görünür olmak için sis farı
Reklamlar
-
canerol adlı üyeden alıntı
okan abi sen yapma bari sitede birçok konu var sis farı yapmı falan filan diye ismini ben koymadımki
sis farı derken power led sis farı dediğin gibi spot ışık veren ''şeyler''(buraya sis farı yazacaktım kızacan şimdi
)avatar resmindede bi sis farı gördüm galiba onlarıda araştırabilirim eğer linki varsa
Sevgili Kardeşim,
Sis farı ile spot farklı şeylerdir , farklı yerlerde kullanılırlar.
Sis farları görüşe imkan vermeyen hava koşullarında üzerinde gittiğin zemini rahat görebilmen için yapılmış geniş saçılımlı ama kısa mesafeli farlardır ,amacı zemini göstermektir. Bu nedenle orijinal sis farları araçlarda her zaman yere en yakın noktaya monte edilirler . Spot veya başka adıyla "delici" dar bir açı ile ışığı odaklar ve uzak mesafelere ışığı taşır yakın mesafedeki objeler veya zemini göstermek gibi bir amacı yoktur. Amaç uzaktaki objeleri erken farkedebilmek veya uzak mesafeden görünebilirliği sağlamaktır.
Farkedilmek için sis farı takmak saçmalığın daniskasıdır çünki kısa farınız bile sislerinizden çok daha uzaktan farkedilir. Maalesef bizdeki sis farı kullanımı yükseğe monte edilmiş sis farlarımızın ürettiği dağınık ışık ile önümüzdeki sürücüyü taciz edip yol vermeye zorlamaktan başka bir şey değildir.
Not : Avatarımda görünen LED sis farlarıdır ve aşağı monte edilmiştir fotoğraftada kolayca görüleceği üzere kısa farlar o sislerden çok daha fazla farkedilebilir durumdadır yani sislerin kolay farkedilmeme katkısı yoktur ki zaten motosiklet üzerindeyken herzaman görünmez olduğumu düşünür tedbirimi ona göre alırım.
---------- Post added at 12:38 ---------- Previous post was at 12:28 ----------
maykee adlı üyeden alıntı
sis farı sis yokken yakılmaz diyen arkadaşlar motorda virajlarda kör noktayı aydınlatabilmenin tek yolunun sis farı olduğunu bilmiyorlar demekki..ayrıca önünüzde giden ve aynalarını makyaj yapmakdan başka hiçbir işte kullanmayan sürücülerin farkedebilmesi açısından gerçektende gerekli bir aksesuar..hatta motor üreticilerinin bunu artık standart hale getirmesinden yanayım...ben beyaz led çakar taktırmıştım bir önceki scooterıma..farkedilme açısından çokda faydasını gördüm..ama kör nokta aydınlatmada sis farı şaart....
Amacınız fark edilmek mi ? taciz etmek mi. Trafikte bir başka sürücünün görüşünü bozacak davranışlarda bulunmak cinayet işlemek gibidir. Saçma sapan takılmış farlar ve çakarlar ile gözünü aldığınız bir sürücünün önüne çıkabilecek bir yayayı ve ya başka bir aracı farketmemesine sebep olacağınızı biliyor olmanız lazım. Önünüzde giden hiçbir araç size yol vermek zorunda değil ama siz önünüzdeki araç yol verene kadar beklemek zorundasınız kanunlarımız böyle diyor. Kimseyi taciz ederek yol istemeye hakkınız yok.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Reklamlar
-
Konu farklı yerlere gitmiş sidik yarışına dönmeden yardımcı olmaya çalışalım.
Amaç görünür olmak. Topici açan arkadaşımızda bunun sis farları ile yapıldığını düşündüğü için sis farı demiş.
Bu bilgiyi düzeltelim. Trafikte daha fazla farkedilmek için lamba diyelim, ekstra far diyelim sis demiyelim OK.
Bazı araçlarda gündüz farı olarak geçer ve fabrika çıkışında bu farlar ile gelirler. Bmw Audi far kaşı bunlara örnek.
Aydınlatma için değil farkedilmek için.
Bu durum sadece kişiye özel bir talep değil. Üretilmiş yüzlerce çeşit araç için binlerce değişik ürün var. Benim tavsiyem düşük tüketimli led ampüllü parlak ışıklı lambalar.
-
Hadi Onu bunu geçtik. Beniz Fizy geceleri uzun yolda adam gibi aydınlatmıyor
Öneriniz varmı?
-
amaninmb adlı üyeden alıntı
Öneriniz varmı?
Geceleri aydınlatılmamış uzun yolda gidebilecek bir motor alın. Amacı ekonomik olmak olan fizy in elektrik üretim kapasitesi güçlü aydınlatma için yetersizdir. Aslolan Fizy bir şehir motorudur ve gece ancak aydınlatılmış yollar için uygundur.
-
amaninmb adlı üyeden alıntı
Öneriniz varmı?
en iyi çözüm xenon
Sinan Er adlı üyeden alıntı
Konu farklı yerlere gitmiş sidik yarışına dönmeden yardımcı olmaya çalışalım.
Amaç görünür olmak. Topici açan arkadaşımızda bunun sis farları ile yapıldığını düşündüğü için sis farı demiş.
Bu bilgiyi düzeltelim. Trafikte daha fazla farkedilmek için lamba diyelim, ekstra far diyelim sis demiyelim OK.
Bazı araçlarda gündüz farı olarak geçer ve fabrika çıkışında bu farlar ile gelirler. Bmw Audi far kaşı bunlara örnek.
Aydınlatma için değil farkedilmek için.
Bu durum sadece kişiye özel bir talep değil. Üretilmiş yüzlerce çeşit araç için binlerce değişik ürün var. Benim tavsiyem düşük tüketimli led ampüllü parlak ışıklı lambalar.
bende anlamadımki konu buraya nasıl geldi
arabada led gündüz farı deyince sorun yok
sis deyince sorun oldu motosiklette uzun ince güzdüz ledi hoş durmayacağı için yuvarlak sis farları gibi veya içine koyulmuş led farlardan bahsediyoruz
-
canerol adlı üyeden alıntı
en iyi çözüm xenon
bende anlamadımki konu buraya nasıl geldi
arabada led gündüz farı deyince sorun yok
sis deyince sorun oldu motosiklette uzun ince güzdüz ledi hoş durmayacağı için yuvarlak sis farları gibi veya içine koyulmuş led farlardan bahsediyoruz
Yeni KTM 1190 a bir göz at istersen . Uzun ince gündüz LED şeridi ne kadar şık olmuş. Bir o kadarda fonksyonel
Bu arada konunun bir yere gittiği yok , konunun başlığı "Görünür Olmak İçin SİS FARI" . Halbuki sis farının görünür olması ile alakası yok bunu anlatmaya çalışıyorum. Siz konuyu biliyor olabilirsiniz ama gündüz farı ile sis farının farkını bilmeyen onlarca kardeşimiz okuyor bu konuyu . Bir o kadarda önündeki aracı taciz etmeye meraklı sabırsız arkadaşlarımızın yaptıklarını onaylar gibi bir durum çıkıyor. İstemeden dahi olsa yanlış anlamalara imkan vermemek lazım.
Sevgilerimle
-
-
oocan adlı üyeden alıntı
Yeni KTM 1190 a bir göz at istersen . Uzun ince gündüz LED şeridi ne kadar şık olmuş. Bir o kadarda fonksyonel
Bu arada konunun bir yere gittiği yok , konunun başlığı "Görünür Olmak İçin SİS FARI" . Halbuki sis farının görünür olması ile alakası yok bunu anlatmaya çalışıyorum. Siz konuyu biliyor olabilirsiniz ama gündüz farı ile sis farının farkını bilmeyen onlarca kardeşimiz okuyor bu konuyu . Bir o kadarda önündeki aracı taciz etmeye meraklı sabırsız arkadaşlarımızın yaptıklarını onaylar gibi bir durum çıkıyor. İstemeden dahi olsa yanlış anlamalara imkan vermemek lazım.
Sevgilerimle
ozman anlaştık
ktm ye yakışmış gerçekten benim dediğim 1 karış boyunda uzun ince olanlar sonradan motora bağlanırsa hoş durmuyor.
-
-
-
oocan adlı üyeden alıntı
Geceleri aydınlatılmamış uzun yolda gidebilecek bir motor alın. Amacı ekonomik olmak olan fizy in elektrik üretim kapasitesi güçlü aydınlatma için yetersizdir. Aslolan Fizy bir şehir motorudur ve gece ancak aydınlatılmış yollar için uygundur.
Mahvettin beni Teşekkürler.
-
Herokahraman adlı üyeden alıntı
Hocam (antalya,dan sevgiler) bazı konularda katılamıyorum size maalesef.Örnek atayım size orada bir değerlendirin.Benim motorum en iyi farlardan birine sahip motorların başında gelen makina olmasına rağmen ,antalyanın karanlık yerlerine girdiğimde yetersiz kalıyordu.Aşağıda uyguladığım farlara bir dikkat ederseniz sevinirim .
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...83273993_n.jpg
Bu makinamın orjinal kısa farları
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...36946875_n.jpg
Buda üzerine monte ettiğim 2x6 watlık powerled ampuller,sizce aydınlatıyor mu?Yada görünür olabilir mi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:53 ----------
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...23595236_n.jpg
Sizce ortadaki 1200gs in hangi farları daha dikkat çekici..Şık olmamış mı?Görünürlülük bence çok iyi olmuş.
Eğitim şart eğitim.Orhan antalyadan.(Gis akademi mensubu)
Sevgili Orhan,
Koyduğun fotoğraflar anlattıklarımı destekleyici nitelikte neye katılmadığını anlamadım.
Uyguladığın farlar yerleri ışıl ışıl yapmış zemin gayet güzel aydınlanmış (zaten sis farlarının amacı budur) ama karşı duvara bakarsan kısa farının oluşturduğu ışık huzmesinin sis farlarından çok daha güçlü olduğunu farkedeceksin. Bunun anlamı uzak mesafeden kısa farların , sislerden çok daha önce farkedilecektir . O zaman sis farlarının farkedilmeye ne faydası varki . Senin kısa farını farketmeyen bir sürücü sisleri hiç farketmeyecektir.
-
oocan
Daha yalın bir dil kullanırsanız anlaşılacaktır. Belkide psikolojik herkes sis farının aracın önünü göstermeden ziyade uzun hüzmeden daha etkili olduğuna,uzak mesafeden görülebileceğine inanıyor
-
greyhorse adlı üyeden alıntı
oocan
Daha yalın bir dil kullanırsanız anlaşılacaktır.
Belkide psikolojik herkes sis farının aracın önünü göstermeden ziyade uzun hüzmeden daha etkili olduğuna,uzak mesafeden görülebileceğine inanıyor
Sade dil kullanınca karizmatik olmuyor ))))))
Şakası bir yana maalesef beceremiyorum sade yazmayı :p
Uyarı için teşekkürler
-
oocan adlı üyeden alıntı
Sevgili Orhan,
Koyduğun fotoğraflar anlattıklarımı destekleyici nitelikte neye katılmadığını anlamadım.
Uyguladığın farlar yerleri ışıl ışıl yapmış zemin gayet güzel aydınlanmış (zaten sis farlarının amacı budur) ama karşı duvara bakarsan kısa farının oluşturduğu ışık huzmesinin sis farlarından çok daha güçlü olduğunu farkedeceksin. Bunun anlamı uzak mesafeden kısa farların , sislerden çok daha önce farkedilecektir . O zaman sis farlarının farkedilmeye ne faydası varki . Senin kısa farını farketmeyen bir sürücü sisleri hiç farketmeyecektir.
Bir gece karşılaşırız yollarda umarım Okan hocam .Gözle görmek lazım ..)))))
Saygılar,sevgiler..
-
Kocaeli İl Temsilcisi
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
-
Güzel bir düşünce. Merakla neticeyi bekliyorum. ( bu fenerlerden kullandım oldukca etkililer ve uzun omurluler )
-
https://www.facebook.com/photo.php?v=518866008161604&set=vb.100001146277853 &type=2&theater
Hadi bir alternatif daha ekleyelim
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)