en son 6. tamirciyi kapısını kilitlerken yakaladım. kurana gidecekmiş. onun hayırı varsa bunun da hayırı var diyerek yalvar yakar yaptırdım ertesi günü tamir için bütün alet edavatları motoruma koydum
denize giderken zincir koptu ne denezi gidebildim ne bişey berbattı
10 yıllık kuryelik hayatımda 300 bin km yapmisimdir. Belki daha fazladır. 7 si sıfır km. Olmak üzere toplam 10 farklı motosiklet kullandım. Ne bir kere benzin bitti, ne zincir yada kayış koptu. Ne de başka bir arıza. Hatta büyük çaplı bir kaza da yapmadim. 10 yilda 1 ciddi kazam var. Onda da motoru kaldırıp sürmüştüm.
Hatta servise gittiğimde 1000 tl masraf çıkarmışlardı.
Bundan başka aklıma gelen gece karanlığında bursa iznik in bir köyünden geçerken sis farlarinin sigorta yakmasi oldu. 2 dakikada yedek sigorta takip yola devam etmiştim. Çevre nin sessizligi ürkütücüyďü.
Aşırı tedbirli ve temkinli motorcuyum. En sicak yaz gününde bile Yağmurluk takımı cantamdadır. Köprü altlarina sığınan kuryelere bakarak geçer giderim
Sürüş dikkati ve çevresel etkenler konusunda pür dikkat kesilirim. Bu nedenle kaza korkum yoktur. Birde çok güvendiğim kıymetli bir dua bilirim. Yillardir unutmadan hergun okurum. İçim kafam rahat gezerim. Bana hep huzur verir.
Motor konusunda ise hic dandik cin mali motorlara binmedim. Ve asla guvenemem ve almam.
kurşunlu yolunda tam gaz, son devir giderken boğazıma çarpan eşek arısının verdiği acı ile sağa çektim kaskı çıkarıp aynadan boğazıma baktıgımda arının simsiyah iğnesini gördüm iğneyi elimle cıkarıp yola devam ettim kıpkırmızı olmustu üğnenin geldiği yer 4 gün devam etti şişlik ve kırmızılık allahtan vizör kapalıydı suratımdan korudum ve bugun Hürriyet semalarında zincirin bir anda atması (nasıl oldu hala şaşkınım zincir gergin çünkü.) şanzumanı dağıttığımı sanmam çünkü zincir demire deyip ses yapıyordu , arka tekere bakınca zincirin attıgını görüp rahatlamam var benzin bitme olayınıda bugun yasadım allahtan benzinlik yakındı kurtardık .
Sene 2011 ilk motorum seyhan 125i teslim alırken ustanın bir nasihatını ciddiye almıştım. Bana şöyle demişti; motorunu aksam garajina koyarken benzin muslugunu kapat. Tabi ustayı dinledim. Ertesi gün motorumu çalıştırdım gidiyorum pat diye stop etti. Eyvah benzin bitti dedim. En az 3 km motoru ittim ve tam benzincinin önüne geldim benzin muslugunu kapattığım aklıma geldi. Sonra bir daha unutmadım
Neyin ustasıymış o adam. Jeneratör ustası mı?
babaeskiden keşana yolculuğum vardı hava çok sisliydi yol çift yönlü xenon far takılıydı motorumda arıza yaptı 4 lülerle 50 km yol gitmek zorunda kaldım hayaboluda araba ampulu taktırdım tam yola çıktım bir jeep 3 tane tırı aynı anda sollamaya çıkmış siste beni görünce hızlandı yoldan dışarı attı tarla içinde düşmeden duraibldim :D
bende babaeskiliyim geçen gittim bende ne yapmşlar o yolları öyle heryer çukur ve çalışma bütün yollarında
mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım
bi çukura giriyon nereye gittiğini bilmiyosun :D
abi altyapı çalımasını bölge bölge değilde bütün sokakalarda aynı anda balatınca çok kötü olmuş
mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)