Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

CBR125 ile Başlangıç....

REKLAM ALANI

Arkadaşlar merhaba.Yoğun iş temposundan bunalma ve daralma sezonlarında ilen tam,geçen 2 hafta önce arkadaşlarla takılırken arkadaş kuba 125'lik motor almıştı yeni.Sonra arkaya bindik gezdik falan baya bir hoşuma gitti.Helede tam bu aylarda öyle güzel oluyor ki bir anda Yıldırım aşkına tutuldum Gerçi arkadaş endisi iyi kullanıyordu motoru,sonra makas falan atmaya başlayinca indim hemen motordan fakat aşk bu heves değil Ama genel itibariyle öyle böyle derken motor tutkusu sardı bizi.Her gece aklımda işleri düşünmeye başlayan ben,hangi motoru alsam diye terettütlenmeye başladım..

Vitesli motor tamam hertürlü mantığını biliyoruz fakat deneyim yok. Scooter ile tam denge aşamasına girelim sonra vites diyeceğim yapamıyorum.Scooter'dan sonra bu defa oto. vitese alışacağız vites olayi gelecek en iyisi vitesli bir motor alayim dedim...

Honda CBR125 "resimlerden" gördüğüm kadariyla çok güzel motor."100km 3.3 Lt yakıyormuş !" Seri atik su soğutma falan uzun vadede ve genelde başlangiç için en iyi önerilebilecek motor diyorlar..Benim kafamı karıştıran ise yedek parçası çok pahalı oluyormuş genelde onların....

Sizce tavsiye ettiğiniz motor nedir ne değildir...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Cbr 125 iyidir,bende kullanıyorum ilk vitesli motorum.Öğrenmesi sürmesi çok kolay.Tavsiye ederim

quezzap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Daha geniş gidonlu bir model öneririm.. İsterseniz Cbr 125 i satın almadan önce 30-60 dk arası kullanın. Bakalım gerçekten beğenicekmisiniz ? Belkide size uygun değildir ? Önce bir test edin sonra satın alın. Cbr 125 iyidir ama Cbf 150 tavsiyemdir..

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    cbr 125 le de cbf 150 ilede çok rahat bir şekilde öğrenirsin ikiside başlangıç için çok ideal motorsikletler. ama biraz şekilli olsun dersen tabi cbr ağır basar fakat bi yatırma düşürme durumunda biraz pahalıya patlar. ( cbf de öle ama koruma demiri fln takılabiliyor). gene keyif senin cbr iyidir candır
    arca94 bunu beğendi.
    Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler

Pain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Dostum zaten scooter,denge olayını filan geç,gerek yok.Başlamak için cbr125 mükemmel bir motor,zorlasan bile 3.3 lt yi göremezsin,bneim genel ortalamam 2.8lt filandır.Düşürmekten korkmazsın grenajlar çok ucuz araştırırsan görürsün.Yedek pparçaya ihtiyaç bile duymazsın kaza yapmadıkça.Tarzın ss ise direk cbr125 diyorum,uzun bir süre kullanacağım diyorsan cbr250 al çünkü bir yerden sonra yavaş gelmeye başlayacaktır cbr125

Merhaba
    Umarım en yakın zamanda motorunuza kavusursunuz. Tabi ehliyeti aldıktan sonra.
    Neeyy? Biri ehliyet mi dedi banamı öyle geldi yoksa?

4 msj var kimse ehliyetin varmı demedi.
    Yazdiklarindan ehliyetinin olmadığını anladım. Yanlış anladıysam af ola.

Kurduğun hayalleri tahmin edebiliyorum, içindeki o heyecanı falan ama eğitimsiz ehliyetsiz motoru alsan bile o hayallere kavuşmayabilirsin.

Evet Ehliyete Yazılıyorum ayın 7'sinde.Bu arada motorumun ilk koruyucu kılıf ve en iyisinden kaskımı alıp,sonra motoru alacağım.Ehliyetin 2 aylık boşluğunda ise motoru alıp boş bir alanda dur kalk ve viraj tekniklerini geliştireceğim.Yani ehliyeti alana kadar motorsuz kalmak istemiyorum..250cc motor başlangıç için bana ağır gelir diye düşünüyorum çünkü ağır bir motor.Virajlarda ve yokuşlarda özellikle arkamda birinin olduğunu düşünürsek kontrol hakimiyeti zor gibime geliyor.125cc motor illaki başlangıç için uygun geldi bana.Zaten CBR seçmemin sebebi yükseltme işine girersek tabi 1 sene gibi bir zaman zarfından sonra illaki bir alan çıkar diye düşünüyorum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:16 ----------

Arkadaşlar bu arada CBR 125 2.el için dikkat edilmesi gereken kurallar nedir ? İlk 2.el alacağım motor hevesimin yediğim kazıkla veya sorunla son bulmasını istemiyorum.Vereceğiniz bilgiler benim için altın değerinde olacaktir...

Cevap veren tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkürlerimi sunar,kazasız belasız rahat ve konforlu sürüşler dilerim...

Motosikleti
    Honda cb125e
    cok dogru dusunmusun ogrenmek ıcın 125 yeterlı cabuk sıkılabılırsın ama 250 alıp kullanamayıp sogumandan ıyıdır cunku sadece duz yolda kalkmıcaksın rampalarda durucaksın hatta arkanda artcın olucak arka fren desteklı kalkıcaksın bunları 125de cozersen sonrası senın ıcın cok daha ıyı olur sımdıden hayırlı olsn...

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Aslında Honda CBR 250 R da güzel bir başlangıç motosikleti olabilir. Uzun zaman kullanabilirsiniz.

Forumdan uzun karadeniz gezilerine gidip gelenler var.

Yok ben alışma evresi için binip, vitesliyi ve trafiği kavrayıp başka güzel motora geçmek istiyorum derseniz size 2. el Mondial 150 MR veya 150 MC-X tavsiye ederim.
    8400 küsür km deyim. çok memnunum. Motor yükseltsem bile 150 MR yi satmayı düşünmüyorum, şehir içinde kullanırım bunu.

parçası ucuz ve çabuk bulunur. yeni başlarken motoru ister istemez yan yatıracaksınız ( durduğu yerde dahi denge sağlayamayıp düşürebilirsiniz ).

O yüzden grenajlı bir motor sizin cebinizi yakabilir...

!Lk£® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF R25
    cbr candır
    sadece ss oturuş pozisyonu sizi rahatsız edebilir.
    onun için durum var ise cbr a da cbf e de binmenizi tavsiye ederim.
    Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
    Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
    Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km

Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    0 Cbr 125 oldukça pahalı ama çok güzel bir motor tavsiye ederim arkadaşlar 100 kmde 3.3 litre yakıyormuş ya bu devamlı 100 km gidince 3.3 lt yakıyor dimi mesela bugun 50 km yarın 50 km yapınca daha fazla yakar gibime geliyor.
    Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    @Karlıyollar yakıt ölçerken hiç durmadan gidilecek diye birşey yok. yani "hiç durmaksızın 100 km gittik" diye ölçüm yapılmaz.

Depoyu tam doldurursunuz ( full ), sonra isterseniz hiç kontak kapatmadan gezin veya (atıyorum) 1 hafta içinde 100 km yi tamamladığınızda tekrar depoyu fullersiniz.

en son aldığınız yakıt (litre) kadar sarfiyatınız belli olur. yakıt ölçme işlemi böyle ;)

Pain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    @Karlıyollar dostum 2000 km den fazla sürdüm,3.3 lt yi görmeyi bırak yaklaşamadım bile,2,8 filan ortalamam.
    @Phantaso 2. el almakta zor birşey yok,çünkü motor yeni çıktı düşük km li birşey al,alırken en ufak bir çiziği olmamasına dikkat et,bakımlarıda serviste düzenli yapılmış olsun yeter.Tabi anlayan bir tanıdığın varsa onunla git,yoksa en azından bunlara dikkat etmeye çalış.

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    hocam bide "altın elbiseli adam" ı izle hertürlü yardımcı olur youtube da videoları var hem başlangıç motorlarını öğrenirsin hemde sürme teknikleri hakkında bilgi edinirsin.
    Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler

!Lk£® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF R25
    Alıntı kemboo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam bide "altın elbiseli adam" ı izle hertürlü yardımcı olur youtube da videoları var hem başlangıç motorlarını öğrenirsin hemde sürme teknikleri hakkında bilgi edinirsin.
    http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0
    ;)
    kemboo bunu beğendi.
    Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
    Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
    Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km

Akşam izleriz artık videoyu.Yaş 24 oldu motor hevesi sardı hadi hayırlısı..

Uygun fiyat bulabilirsek temizi alacagiz artık.Sahibinden.com'da baktım 70.000km asgari :(

Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    Alıntı makseli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Karlıyollar yakıt ölçerken hiç durmadan gidilecek diye birşey yok. yani "hiç durmaksızın 100 km gittik" diye ölçüm yapılmaz.

Depoyu tam doldurursunuz ( full ), sonra isterseniz hiç kontak kapatmadan gezin veya (atıyorum) 1 hafta içinde 100 km yi tamamladığınızda tekrar depoyu fullersiniz.

en son aldığınız yakıt (litre) kadar sarfiyatınız belli olur. yakıt ölçme işlemi böyle ;)
    O zaman orda dedikleri doğru değil madem benim motor ile bir depoda 120-150 km gidiyorum ama sitede 2 litrede 100 km ni ne yazıyodu yani doğru değil anladığım kadarıyla

Alıntı Pain adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Karlıyollar dostum 2000 km den fazla sürdüm,3.3 lt yi görmeyi bırak yaklaşamadım bile,2,8 filan ortalamam.
    @Phantaso 2. el almakta zor birşey yok,çünkü motor yeni çıktı düşük km li birşey al,alırken en ufak bir çiziği olmamasına dikkat et,bakımlarıda serviste düzenli yapılmış olsun yeter.Tabi anlayan bir tanıdığın varsa onunla git,yoksa en azından bunlara dikkat etmeye çalış.
    Haklısın pain
    Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.

Cbr 125r yeni aldim cok memnunum. Tavsiye ederim

0 mı aldınız 2.el mi ?

EverHarD* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125 Ace & HONDA Activa 100
    CBR125 iyidir iyi
    CBF150 ve YBR125 modellerinide araştırın bence

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)