Yamaha FZ6 S2 vs Suzuki GSR 600
Reklamlar
-
Motosiklet dünyasının en iyileri arasında olan bu iki motorun bir çok naked motosiklet kullanıcısının hayallerini süslediği bilinir,eğer siz olsaydınız hangisinde karar verirdiniz ,sizce artı ve eksileri nelerdir? hep birlikte tartışalım bakalım sonuç ne çıkacak,benim mantığım fiyatından dolayı yamaha diyor,ama gönlümde daha estetik gözüken ve ABS fren sistemli suzuki yi çekiyor
Yamaha FZ6 S2
FZ6 S2 - Teknik Özellikler
MOTOR
Tipi Sıvı soğutmalı, 4 zamanlı, öne eğimli sıralı
4 silindir, DOHC
Hacim 600 cc
Çap x strok 65.5 x 44.5 mm
Sıkıştırma oranı 12.2:1
Azami Güç 12,000 dev/dk. 72.0 kW (98 BG)
Azami Tork 10,000 dev/dk. 63.1 Nm (6.4 kg-m)
Yağlama sistemi Yağ banyolu karter
Yakıt besleme sistemi Yakıt enjeksiyonu
Debriyaj tipi Yağlı, çok diskli helezon yay
Ateşleme sistemi TCI
Marş sistemi Elektrikli
Şanzıman sistemi Sıralı, 6 vites
Son aktarım sistemi Zincir tahrikli
ŞASİ
Şasi Alüminyum, boru şasi
Ön süspansiyon Teleskobik çatallar
Ön çatal esneme mesafesi 130 mm
Arka süspansiyon Salıncak (monokros)
Arka çatal esneme mesafesi 130 mm
Ön fren Çift disk, Ø 298 mm
Arka fren Tek disk, Ø 245 mm
Ön lastik 120/70 ZR17M/C (58W)
Arka lastik 180/55 ZR17M/C (73W)
BOYUTLAR
Toplam uzunluk 2,095 mm
Toplam genişlik 775 mm
Toplam yükseklik 1,085 mm
Sele yüksekliği 795 mm
Tekerlekler arası mesafe 1,440 mm
Minimum yerden yükseklik 145 mm
Ağırlık (yağ ve dolu yakıt deposu dahil) 201 kg
Yakıt kapasitesi 19.4 litre
Yağ kapasitesi 3.4 litre
Fiiyatı : Beldeyama dükkanı caponlara devrettiği için 15.500 TL
Suzuki GSR 600A/ABS
Motor
Tipi 4-zamanlı, DOHC, elektronik yakıt enjeksiyonu, SDTV, 4-silindir
Supaplar 4, silindir başına
Soğutma sistemi Sıvı soğutmalı
Silindir hacmi 599 cm3
Çap 67,0 mm
Strok 42,5 mm
Sıkıştırma oranı 12,5 : 1
Maksimum güç 98 hp / 12000 dd
Maksimum tork 64,7 Nm / 9600 dd
Aktarma
Tipi Zincirli
Şanzıman sıralaması 6-vites
Elektrik
Ateşleme tipi Elektronik ateşleme (Transistörlü)
Çalıştırma sistemi Elektrikli marş
İmmobilizer
Ölçüler ve kuru ağırlık
Toplam uzunluk 2090 mm
Toplam genişlik 795 mm
Toplam yükseklik 1075 mm
Aks arası mesafe 1440 mm
Zeminden yükseklik 130 mm
Sele yüksekliği 785 mm
Çalışır ağırlık 208 kg (213 kg ABS'li)
Yakıt depo kapasitesi 16,5 Litre
Şasi
Ön süspansiyon Yay önyükleme ayarlı teleskopik çatal, helezon yay, yağ sıkıştırmalı
Arka süspansiyon Eklem tip, sıkıştırma, sekme ve yay ön yükleme ayarlı, mono amortisör, helezon yay, yağ/gaz sıkıştırmalı
Ön fren Çift disk, (ABS versiyonu da mevcut)
Arka fren Disk (ABS versiyonu da mevcut)
Ön lastik ölçüsü 120/70ZR17 M/C (58W) Tubeless
Arka lastik ölçüsü 180/55ZR17 M/C (73W) Tubeless
Fiyatı : 23.600
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
Reklamlar
-
güzel bir karşılaştırma olmuş.ustaların ne diyeceğini bende merak ediyorum.
bana kalırsa fiyat açısından yamaha,ABS açısından suzuki öne çıkıyor.
dediğim gibi ustaların ne diyeceğini merak ediyorum.
-
Yamaha'yı gözüne kestirmişsin sen,bu fiyata tabii ki FZ6 S2
-
kesinlikle fazer,ben ikisinide kullandım bana göre fazeri tek geçerim.
FAZER 600 S 2
KARA PANTER.
-
Adana İl Temsilcisi
bende GSR 600 kullanıcısı olarak,GSR diyorum.her ikisi de 98 hp. olmasına karşılık,GSR daha hırçın ve atak.daha şık,sport duruyor.ön sinyallerinin depoya entegre oluşu,arka görüntüsünün 4'lü çıkışı,FERRARİ gibi.seslerini de yanyana koyup dinleyin,GSR daha farklı,yürekten geliyor.ben oldukça memnunum.seviyorum motorumu beeee.şimdi garaja ineyim de biraz hasret gidereyim. bu arada arkadaşımız da zaten fazer değil,FZ6 ile GSR'yi sormuş.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
Fiyatları arasında resmen bir uçurum var :s
23.600/15.500 TL
ben (ikisinide kullanmamış olsamda) gsr nin fz6 dan 8000 lira edecek kadar üstün olduğunu sanmıyorum.
Yanlışım varsa düzeltin.
-
adanalı adlı üyeden alıntı
bende GSR 600 kullanıcısı olarak,GSR diyorum.her ikisi de 98 hp. olmasına karşılık,GSR daha hırçın ve atak.daha şık,sport duruyor.ön sinyallerinin depoya entegre oluşu,arka görüntüsünün 4'lü çıkışı,FERRARİ gibi.seslerini de yanyana koyup dinleyin,GSR daha farklı,yürekten geliyor.ben oldukça memnunum.seviyorum motorumu beeee.şimdi garaja ineyim de biraz hasret gidereyim.
bu arada arkadaşımız da zaten fazer değil,FZ6 ile GSR'yi sormuş.
abi haklısında arada 8000 tl var ,o paraya birde yedek motor alınır
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
-
Adana İl Temsilcisi
Tolme adlı üyeden alıntı
abi haklısında arada 8000 tl var ,o paraya birde yedek motor alınır
ekonomik anlamda bakınca sen de haklısın kardeş.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
adanalı adlı üyeden alıntı
bende GSR 600 kullanıcısı olarak,GSR diyorum.her ikisi de 98 hp. olmasına karşılık,GSR daha hırçın ve atak.daha şık,sport duruyor.ön sinyallerinin depoya entegre oluşu,arka görüntüsünün 4'lü çıkışı,FERRARİ gibi.seslerini de yanyana koyup dinleyin,GSR daha farklı,yürekten geliyor.ben oldukça memnunum.seviyorum motorumu beeee.şimdi garaja ineyim de biraz hasret gidereyim.
bu arada arkadaşımız da zaten fazer değil,FZ6 ile GSR'yi sormuş.
bende farkındayım,ben yinede fazeri tek geçerim,fzr de olsa adı yamaha,ekonomik olarakta cabası,kime sorarsanız sorun 100 kişiden 90 kişi fzr der,yinede fazer kendi sınıfının favorisi,adı yeter YAMAHA.
FAZER 600 S 2
KARA PANTER.
-
28 Aralık 2009, 22:28
ikiside güzel motosiklet, özellikleri hemen hemen ayni ,fz6 nin da abs li modeli var. ama tercih meselesi, birazda zevk meselesi. ben fazer i aldigimda gsr i da denemisdim. ama secimimi fazer dan yana kullandim. cünkü tam ciplak motoru sevemedim bi türlü. yine bi secim yapacak olsam ne fz6 ne gsr derim, secimimi yine fazer dan yana kullanirim.
kawasaki nin z serisi disindaki bu motorlar ( fz6 , gsr . vs) bana biraz jawa veya mz gibi geliyor yani biraz tipsiz buluyorum.
kawasakinin yeni z 750 si ikisindende daha güzel + fiyat performans acisindanda daha siki bir alet
-
31 Aralık 2009, 11:31
kendi motorumu tavsiye ederim. adanalı abimin söylemlerinden hariç makine çok dengeli. çok uğraşmama rağmen halen daha deviremedim.
AKILLILAR DÖVÜŞMEDEN KAZANIR, cahiller kazanmak için dövüşür
-
bu iyi bir topic niye kimse yazmamışşşşş buraya yazın looooooooo
-
FZ6 S2 de opsiyonel ABS seçeneği var mıydı ???? ben mi yanlış hatırlıyorum
-
bencede gsr daha çekici makina ama bende bu üstünlüğün 8000 tl kadar yüksek olmayacağı taraftarıyım..
-
fiyatlar aynı olsaydı kesinlikle gsr. ama olmadıgı için fz6. gsr sıradışı tasarımı ve kompack yapısı itibariyle fırlamaya hazır bir ok gibi duruyor. ayrıca yamahacılar alınmasın ama suzuki teknolojik olarak daha üstün ayrıca daha fazla güven veriyor. parası olana gsr, bütçesi sınırlı olana fz6 hakikaten fz 6 nın fiyatı uygun olmuş. keşke hep böyle kalsa.
-
2. el 2008 model 17.250 tl iken kesinlikle sıfır 15.500 yamaha :D
http://www.sahibinden.com/2008_fz6_f...XQQdisplayitem
-
Selam, GSR ABS li modelden çok memmun kalırsınız ama aradaki fiyat farkı gerçekten çok açılmış. Bu durumda fiyat/fayda açısından sizce yamaha daha doğru olabilir.
Aradaki farklar arasında ABS nin yanı sıra aynı zamanda yamaha da yüksek hızlarda depo tokatması denen durum daha fazla yaşanıyor. Suzuki de bu durum o kadar düşük ki talep olmadığı için sonradan extra gidon amortisörü bile bulmak çok zor.
Sevgiler
-
biraz daha bilgi devam devam
-
bugay adlı üyeden alıntı
Böyle adamlara çok gülüyorum yaa..
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
-
Fazer'ın alım satımda üstün olduğu açık. Ayrıca fazer çok satan bir model olması kadar kronik problemleri olan bir makina..
Mesela
Fazer S1 ler oturuş pozisyonu olarak Naked bir motordan ziyade racing tarzı ile ilk 50 km sonrası sürücüleri ve artçıları dayak yemiş gibi oluyorlardı..
Oysa Fazer S2 ler de bu olay çözüldü..
Fazer S1 lerde arka teker kilitlenip sürücüyü en olmadık alanlarda ve durumlarda zora sokuyordu.
Oysa Fazer S2 lere kadar bu kronik sıkıntı devam etti..
Sert süspansiyonu nedeni ile değil stabilize yol, azıcık kötü asfaltta bile kalçaya gelen silindir darbesini sürücü hissediyordu..
Oysa Suzuki GSR'da kronik bir problem ne gördüm, ne duydum ne de okudum....
Ama FAZER kesinlikle Türkiye çok alınan ve satılan bir makina... Ve GSR'a göre daha deli dolu..
GSR biraz daha olgun..
SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler