Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

görünür olmak için sis farı

REKLAM ALANI
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı canerol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    okan abi sen yapma bari sitede birçok konu var sis farı yapmı falan filan diye ismini ben koymadımki
    sis farı derken power led sis farı dediğin gibi spot ışık veren ''şeyler''(buraya sis farı yazacaktım kızacan şimdi )avatar resmindede bi sis farı gördüm galiba onlarıda araştırabilirim eğer linki varsa
    Sevgili Kardeşim,

Sis farı ile spot farklı şeylerdir , farklı yerlerde kullanılırlar.

Sis farları görüşe imkan vermeyen hava koşullarında üzerinde gittiğin zemini rahat görebilmen için yapılmış geniş saçılımlı ama kısa mesafeli farlardır ,amacı zemini göstermektir. Bu nedenle orijinal sis farları araçlarda her zaman yere en yakın noktaya monte edilirler . Spot veya başka adıyla "delici" dar bir açı ile ışığı odaklar ve uzak mesafelere ışığı taşır yakın mesafedeki objeler veya zemini göstermek gibi bir amacı yoktur. Amaç uzaktaki objeleri erken farkedebilmek veya uzak mesafeden görünebilirliği sağlamaktır.

Farkedilmek için sis farı takmak saçmalığın daniskasıdır çünki kısa farınız bile sislerinizden çok daha uzaktan farkedilir. Maalesef bizdeki sis farı kullanımı yükseğe monte edilmiş sis farlarımızın ürettiği dağınık ışık ile önümüzdeki sürücüyü taciz edip yol vermeye zorlamaktan başka bir şey değildir.

Not : Avatarımda görünen LED sis farlarıdır ve aşağı monte edilmiştir fotoğraftada kolayca görüleceği üzere kısa farlar o sislerden çok daha fazla farkedilebilir durumdadır yani sislerin kolay farkedilmeme katkısı yoktur ki zaten motosiklet üzerindeyken herzaman görünmez olduğumu düşünür tedbirimi ona göre alırım.

---------- Post added at 12:38 ---------- Previous post was at 12:28 ----------

Alıntı maykee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sis farı sis yokken yakılmaz diyen arkadaşlar motorda virajlarda kör noktayı aydınlatabilmenin tek yolunun sis farı olduğunu bilmiyorlar demekki..ayrıca önünüzde giden ve aynalarını makyaj yapmakdan başka hiçbir işte kullanmayan sürücülerin farkedebilmesi açısından gerçektende gerekli bir aksesuar..hatta motor üreticilerinin bunu artık standart hale getirmesinden yanayım...ben beyaz led çakar taktırmıştım bir önceki scooterıma..farkedilme açısından çokda faydasını gördüm..ama kör nokta aydınlatmada sis farı şaart....
    Amacınız fark edilmek mi ? taciz etmek mi. Trafikte bir başka sürücünün görüşünü bozacak davranışlarda bulunmak cinayet işlemek gibidir. Saçma sapan takılmış farlar ve çakarlar ile gözünü aldığınız bir sürücünün önüne çıkabilecek bir yayayı ve ya başka bir aracı farketmemesine sebep olacağınızı biliyor olmanız lazım. Önünüzde giden hiçbir araç size yol vermek zorunda değil ama siz önünüzdeki araç yol verene kadar beklemek zorundasınız kanunlarımız böyle diyor. Kimseyi taciz ederek yol istemeye hakkınız yok.
    crxforever bunu beğendi.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Konu farklı yerlere gitmiş sidik yarışına dönmeden yardımcı olmaya çalışalım.

Amaç görünür olmak. Topici açan arkadaşımızda bunun sis farları ile yapıldığını düşündüğü için sis farı demiş.

Bu bilgiyi düzeltelim. Trafikte daha fazla farkedilmek için lamba diyelim, ekstra far diyelim sis demiyelim OK.

Bazı araçlarda gündüz farı olarak geçer ve fabrika çıkışında bu farlar ile gelirler. Bmw Audi far kaşı bunlara örnek.

Aydınlatma için değil farkedilmek için.

Bu durum sadece kişiye özel bir talep değil. Üretilmiş yüzlerce çeşit araç için binlerce değişik ürün var. Benim tavsiyem düşük tüketimli led ampüllü parlak ışıklı lambalar.

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Hadi Onu bunu geçtik. Beniz Fizy geceleri uzun yolda adam gibi aydınlatmıyor

Öneriniz varmı?

Motosikleti
    Alıntı amaninmb adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Öneriniz varmı?
    Geceleri aydınlatılmamış uzun yolda gidebilecek bir motor alın. Amacı ekonomik olmak olan fizy in elektrik üretim kapasitesi güçlü aydınlatma için yetersizdir. Aslolan Fizy bir şehir motorudur ve gece ancak aydınlatılmış yollar için uygundur.

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    Alıntı amaninmb adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Öneriniz varmı?
    en iyi çözüm xenon
    Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu farklı yerlere gitmiş sidik yarışına dönmeden yardımcı olmaya çalışalım.

Amaç görünür olmak. Topici açan arkadaşımızda bunun sis farları ile yapıldığını düşündüğü için sis farı demiş.

Bu bilgiyi düzeltelim. Trafikte daha fazla farkedilmek için lamba diyelim, ekstra far diyelim sis demiyelim OK.

Bazı araçlarda gündüz farı olarak geçer ve fabrika çıkışında bu farlar ile gelirler. Bmw Audi far kaşı bunlara örnek.

Aydınlatma için değil farkedilmek için.

Bu durum sadece kişiye özel bir talep değil. Üretilmiş yüzlerce çeşit araç için binlerce değişik ürün var. Benim tavsiyem düşük tüketimli led ampüllü parlak ışıklı lambalar.
    bende anlamadımki konu buraya nasıl geldi
    arabada led gündüz farı deyince sorun yok
    sis deyince sorun oldu motosiklette uzun ince güzdüz ledi hoş durmayacağı için yuvarlak sis farları gibi veya içine koyulmuş led farlardan bahsediyoruz

Motosikleti
    en iyi çözüm xenon

bende anlamadımki konu buraya nasıl geldi
    arabada led gündüz farı deyince sorun yok
    sis deyince sorun oldu motosiklette uzun ince güzdüz ledi hoş durmayacağı için yuvarlak sis farları gibi veya içine koyulmuş led farlardan bahsediyoruz
    Yeni KTM 1190 a bir göz at istersen . Uzun ince gündüz LED şeridi ne kadar şık olmuş. Bir o kadarda fonksyonel

Bu arada konunun bir yere gittiği yok , konunun başlığı "Görünür Olmak İçin SİS FARI" . Halbuki sis farının görünür olması ile alakası yok bunu anlatmaya çalışıyorum. Siz konuyu biliyor olabilirsiniz ama gündüz farı ile sis farının farkını bilmeyen onlarca kardeşimiz okuyor bu konuyu . Bir o kadarda önündeki aracı taciz etmeye meraklı sabırsız arkadaşlarımızın yaptıklarını onaylar gibi bir durum çıkıyor. İstemeden dahi olsa yanlış anlamalara imkan vermemek lazım.

Sevgilerimle

özcan1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLE 500
    Bak bu normal bir lambanın verdiği ışık

Bu da sis farının verdiği ışık

Işığı belirleyen faktör lenstir. Aslında ışığın sarı olması gerekiyor ama bunu bulabildim idare edin

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yeni KTM 1190 a bir göz at istersen . Uzun ince gündüz LED şeridi ne kadar şık olmuş. Bir o kadarda fonksyonel

Bu arada konunun bir yere gittiği yok , konunun başlığı "Görünür Olmak İçin SİS FARI" . Halbuki sis farının görünür olması ile alakası yok bunu anlatmaya çalışıyorum. Siz konuyu biliyor olabilirsiniz ama gündüz farı ile sis farının farkını bilmeyen onlarca kardeşimiz okuyor bu konuyu . Bir o kadarda önündeki aracı taciz etmeye meraklı sabırsız arkadaşlarımızın yaptıklarını onaylar gibi bir durum çıkıyor. İstemeden dahi olsa yanlış anlamalara imkan vermemek lazım.

Sevgilerimle
    ozman anlaştık
    ktm ye yakışmış gerçekten benim dediğim 1 karış boyunda uzun ince olanlar sonradan motora bağlanırsa hoş durmuyor.

Motosikleti
    TDM900 2005

Sadece görünmek amacı ile takılabilir.

Eğer gece/gündüz yaktığınız anda araçlar sizi görmez ise parası iade ediliyor..))))

Kendi motorumdan örnek vermek istedim.2x6 wat ampullerle (powerled) görüş açısına dikkat edin (gece)

Motosikleti
    TDM900 2005
    [QUOTE=oocan;3021654]Sevgili Kardeşim,

Sis farı ile spot farklı şeylerdir , farklı yerlerde kullanılırlar.

Sis farları görüşe imkan vermeyen hava koşullarında üzerinde gittiğin zemini rahat görebilmen için yapılmış geniş saçılımlı ama kısa mesafeli farlardır ,amacı zemini göstermektir. Bu nedenle orijinal sis farları araçlarda her zaman yere en yakın noktaya monte edilirler . Spot veya başka adıyla "delici" dar bir açı ile ışığı odaklar ve uzak mesafelere ışığı taşır yakın mesafedeki objeler veya zemini göstermek gibi bir amacı yoktur. Amaç uzaktaki objeleri erken farkedebilmek veya uzak mesafeden görünebilirliği sağlamaktır.

Farkedilmek için sis farı takmak saçmalığın daniskasıdır çünki kısa farınız bile sislerinizden çok daha uzaktan farkedilir. Maalesef bizdeki sis farı kullanımı yükseğe monte edilmiş sis farlarımızın ürettiği dağınık ışık ile önümüzdeki sürücüyü taciz edip yol vermeye zorlamaktan başka bir şey değildir.

Not : Avatarımda görünen LED sis farlarıdır ve aşağı monte edilmiştir fotoğraftada kolayca görüleceği üzere kısa farlar o sislerden çok daha fazla farkedilebilir durumdadır yani sislerin kolay farkedilmeme katkısı yoktur ki zaten motosiklet üzerindeyken herzaman görünmez olduğumu düşünür tedbirimi ona göre alırım.

---------- Post added at 12:38 ---------- Previous post was at 12:28 ----------

Hocam (antalya,dan sevgiler) bazı konularda katılamıyorum size maalesef.Örnek atayım size orada bir değerlendirin.Benim motorum en iyi farlardan birine sahip motorların başında gelen makina olmasına rağmen ,antalyanın karanlık yerlerine girdiğimde yetersiz kalıyordu.Aşağıda uyguladığım farlara bir dikkat ederseniz sevinirim .

Bu makinamın orjinal kısa farları

Buda üzerine monte ettiğim 2x6 watlık powerled ampuller,sizce aydınlatıyor mu?Yada görünür olabilir mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:53 ----------

Sizce ortadaki 1200gs in hangi farları daha dikkat çekici..Şık olmamış mı?Görünürlülük bence çok iyi olmuş.
    Eğitim şart eğitim.Orhan antalyadan.(Gis akademi mensubu)

Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Geceleri aydınlatılmamış uzun yolda gidebilecek bir motor alın. Amacı ekonomik olmak olan fizy in elektrik üretim kapasitesi güçlü aydınlatma için yetersizdir. Aslolan Fizy bir şehir motorudur ve gece ancak aydınlatılmış yollar için uygundur.
    Mahvettin beni Teşekkürler.
    "men dakka dukka"

Motosikleti
    Alıntı Herokahraman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam (antalya,dan sevgiler) bazı konularda katılamıyorum size maalesef.Örnek atayım size orada bir değerlendirin.Benim motorum en iyi farlardan birine sahip motorların başında gelen makina olmasına rağmen ,antalyanın karanlık yerlerine girdiğimde yetersiz kalıyordu.Aşağıda uyguladığım farlara bir dikkat ederseniz sevinirim .
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...83273993_n.jpg
    Bu makinamın orjinal kısa farları

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...36946875_n.jpg
    Buda üzerine monte ettiğim 2x6 watlık powerled ampuller,sizce aydınlatıyor mu?Yada görünür olabilir mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:53 ----------

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...23595236_n.jpg
    Sizce ortadaki 1200gs in hangi farları daha dikkat çekici..Şık olmamış mı?Görünürlülük bence çok iyi olmuş.
    Eğitim şart eğitim.Orhan antalyadan.(Gis akademi mensubu)
    Sevgili Orhan,

Koyduğun fotoğraflar anlattıklarımı destekleyici nitelikte neye katılmadığını anlamadım.

Uyguladığın farlar yerleri ışıl ışıl yapmış zemin gayet güzel aydınlanmış (zaten sis farlarının amacı budur) ama karşı duvara bakarsan kısa farının oluşturduğu ışık huzmesinin sis farlarından çok daha güçlü olduğunu farkedeceksin. Bunun anlamı uzak mesafeden kısa farların , sislerden çok daha önce farkedilecektir . O zaman sis farlarının farkedilmeye ne faydası varki . Senin kısa farını farketmeyen bir sürücü sisleri hiç farketmeyecektir.

oocan
    Daha yalın bir dil kullanırsanız anlaşılacaktır. Belkide psikolojik herkes sis farının aracın önünü göstermeden ziyade uzun hüzmeden daha etkili olduğuna,uzak mesafeden görülebileceğine inanıyor

Motosikleti
    Alıntı greyhorse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    oocan
    Daha yalın bir dil kullanırsanız anlaşılacaktır. Belkide psikolojik herkes sis farının aracın önünü göstermeden ziyade uzun hüzmeden daha etkili olduğuna,uzak mesafeden görülebileceğine inanıyor
    Sade dil kullanınca karizmatik olmuyor ))))))

Şakası bir yana maalesef beceremiyorum sade yazmayı :p

Uyarı için teşekkürler

Motosikleti
    TDM900 2005
    Sevgili Orhan,

Koyduğun fotoğraflar anlattıklarımı destekleyici nitelikte neye katılmadığını anlamadım.

Uyguladığın farlar yerleri ışıl ışıl yapmış zemin gayet güzel aydınlanmış (zaten sis farlarının amacı budur) ama karşı duvara bakarsan kısa farının oluşturduğu ışık huzmesinin sis farlarından çok daha güçlü olduğunu farkedeceksin. Bunun anlamı uzak mesafeden kısa farların , sislerden çok daha önce farkedilecektir . O zaman sis farlarının farkedilmeye ne faydası varki . Senin kısa farını farketmeyen bir sürücü sisleri hiç farketmeyecektir.
    Bir gece karşılaşırız yollarda umarım Okan hocam .Gözle görmek lazım ..)))))
    Saygılar,sevgiler..

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    irfan abi her işte parmağın var bu ledlerden sen yapmıyormusun
    şu ana kadar yapmadım ama istanbula bir gitmeyi başarabilirsem ortaya bir şeyler çıkartırım sanırım bilenler bilir cbf aydınlatmasıda çok iyi değildir bende çözüm olarak mercekli h7 ampul kullanmıştım ama kullanmaya çalıştığımla kaldım sadece sellektör yaptığımda kullanıyordum ama power led olayı farkedilmek adına elektirik sistemini yormaz ve kısa metrajlı da olsa ışığı dağınık verdiği için daha farkedilir oluyor , tabi dağınık derken orjinal motorumuzun far tasına oranla , o yüzden gündüz görünürlüğü arttırmak adına etkili bir çözüm

saten böyle giderse kaska filanda led bağlayacağım
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Bugün Konya'da toptancılarda dolanırken fotoğraftaki malzemeyi buldum. normal el feneri , 3,7 voltla çalışıyor , 3 kalem pil veya kendi bataryası var 3,7 voltluk , cep teli şarjı ile bağlanabilir. (modifikasyonla)
    Bundan ben iki adet aldım. Adedi 35 TL gibi bir rakam ama çok iyi aydınlatıyor. 500 lümen diyor kutusundada.Su geçirmiyormuş denedim. sokaktada denedim hoş , birkaç gün sonra işim olmaz elim boş olursa motora entegre edeceğim inş.

Fotoğraflarıda şunlar;

kısacası:

kısacası yapmak istediğim şunun gibi bir görüntü (scooter versiyonu)

ama genelde facebook vs sosyal sitelerde "Annemin gördüğü-benim asıl yaptığım" gibi olmaz inşallah
    Okan Sinan Ocan bunu beğendi.

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Güzel bir düşünce. Merakla neticeyi bekliyorum. ( bu fenerlerden kullandım oldukca etkililer ve uzun omurluler )

Motosikleti
    TDM900 2005
    https://www.facebook.com/photo.php?v=518866008161604&set=vb.100001146277853 &type=2&theater

Hadi bir alternatif daha ekleyelim

Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Ülen Taaaaa 14 gün önce aldığımı yeni yapmak nasip oldu.

Önce o iki el fenerinden sonra tanesi 1 Tl den 2 tane daha dandik bisiklet fener (pille çalışan içleri boştu sadece plastik)

Önce onların kızağını kullanmak için Dremal'la kestik.

sonra;
    eski bir teneke kolanın tenekesi , ve lehim tuttuğu için bakır tel ile lanbaya kızağı sabitledik.

ortadaki sarı Honda'nın kendi ışığı

saat tam karardı kararacak zamanda çektim ve Canon'um olmadığı için 3,2 mp 3 yıllık telefon ile (6303i) anca bunu çekti

Önden çekim bu:

herzaman çalınmaması için bir önlem gerek..
    (eskiden camilerde hayır kutusu olurmuş derler ya, insanlar ihtiyacı kadar alırmış şimdi ise kimseye güvenme diye laf çıkmış. yazık bize , insanlığa...)

Bu sebepten motorda kalan plastik kısım - alt kızak
    Bi akşam köye giderken vs deneriz artık.

Bu arada en son 80 km hıza çıktım titreme ve düşme olmadı. stabil çalışıyor...
    gokayugur ve cenkito bunu beğendiler.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)