Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Dnm shock: Scooteriniz için kaliteli arka amortisör

REKLAM ALANI
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Scooterinizdaki arka amortisörden memnun değilseniz ve kaliteli bir alternatif arıyorsanız DNM Shock'ın ürünlerine bir göz atmanızı tavsiye ediyorum: http://www.dnmshock.com . Tayvan menşeili bir firma ve güzel ürünleri var.

Yukardaki ürünü Kymco Agility 125 scooterimda kullanıyorum. Kaliteli bir amortisör. 360mmx70mm ölçülerinde. Rebound ayarı var. Eski amortisörle kıyasladığımda viraj çıkışları ve slalomlar artık çok daha kontrollü. Siz de scooterinizi benim gibi agresif kullanıyorsanız almanızı tavsiye ederim. Model adı MST-AR1. Fiyatı 150$. Ekstra yay fiyatları 15$. Yaylar kolaylıkla çıkartılıp takılabiliyor. Ürün Kymco Agility 125'e direkt olarak oturmadı. Alt vidalama noktası swingarma çarptığı için bağlantı noktasından 2-3mm törpülemem gerekti. Şuan sorunsuz çalışıyor.

Bu da HLP modeli. Fiyatı 280$. Rebound ve low-high speed compression ayarları var. 'Piggyback' denen, amortisör üzerindeki çıkıntılı kısımdan ötürü benim motora uymuyor. Uysa bunu alacaktım.

Çeşit çeşit modelleri var. Modellerin bağlantı uçlarını değiştirebiliyorlar. Örneğin beğendiğiniz bir amortisörün alt bağlantısı yuvarlaksa, ama size U bağlantılı olanı lazımsa, bu değişimi yapabiliyorlar.

Online satış yapmıyorlar. Email yoluyla siparişinizi söylüyorsunuz, size banka bilgilerinin olduğu bir pdf dosyası yolluyorlar. Parayı transfer ettikten sonra ürününüz kargolanıyor. Kargo için ben 30$ ödedim. Kargo EMS şirketiyle yola çıkıyor, buraya varınca PTT devralıyor.

Kendilerinden birşey alacaksanız isteklerinizi 'bastırarak' söyleyin ve tekrar edin. İletişimde olduğum kişinin (Lily Chi) ingilizcesi çok iyi değildi. İstediğim şeyi anlatabilmem bayağı uzun sürdü + buna rağmen isteğimden 1cm eksik esneme payına sahip amortisör yolladılar. Amortisör elime geçtikten sonra durumu söyleyince özür dilediler ancak başka bir çözüm sunmadılar. Benim için çok büyük bir sorun olmadığından fazla üzerinde durmadım ancak amortisörlerindeki kalite diyalog aşamasında mevcut değil. Buna dikkat edin. Ayrıca sitelerindeki bazı veriler yanlış. 360mmx90mm yazan amortisörün esneme payı maksimum 75mm çıkabiliyor.

Son olarak bu amortisörler konfor için değil, performans için üretilmiştir. Yoldaki bozukluklardan ötürü scooteriniz üzerindeyken beliniz ağrıyorsa size çok bir faydaları olmaz. En kaliteli amortisörü de taksanız scooterin küçük tekerlerinden ötürü yine aynı sorunu yaşarsınız.
    mete_han bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Amortisörler gayet güzel görünüyorlar güle güle kullanın.
    Fakat güvencesiz ödemeyle böyle bir ürünü almanız da büyük cesaret.
    Ayrıca gümrüğe takılabilir.
    Bu işlerin içinde olmayan biri için zor olacaktır getirtmek...
    Hele ki o tarafların ingilizcesinin evlere şenlik olduğunu düşünürsek.
    Ara sıra arar rahatsız ederler "helooo" diye.

toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amortisörler gayet güzel görünüyorlar güle güle kullanın.
    Fakat güvencesiz ödemeyle böyle bir ürünü almanız da büyük cesaret.
    Ayrıca gümrüğe takılabilir.
    Bu işlerin içinde olmayan biri için zor olacaktır getirtmek...
    Hele ki o tarafların ingilizcesinin evlere şenlik olduğunu düşünürsek.
    Ara sıra arar rahatsız ederler "helooo" diye.
    Teşekkürler.
    DNM Shock köklü ve Tayvan'da da yerel olarak tutulan bir firma. Ben sadece MST-AR1 modelini aldım. Eğer scooterınızda çift amortisör varsa iki tane almanız gerekir bu da fiyatı arttırıyor haliyle. Gümrüğe takılma hususu; ürün ebat olarak biraz büyük ve azcık da ağır olduğundan incelemeye alınıyor. Öte yandan PTT ürünü kapınıza kadar getiriyor. Vergisi varsa da bu ücreti kapıda ödüyorsunuz.

İletişim konusu sıkıntılı tekrar diyorum. Alacak olan varsa bu konuya ekstra özen göstersin. Ürün cidden kaliteli ancak diyalog eksikliğinden ötürü istediğiniz ölçüde çıkmaması durumunda nahoş bir durumla karşılaşabilirsiniz.

Bendekinin fotosunu koymamışım. Agility uzerinde boyle duruyor:

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)