Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Güvenli sürüş eğitimi alabileceğim izmirde olan yerler.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Şuan yok
    Merhaba abilerim,arkadaşlarım ve kardeşlerim izmir karşıyaka'da yaşıyorum.Bugün babamla konuştuk ve en doğrusunun ehliyet yaşım gelmeden önce güvenli sürüş eğitimleri almam mağlum forumda okuduklarım kadarı ile ehliyet kursları ayrıntılı bir şekilde eğitim vermiyor.Geçtiğimiz yıl 10-15 kez bir abimin asya 150t 19a motorsikletini kullandım(tarafiğe çıkmadım kapalı alanda bütün korumalarım ile öğrenmeye çalıştım).250 cc bir motorsikletle başlamak istiyorum teorik olarak kullanımını bilsem de manuel vitesli motorsikletlerle hiç bir pratik deneyimim yok.Soruma geçelim izmir(olursa karşıyaka'da) 16 yaşındayım tekrar belirteyim güvenli sürüş eğitimi alabileceğim bir yer var mı ? Not:Kendi motorsikletim yok.Hepinize saygılar ve sevgiler genç kardeşiniz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    umurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07
    Yamaha Riding Academy var benim bildiğim kurumsal çalışan. Bir de ART Motoakademinin asıl hocası Uğur Ertekin İzmir'de yaşıyor diye biliyorum ister bizzat kendisinde istersen de ART'a ulaşmayı deneyebilirsin.
    Yamaha için olumsuz bir eleştiri duymuştum vaktinde, yerinde olsam önce Uğur hocaya yanaşırdım o yüzden
    Hayırlısı ve adam akıllı süren bir sürücü olman dileğiyle
    Heil Spellcheck

Motosikleti
    Şuan yok
    Teşekkürler yamaha riding acedemy ve art motoakedeminin sitesinde yaşla ilgili bir sınırlama olup olmadığını öğrenemedim.Yarın babamla konuşup arayacağım peki yaş kısıtlamasının olup olmadığı hakkında bir bilginiz var mı ?

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı Günsal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba abilerim,arkadaşlarım ve kardeşlerim izmir karşıyaka'da yaşıyorum.Bugün babamla konuştuk ve en doğrusunun ehliyet yaşım gelmeden önce güvenli sürüş eğitimleri almam mağlum forumda okuduklarım kadarı ile ehliyet kursları ayrıntılı bir şekilde eğitim vermiyor.Geçtiğimiz yıl 10-15 kez bir abimin asya 150t 19a motorsikletini kullandım(tarafiğe çıkmadım kapalı alanda bütün korumalarım ile öğrenmeye çalıştım).250 cc bir motorsikletle başlamak istiyorum teorik olarak kullanımını bilsem de manuel vitesli motorsikletlerle hiç bir pratik deneyimim yok.Soruma geçelim izmir(olursa karşıyaka'da) 16 yaşındayım tekrar belirteyim güvenli sürüş eğitimi alabileceğim bir yer var mı ? Not:Kendi motorsikletim yok.Hepinize saygılar ve sevgiler genç kardeşiniz
    Sevgili kardeşim ,

İzmir güvenli sürüş eğitimi için bol seçeneğin bulunduğu bir şehrimiz.

Ben Serhat Kılavuz u tavsiye ederim , köklü bir motosiklet geçmişine sahip üstadımızdır. Öğrencileri için tahsis ettiği bir YBR si de var . Sadece koruma ekipmanlarını temin etmen yeterli.

www.serhatkilavuz.com dan ulaşabilirsiniz.

Sevgilerimle
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

skyytr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xenter 150
    konuyu aktif tutu buldugun egitimi ogrenmek isterim Bu arada ehliyetin yoksa egitim verip vermedikleri hakkinda aklimda bir soru isareti olustu. Sanki yanlis hatirlamiyorsam Full Koruma ekipmani + A2 ehliyet olmasini istiyorlardi bu tip egitimlerde .

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------

Katılımcı
    A2 ehliyeti, iyi durumda bir motosiklet, trafik sigortası, kişisel sigorta Teori seminerine katılmış olmanız tavsiye edilir

Motosikleti
    Alıntı skyytr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konuyu aktif tutu buldugun egitimi ogrenmek isterim Bu arada ehliyetin yoksa egitim verip vermedikleri hakkinda aklimda bir soru isareti olustu. Sanki yanlis hatirlamiyorsam Full Koruma ekipmani + A2 ehliyet olmasini istiyorlardi bu tip egitimlerde .

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------

Katılımcı
    A2 ehliyeti, iyi durumda bir motosiklet, trafik sigortası, kişisel sigorta Teori seminerine katılmış olmanız tavsiye edilir
    Kardeşimiz temel başlangıç (CBT) eğitimi almak istiyor , bu eğitimde A2 ehliyet zorunluluğu olmamalı.
    Sizin yazdığınız şartlar ileri sürüş eğitimleri için istenen şartlar.

shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Tam da benim açmayı düşündüğüm ama unuttuğum bir başlık olmuş. Ben de yeni motosikletimle İzmir'de bir sürüş eğitimi almak istiyorum. Yıllardır teorisini okuyorum, yollarda uygulamaya çalışıyorum ve motosikletlerimi mümkün olduğunca emniyetle kullanmaya çalışıyorum ama yine de bu tarz kurslarda çok başka kabiliyetler kazanacağımıza ve öğreneceğimiz küçücük bir şeyin hayatımızı kurtarabileceğini düşünüyorum.

Sanırım İzmir için Art Motoakademi (Uğur Ertekin) ve Motosiklet İleri Sürüş Akademisi (Serhat Kılavuz) öne çıkan 2 seçenek. Bahsettiğim bu yerlerde eğitim gören arkadaşlar görüşlerini bizle paylaşırsa nefis olur
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

Motosikleti
    Kawasaki Er-6f 2006 siyah -TVS rtr-150 apache 2011
    izmir de seçenek çok..yamaha riding academy var ama kimse önermiyor..
    Art Motoakademi (Uğur Ertekin), Motosiklet İleri Sürüş Akademisi (Serhat Kılavuz), Gürkan Bıyıklı (motomax-şu an eğitim vermiyor sanırım) ve Zafer Akçay, izmirde eğitim veren kişi ve kurumlar.zaten hepsi eski omm derneğinden olan kişiler..yalnız uğur ertekin izmir'de değil istanbul'da yaşıyor ama ara sıra izmire geliyor eğitim ve sınav için.
    izmir için Aybars Yüce hoca benim eğitim aldığım kişi.art moto akademi izmir sorumlularından.Tolga hocayla beraber çalışıyorlar.
    eğitim 3 gün sürüyor.1.gün teori eğitim 2.gün kapalı alan eğitimi(motorsiklet hakimiyet eğitimi diye de geçer) 3.gün gözlemli yol sürüş eğitimi. hepsini beraber almak gerekmiyor.
    isterseniz bana mail atıp Aybars hocayla nasıl iletişime geçeceğinizi sorabilirsiniz.
    eğitimlere a2 ehliyet şartı aranıyor diye biliyorum ve katılımcılar, teori eğitimi hariç kendi motorlarıyla gelmek zorundalar.

aslında en güzeli tamamen ücretsiz olan 14 aralıkta ikarus motordaki teori eğitimine katılmanız..saat 19.30 da başlayıp yaklaşık 4 saat sürüyor..

Uploaded with ImageShack.us

yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    tam bende bu cuma ikarus da var diyecektim arkadaşlar yazmış.
    İYİ SÜRÜŞ BİR " SANAT" DIR
    Salihli motosiklet gurubu, İZMOT iz bırakanlar ve Salihli enduro gurubu nun düzenlediği bir teori eğitimine ART den Aybars Yüce hocamız gelmişti. önce teori eğitimi verdi. çok akıcı bir sunumu var. Salihli'deki seminer şeklindeki teori eğitiminden sonra daha ciddi ve ileri eğitim almak isteyen arkadaşlar kendisi ile irtibata geçti. ve aldıkları eğitimden çok memnun kaldılar.

hatta ben oğlumla birlikte gittim. motorcu kltürü yerleşsin, bizim gibi evrimin bir kısmında ApAçİ olarak motora binmesin diye.
    buda eğitimden hemen sonra bir hatıra.

Motosikleti
    Alıntı yamyamaha adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tam bende bu cuma ikarus da var diyecektim arkadaşlar yazmış.
    İYİ SÜRÜŞ BİR " SANAT" DIR
    Salihli motosiklet gurubu, İZMOT iz bırakanlar ve Salihli enduro gurubu nun düzenlediği bir teori eğitimine ART den Aybars Yüce hocamız gelmişti. önce teori eğitimi verdi. çok akıcı bir sunumu var. Salihli'deki seminer şeklindeki teori eğitiminden sonra daha ciddi ve ileri eğitim almak isteyen arkadaşlar kendisi ile irtibata geçti. ve aldıkları eğitimden çok memnun kaldılar.
    http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphoto...61977871_n.jpg
    hatta ben oğlumla birlikte gittim. motorcu kltürü yerleşsin, bizim gibi evrimin bir kısmında ApAçİ olarak motora binmesin diye.
    buda eğitimden hemen sonra bir hatıra.
    ben de katılmıştım o eğitime de..turgutlu da oturuyorum..sizin salihli mi?

Motosikleti
    pişti olduk desene. evet salihli yani bende salihlide oturuyorum eğitimede salihlide katılmıştım.
    bende katılmıştım derken salihlideki eğitimi kast ettin. yok sa art nin teori eğitimini mi kast ettin.
    ,

Motosikleti
    salihlideki teori eğitimine katıldım.gerçi daha önce bikaç teoriye daha katılmıştım ama her defasında mumkun oldugunca katılırım..aynı zaman da kapalı alan ve gozlemlı yol egıtımını de aldım arttan..
    not:aybars hocanın aramızda doktor var dedıgı bendım
    yamyamaha bunu beğendi.

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    Doktor bize seni gaziemir egitiminde anlattimeshursun izmir topiginin icinde 2 hafta once paylastim ucretsiz egitimdi gelmeyenler kacirdi sehir topiklerini takip edin

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------

Bu arada konu hakkinda bilgi almak isteyen cumartesi gunu bir geup ogrencisi ile incirLti turkuazin arkasinadi otopark da kapali egitim vercek aybars hoca gelip tanisip egitim hakkinda isteyn bilgi de alabilir

Motosikleti
    Alıntı KaPTaNHaSaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doktor bize seni gaziemir egitiminde anlattimeshursun izmir topiginin icinde 2 hafta once paylastim ucretsiz egitimdi gelmeyenler kacirdi sehir topiklerini takip edin

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------

Bu arada konu hakkinda bilgi almak isteyen cumartesi gunu bir geup ogrencisi ile incirLti turkuazin arkasinadi otopark da kapali egitim vercek aybars hoca gelip tanisip egitim hakkinda isteyn bilgi de alabilir
    nasıl anlattı ne dedi acaba çok merak ettim turkuazın karşısında bizim klüp evi var ama cumartesi kımse olmaz sanırım..uğra istersen bi çay ikram edelim..

Motosikleti
    Alıntı kobalamin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    salihlideki teori eğitimine katıldım.gerçi daha önce bikaç teoriye daha katılmıştım ama her defasında mumkun oldugunca katılırım..aynı zaman da kapalı alan ve gozlemlı yol egıtımını de aldım arttan..
    not:aybars hocanın aramızda doktor var dedıgı bendım
    doktor bu ne ?.. bir daha denk gelirse tanışalım.
    daha önce Salihli motosiklet gurubu olarak kendi çapımızda halk eğitimde teori eğitimi düzenlemiştik. ama anlatan biz, dinliyen biz olunca daha farklı olmuştu.
    art nin teori eğitimine orada ilk defa katılmıştım. haliyle anlatan kişi daha profesyonel olunca eğitim daha akıcı oldu.
    çok şanslısınız kapalı alan ve gözlemli yol eğitimi alma imkanınız olmuş. ilerisi için bende düşünüyorum.
    sanırım siz polis olan katılımcı arkadaşın yakınında ve hatta hemen önündeydiniz. sanırım şu karede sen varsın.

Motosikleti
    Yamaha Xenter 150
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşimiz temel başlangıç (CBT) eğitimi almak istiyor , bu eğitimde A2 ehliyet zorunluluğu olmamalı.
    Sizin yazdığınız şartlar ileri sürüş eğitimleri için istenen şartlar.
    İlk mesajda güvenli sürüş eğitimi istediğini yazdığı için A2 ihtiyaç duyabileceğini düşündüm , bir diğer arkadaşımızda A2 ihtiyaç duyulur diye yazmış.
    Bana sorarsanız ehliyet almadan kapalı alanda eğitim almanın bir sakıncası olmaması lazım .

Bu eğitime katılmış bir arkadaş geçenlerde bir teori dersinde kursu aldığını fakat gerçek hayatta hiç uyguluyamadığından yakındı . Bence bunun nedeni başta yanlış öğrenmiş ve alışmış olması . A2 ehliyetini almadan bu kurslara katılmış olsaydı yanlış ve hatalı kullanım alışkanlık haline gelmezdi.
    Böylede şikayet etmezdi .
    Benim fikrim

Motosikleti
    Alıntı yamyamaha adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    doktor bu ne ?.. bir daha denk gelirse tanışalım.
    daha önce Salihli motosiklet gurubu olarak kendi çapımızda halk eğitimde teori eğitimi düzenlemiştik. ama anlatan biz, dinliyen biz olunca daha farklı olmuştu.
    art nin teori eğitimine orada ilk defa katılmıştım. haliyle anlatan kişi daha profesyonel olunca eğitim daha akıcı oldu.
    çok şanslısınız kapalı alan ve gözlemli yol eğitimi alma imkanınız olmuş. ilerisi için bende düşünüyorum.
    sanırım siz polis olan katılımcı arkadaşın yakınında ve hatta hemen önündeydiniz. sanırım şu karede sen varsın.
    http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...69728786_n.jpg
    1.kolonun yanında , koltukların sağdan en başındayım varım aynen o karede..o polis ne gıcık etmişti beni ya anlatamam..28inde turgutlu'da olacak aynı eğitim..buraya bekleriz..

İlk mesajda güvenli sürüş eğitimi istediğini yazdığı için A2 ihtiyaç duyabileceğini düşündüm , bir diğer arkadaşımızda A2 ihtiyaç duyulur diye yazmış.
    Bana sorarsanız ehliyet almadan kapalı alanda eğitim almanın bir sakıncası olmaması lazım .

Bu eğitime katılmış bir arkadaş geçenlerde bir teori dersinde kursu aldığını fakat gerçek hayatta hiç uyguluyamadığından yakındı . Bence bunun nedeni başta yanlış öğrenmiş ve alışmış olması . A2 ehliyetini almadan bu kurslara katılmış olsaydı yanlış ve hatalı kullanım alışkanlık haline gelmezdi.
    Böylede şikayet etmezdi .
    Benim fikrim
    bahsettiğimiz arkadaş, a2 ehliyet almadan motorsiklet kullanmayacağı için kapalı alan eğitimin gereği yok.(ehliyetsiz, kasksız, kıyafetsiz kullanan birileri vardır,onlar umrumda değil)
    teori eğitimi dediğiniz şey zaten öyle kolay kolay uygulanabilecek birşey değil ki.a2 ehliyetle alakası yok.a2 ehliyet saçma sapan bir şekilde veriliyor zaten..o arkadaş ne yazık ki eğitimin temelini kavrayamamış.
    şöyle açıklayayım..teori eğitiminden sonra (art motonun eğitimi üzerinden gidiyorum,diğerlerini bilmediiğimden) motorsiklet yol sanatı diye bir kitap alırsın..sonra kapalı alan eğitimine girersin.kapalı alan da motorsiklet hakimiyetini, u dönüşü,panik freni gibi bazı uygulamaları öğrenirsin.o kitapta bölümler vardır.her bölümü belli bir süre çalışırsın. önerilen 1500-2000 km bunları çalıştıktan sonra gözlemli yol sürüş eğitimine katılmaktır.yani sen uygulayamıyorsan zaten 4 saatlik teori eğitiminin sana bir yararı olmaz.
    yamyamaha bunu beğendi.

Motosikleti
    bahsettiğimiz arkadaş, a2 ehliyet almadan motorsiklet kullanmayacağı için kapalı alan eğitimin gereği yok.(ehliyetsiz, kasksız, kıyafetsiz kullanan birileri vardır,onlar umrumda değil)
    teori eğitimi dediğiniz şey zaten öyle kolay kolay uygulanabilecek birşey değil ki.a2 ehliyetle alakası yok.a2 ehliyet saçma sapan bir şekilde veriliyor zaten..o arkadaş ne yazık ki eğitimin temelini kavrayamamış.
    şöyle açıklayayım..teori eğitiminden sonra (art motonun eğitimi üzerinden gidiyorum,diğerlerini bilmediiğimden) motorsiklet yol sanatı diye bir kitap alırsın..sonra kapalı alan eğitimine girersin.kapalı alan da motorsiklet hakimiyetini, u dönüşü,panik freni gibi bazı uygulamaları öğrenirsin.o kitapta bölümler vardır.her bölümü belli bir süre çalışırsın. önerilen 1500-2000 km bunları çalıştıktan sonra gözlemli yol sürüş eğitimine katılmaktır.yani sen uygulayamıyorsan zaten 4 saatlik teori eğitiminin sana bir yararı olmaz.

Sevgili Kardeşim,

Hakim olmadığın bir konuda bilgilendirme yapmaya çalışıyorsun. Lütfen bırak gereken bilgileri ben vereyim , eksik bilgilendirme ile arkadaşımızı istemeden de olsa yanlış yönlendirebilirsin.

Sevgilerimle

---------- Post added at 01:08 ---------- Previous post was at 01:01 ----------

Motosiklet Sürüş eğitimlerinin 3 basamağı vardır.

1. CBT : Temel başlangıç eğitimi : Kendi içerisinde iki aşamalıdır. 1. aşaması motosiklete hiç binmemiş kişilere 2. aşaması motosiklete binip hareket ettirebilen yeni binicilere verilir. Temel amaç biniciyi ehliyet sınavına hazırlamak değil sadece motosiklet ile tanıştırmaktır. Maalesef ülkemizde bu seviyedeki bir eğitim ile gider ve ehliyetinizi kolayca alırsınız ama Avrupada yada Amerikada bu seviyedeki bir öğrenci sınava kabul edilmez.
    2. Kapalı alan hakimiyet eğitimi : Gelişmiş ülkelerde ehliyete hazırlık olarak verilmesine rağmen ülkemizde ehliyet sonrasına bırakılan bir eğitimdir. Motosiklet kullanmayı bilen ve A2 ehliyet sahibi kişiler kabul edilirler.
    3. Yol eğitimleri : İlk iki aşamayı tamamlamış ve motosiklet hakimiyeti konusunda sorunu kalmamış binicileri "SİSTEM" ile tanıştırmak için yolda verilen eğitimlerdir. Kimi kurumlar bu eğitimden önce "TEORİ" eğitimi adı altında "SİSTEM" hakkında şifai bilgilendirme yaparken , kimi eğitmenler bu bilgilendirmeyi sürüş esnasında yolda yapmayı tercih ederler.

Sevgilerimle

Motosikleti
    Yamaha Xenter 150
    1.kolonun yanında , koltukların sağdan en başındayım varım aynen o karede..o polis ne gıcık etmişti beni ya anlatamam..28inde turgutlu'da olacak aynı eğitim..buraya bekleriz.

Bahsettiğim arkadaş teori eğitimine bir tekrar olsun diye ayrıca bağlı bulunduğu motor kulübünün etkinliği olduğu için katıldığını söyledi tekrar. Bir yanlış anlaşılma oldu yazdıklarım da çünkü bu şahıs bahsettiğiniz kapalı alan ve yol eğitimlerini tamamlamış bir şahıs
    Hoca bir eğitmenin güvenli seyahat videosunu izletirken atladı ve başladı anlatmaya
    İşte ben bütün eğitimleri aldım ama gerçek hayatta uygulamak çok zor vs vs .
    Ben arkadaşla aynı fikirde olmasamda öğrenmesinin zorluğunu eğitimlere motor hayatına başladıktan sonra biraz geç başlamasında buluyorum .
    Neden derseniz ?
    Mesela tenis sporunda raketi tutuşunuzda bir problem var ve eğitmensiz bir şekilde öğrendiniz . 3 yıl sonra özel ders almaya karar verdiniz yanlış tutuşunuz öyle bir yer etmiştirki düzeltmesi epey bir zaman alır

Motosikleti
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili Kardeşim,

Hakim olmadığın bir konuda bilgilendirme yapmaya çalışıyorsun. Lütfen bırak gereken bilgileri ben vereyim , eksik bilgilendirme ile arkadaşımızı istemeden de olsa yanlış yönlendirebilirsin.

Sevgilerimle

---------- Post added at 01:08 ---------- Previous post was at 01:01 ----------

Motosiklet Sürüş eğitimlerinin 3 basamağı vardır.

1. CBT : Temel başlangıç eğitimi : Kendi içerisinde iki aşamalıdır. 1. aşaması motosiklete hiç binmemiş kişilere 2. aşaması motosiklete binip hareket ettirebilen yeni binicilere verilir. Temel amaç biniciyi ehliyet sınavına hazırlamak değil sadece motosiklet ile tanıştırmaktır. Maalesef ülkemizde bu seviyedeki bir eğitim ile gider ve ehliyetinizi kolayca alırsınız ama Avrupada yada Amerikada bu seviyedeki bir öğrenci sınava kabul edilmez.
    2. Kapalı alan hakimiyet eğitimi : Gelişmiş ülkelerde ehliyete hazırlık olarak verilmesine rağmen ülkemizde ehliyet sonrasına bırakılan bir eğitimdir. Motosiklet kullanmayı bilen ve A2 ehliyet sahibi kişiler kabul edilirler.
    3. Yol eğitimleri : İlk iki aşamayı tamamlamış ve motosiklet hakimiyeti konusunda sorunu kalmamış binicileri "SİSTEM" ile tanıştırmak için yolda verilen eğitimlerdir. Kimi kurumlar bu eğitimden önce "TEORİ" eğitimi adı altında "SİSTEM" hakkında şifai bilgilendirme yaparken , kimi eğitmenler bu bilgilendirmeyi sürüş esnasında yolda yapmayı tercih ederler.

Sevgilerimle
    Sevgili Okan
    ehliyet almak için motor üstünde durmanın yettiği bir ülkede yaşıyoruz.sonuç olarak motorsiklete biraz binmiş biri gidip ehliyet alabilir direk.
    anlatmak istediğimi sen söylemişsin."A2 ehliyet sahibi kişiler kabul edilirler." diye..ayrıca teori eğitimi şifaen verilen bir eğitim olduğunu da belirtmişsin ki benim de söylemeye çalıştığım yine aynı şeydi.yani teori eğitimi aslında sadece SİSTEM'in özeti.
    benim yazdıklarım sadece kişisel fikrimdir..eğitmen gibi bir sıfatım olmadığından kati şartla kabul edilebilir demek değildir.eğer resmi olarak bir sıfatın varsa tabi ki konu hakkındaki görüşlerine saygı duyarım..

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:55 ----------

Bahsettiğim arkadaş teori eğitimine bir tekrar olsun diye ayrıca bağlı bulunduğu motor kulübünün etkinliği olduğu için katıldığını söyledi tekrar. Bir yanlış anlaşılma oldu yazdıklarım da çünkü bu şahıs bahsettiğiniz kapalı alan ve yol eğitimlerini tamamlamış bir şahıs
    Hoca bir eğitmenin güvenli seyahat videosunu izletirken atladı ve başladı anlatmaya
    İşte ben bütün eğitimleri aldım ama gerçek hayatta uygulamak çok zor vs vs .
    Ben arkadaşla aynı fikirde olmasamda öğrenmesinin zorluğunu eğitimlere motor hayatına başladıktan sonra biraz geç başlamasında buluyorum .
    Neden derseniz ?
    Mesela tenis sporunda raketi tutuşunuzda bir problem var ve eğitmensiz bir şekilde öğrendiniz . 3 yıl sonra özel ders almaya karar verdiniz yanlış tutuşunuz öyle bir yer etmiştirki düzeltmesi epey bir zaman alır
    daha önce konuştuğum Zafer Akçay hoca da aynı şeyi söyledi..bizim klüpteki arkadaşların hepsi de seninle aynı fikirdeler..alışkanlıklardan vazgeçmek zor.tabi ki maddi manevi şartlar bu eğitimlerin zamanında alınmasını engelliyor ama ne kadar erken alınırsa o kadar iyi olacağını düşünüyorum..

dediğim gibi bir gün süren eğitimde bile davranışların ve sürüşün değiştiğini ben yaşadım.tabi ki eğitimi zamana yaymak gerekiyor.zaten puanlama sonunda neleri yanlış neleri doğru yaptığınla ilgili kriterler geliyor ve bunları çalışman gerekliliği özellikle belirtiliyor..

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)