Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Scooter hevesi ve tavsiye isteği

Motovento
    REKLAM ALANI

Herkese selam,

Yıllardır içindeki motorsiklet sevgisini kiralama yoluyla bastırmaya çalışan biri olarak siteye yeni katıldım. Daha önceki deneyimlerim genelde 100 cc. olmak üzere hep scooter kullanmaktı Geçen Aralık ayında ehliyet alırken ilk defa vitesli motorsikletleri de kullandım. Artık bir scooter almak istiyorum ama çoğunluk gibi ben de kararsızım.

36 yaşında, 106 kilo, 185 cm boyda biri olarak, etrafımdakiler 400 cc. den aşağıya bakmamamı söyleseler de madden ben öyle hissetmiyorum. Haftasonu netten Yamaha X-city 250 ve Kymco Xcite 250 hoşuma gitti. Hatta gidip inceledim. Yamaha gerçekten çok şık görünüyor. Forumlara girince "çirkin kral" Aprilia Scarabeo da ilgimi çekmeye başladı hatta okudukça ve herkesin memnun olduğunu görünce güzelleşmeye başladı.

Daha fazla uzatmadan sorum şu ;

Haftasonları ev civarında (Koyatağı - Bağdat Cad.) arası gezmek, hafta içi Bakrıköy - Kzoyatağı arasını bir defa gitmek ayda bir h.sonu Riva / Şileye gitmek için hangi motor yeterlidir. Bu gezilerin yarısına 62 kilo , 175 cm eşimin de katılacağını hesaba katıyorum

Aprilia 7,000 TL
    Kymco 8,300 TL
    Yamaha 9,200 TL

Bu tabloya göre tipi fln bırakıp Aprilia Scarabeo alayıkm diyorum, bu motor bizim ihtiyaçlarımızı karşılar mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Selam Cinarto ilk önce sana şunu sormak istiyorum max scooter mı alacaksın veya normal scooter mı alacaksın ? X City ce xciting maxi scooter Paggio ise normal scooter. Bende senin gibi ilk başta max scooter düşümdün xciting 250 i ve x city düşündüm ama ben şehiriçi kullandıgım için max scooter tercih etmedim. Ama şöylede birşey var şehir dışında max scooter daha iyi rahat yolculuk yaparsın. Sonra senin gibi gözüm Aprilia Scarabeo takıldı . Forumları delik deşik yaptım ve kullananların çogu bu motordan memnun 200 luk motor neredeyse 250 lik maxi scooterlar kadar performans veriyor. Sn sürat 145 görüyormuş. İki kişi motora binince motorda bayılma olmuyormuş. Forumları araştırırsan arkadaşlar izmirden antalyaya iki kişi yolculuk yapmışlar izlenimlerini, resimlerini bulabilirsin. 100 km de 2.7 ile kullanıma göre 3.1 litre arası benzin yakıyormuş. ayrıca bir diğer özelliği ise motoru istersen spor sürüşüde var. 16 inc tekerlek avantajıda bir diğer özelliği Parça sıkıntısıda yok fer motor bütün parçalarını gönderiyormuş. Çünkü kendim aradım İstanbul fer motoru bana söyledikleri bütün parçaları kendimiz tedarik ediyoruz dediler ayrıca motor ilk 1000 ( rodaj'dan) km bakımından sonra 5000 km de bir bakım yapıyorsun. Parça fiyatları fena değil bilgine 12000 veya 13000 km de kayış değişiyormuş antalyada kayış fiyatını sordum 150-160 tl söylediler. Eger bu motora uzun vade bineceksen al derim. Çünkü safkan italyan. Ama ikinci eli nasıl olur bilemiyorum. Bana sen bu motoru niye almadın dersen Bende kymco movie 150 xl vardı satışı biraz zor oldu ve epey bana masraf çıkardı onun için ben kendime honda ps 150 i aldım. Bundan sonra ben şahsen hondadan başka motordan şaşman çünkü yarın satmaya kalksam şahin doğan gibi satılır. Saglamlık desen var. parça nerdeyse markette satılıyor. Fakat ama yine Aprilia Scarabeo alsaydım diye düşünmüyor değilim

Teşekküre gerek yok

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)