Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

motorlu bisiklet yardım

REKLAM ALANI
    rambomert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Minsk 125/ zealsun ms 150-7
    arkadaşlar skyhawk 66cc motor kiti aldım 2 ay kullandım sekman kırdı tüm gömlek değişecek dediler değiştik yağ az kattın diye kırmıştır dediler tamam bu seferde yağ tam gıramında kattım bu seferde düz yolda birden ses geldi motor durdu açtıkki pistonun yan tarafı komple çizilmiş derin bir çizik sekman sağlam gömlekte ufak bir çıkıntı vardı yegeledik oldu ama piston çok pahalı sade piston 80tl internette acaba şu mobilet pistonu bu motora uymazmı sanki aynı gibi mobilet pistonu 20-30 tl yardım lütfen

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    pistonunu çıkarıp al eline ve motosiklet parçası satan yerlere ne olduğunu söylemeden ,gerekirse bilmiyorum diyerek ara..ölçüp biçerek varsa sana piston ayarlayabilecek birilerini bulabilirsin..

Motosikleti
    acaba pistonun üzerindeki çizik çekişi etkilermi motoru zar zor çalıştırdım ama çekmiyor

Motosikleti
    pistonu etekleri silindire sürtünür zaten.segman kanallarının olduğu yerlerde derin yarıklar kırıklar yoksa piston üstündeki çizikler değil,silindirdeki çizikler etkiler..silindirin ne durumda?
    segmanları çıkar..silindirin içine koy..bakalım iki ucu arası kaç mm açık kalacak..eğer çok ise segman değiştirmen gerekebilir...

Motosikleti
    sekman değiştim ama pistonun üstünde derin bir çizik var gömlete çok az bir çizik elle hissedilmiyor bile adamlar piston ve göleğe 140 lira istiyor

Motosikleti
    onların işi o zaten..kiti ucuza verip yedek parçasından vurgun peşindeler..biraz kaliteli olsa satamazlar çünkü...

Motosikleti
    yani isteteyim mi yoksa mobilet pistonu uyarmı yada 50-60 tl ye mobilet silindirle pistonu alsam uyarmı yanlız mobilet silindirinde karbüratör deliği yok tornada açılırmı açılsa kaça mal olur çünkü orjinali çok dandik

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:47 ----------

mobilet piston boyutları kaç acaba biliyormusunuz motorlu bisikletin Silindir: Çap:47mm Piston:38mm

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:51 ----------

yardım edecek yokmu

utkan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    mobilet pistonu bence uyar aynı ölçüde alındıktan sonra neden uymasın ama uyma derken piston pimi filan perno oluyor sanırım oranında uyması lazım denemek lazım ama bi sıkıntı çıkarıcağını sanmıyorum

Motosikleti
    Yarın mobileçiye gidip bakacağım sonucu buraya yazarım

Motosikleti

arkadaşlar mobiletçiye gittim adamda fazla çeşit yoktu mobilet pistonu ile aynı ama pernosu küçükmüş herhalde öyle dedi gerisi tutuyor birşey yapılabilirmi acaba yada internet üzerinden alabileceğim bir site felan varmı akşama pistonun ölçülerinide koyucam şimdilik pernosunun resmini koyuyorum lütfen yardım edin arkadaşlar

Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    seninkinin pernosuna göre piston bak hangi şehirdesin bu arada parçacıları arayıp sor istiyorsan...

Motosikleti
    bizim bura küçük yer onun için internetten sipariş vermeyi düşünüyorum birde şu pernonun ölçülerini buraya yazarmısınız ben bu cetvelden birşey anlamadım acaba uzunluğu=3.7cm kalınlığıda 1cm mi bana pistonu alabileceğim bir site bulup buraya yazarmısınız

Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    Alıntı rambomert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bizim bura küçük yer onun için internetten sipariş vermeyi düşünüyorum birde şu pernonun ölçülerini buraya yazarmısınız ben bu cetvelden birşey anlamadım acaba uzunluğu=3.7cm kalınlığıda 1cm mi bana pistonu alabileceğim bir site bulup buraya yazarmısınız
    bu pernodan bende tam emin değilim siz en güzeli arayıp sorun http://www.motoperformans.com/ http://denizmotortr.com/k-mobIletve4...calari-91.html

Motosikleti
    acaba bana pernonun ölçülerinin ne olduğunu söylermisiniz bu adresleri arayacağımda

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------

ne olur yardım edin motordan anlamıyorum bu sitelere telefon açarsam nasıl izah etmem lazım söylermisiniz

Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    Alıntı rambomert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    acaba bana pernonun ölçülerinin ne olduğunu söylermisiniz bu adresleri arayacağımda
    dediğim gibi emin deilim siz uzunlugunu verin filan yada sorun hangi taraflarını ölçmem lazım diye onlar size anlatır ona göre ölçersiniz ama bence piston pernosu bu pistonun arasındaki boşluk warya biyel kolu giriyor orası biyel koluna rulman giriyor filan onun uzunlugu bu pistonun altından bakınca ortada boşluk warya pimin ortası burdan görülüyor takılınca oras işte piston pernosu biyel kolunun tuttuğu boşluk

Motosikleti
    acaba daha kalın rulman yokmudur neyese akşam pistonun resminide aynı perno gibi ölçüp resmni koycam siz bana net ölçüsünü yazın bende yarın ilk iş bu siteleri arıyım bunların haricinde bir siteyi aradım daha birşey söylemeden yok dediler yani net bir ölçü olursa iyi olur adamlar uğraşmak istemiyor

Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    Tahminim Piston Pernosu bu birde burayı ölçün

Motosikleti
    bu pistonun geniliği

bu uzunluğu

bu çizile yer

buda gömleğin üsten silindirini ölçtüm

buda alttan ölçtüm

buda gömleğin tam boyu

Dediğiniz yeri yarın ölçebilirsem koyarım ilgilendiğiniz için teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------

http://www.motoperformans.com/urun/piston-set-mobylette-airsal-47-cift-sekman-orjinal-ispanyol_694.aspx?CatId=140
    bunu buldum aynı gibi 47 yazıyor buda 48 acaba birşey olurmu

Motosikleti
    senin piston segman yalan olmuş kardeşim.. nereye vurduysa parça koparmış ve segmanları kilitlemiş..segmanlar yay gibi silindirin içine açılmadığı ve üstelik pistondan aşırı kompresör kaybı yaşadığın için değişimden başka çaren yok..tabi silindir de aynı durumda değilse..
    bu arada iç çap nasıl ölçülür bilmiyorsun..kumpasın diğer ağzını iç çapa sokmalı tam düzleme oturtmalı ve ölçüm yapmalısın...
    ilkerabi bunu beğendi.

Motosikleti
    tamam yarın ölçüp koyarım

http://www.motoperformans.com/urun/piston-set-mobylette-airsal-47-cift-sekman-orjinal-ispanyol_694.aspx?CatId=140
    sizce bu olurmu 47 yazıyor motorlu bikletinde 48

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)